Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wczesna ciąża a uraz

Polecane posty

Gość gość

dajmy na to ze w ciągu jednego miesiaca kobieta stara się o.dziecko..i odbyła dwa stosunki w których była możliwośc zajscia w ciążę z odstepem tygodnia...i np zaplodniona została podczas tego pierwszego stosunku a po tym drugim zaznala urazu brzucha z zewnątrz silnego..po jakimś czasie dostala okres bo tak powinien jej przyjść właśnie to czy ten okres to byłby napewno zwykły okres czy może poronienie.. czy przy takim poronieniu na wskutek urazu krawienie wystąpilo by odrazu czy jest możliwe ze dopiero po paru dniach czy tam tygodniu..? bardzo proszę o pomoc

Gość gość
znow fetyszysta poronien grasuje?

Gość gość
słucham ? gosciu powyżej daj spokoj.ok? ja tu potrzebuje pomocy a nie żeby ktoś czytał i głupio.sobie żartowao

Gość gość
1-2-tygodniowy płód nie ma nawet 1 mm średnicy, jest mniejszy niż ziarenko piasku wiec jakim cudem jakikolwiek uraz zewnetrzny mialby miec na niego wpływ? jezeli wystapila miesiaczka to znaczy ze do zadnego zaplodnienia nie doszło. ewentualnie nastapilo poronienie samoistne, nie spowodowane czynnikami zewnetrznymi.

Gość gość
ok tylko nie mam pewności czy była by to ciąża 1-2 tyg najwyżej do 3-4 tyg. ale nie jestem pewna..czy takiemu zarodkowi także nic by nie zaszkodzilo w razie czego ? bo czytałam ze dziewczyna przez kąpiel poronila w 4 tyg a inna w 3 tyg dlatego ze leciała samolotem i przeZ ciśnienie tak się stało..i sprawdziłam i rZeczywiście pisze o możliwości poronienia takiej wczesnej ciąży przez takie czynniki, i o urazach też pisało dlatego się niepokoje

Gość gość
Ale po co Ci ta wiedza? Nawet jeżeli porobiło przez uraz, a bardzo starasz się o dziecko, to chyba lepiej myśleć, że to zwykła miesiączka. Ja gdy nie wiedziałam jeszcze o ciąży, a dowiedziałam się w 5 tyg., to posliznelam się na lodzie i upadła brzuchem na konar przywróconego drzewa, miałam potem długo siniaki, a mój synek ma teraz dwa lata. Płód jest dobrze chroniony.

Gość gość
bo nie każdy potrafi myśleć ze to była tylko miesiaczka..poprostu czuje się winna ze jeśli poronilam.to z własnej.winy..bo.mogłam.uniknąć tego urazu, tylko ze wtedy nie pomyślałam ze przecież była możliwośc ze.byłam w ciąży.