Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_21_onA

Długi napletek

Polecane posty

Gość Ona_21_onA

Cześć, zauważyłam, że chłopak, z którym spotykam się od dwóch miesięcy, ma wyjątkowo długi napletek. Nawet w czasie erekcji żołądź jest niewidoczna, a na końcu tworzy się coś w rodzaju ryjka ze skóry o długości zbliżonej do 2cm, który w stanie wiotkim jest conajmniej dwa razy dłuższy. Nie ma żadnych problemów ze ściąganiem, natomiast zastanawiam się, czy to normalne i czy nie może to stać się powodem do ewentualnych infekcji u niego, czy u mnie (?) Żołądź po odkryciu jest jakby to ująć cały czas lśniąca. Nie wiem, czy to po prostu tak ma być, czy to jakaś bakteria. Dodam, że nie współżyjemy bez zabezpieczeń, chodzi bardziej o oral.

Gość gość
jak nie śmierdzi to spoko :)

Gość Ona_21_onA
Nie, nic z tych rzeczy. Jest nadgorliwym czyściochem :-)

Gość gość
no to nie ma co się przejmować, jakby wam dzieci wyskoczyły po drodze, to chłopcom trzeba by przeglądy robić :P

Gość Ona_21_onA
Nie kumam... Jakie przeglądy masz na myśli?

Gość gość
ha ha, no coś ty, chłopcom przy każdej kąpieli trzeba odciągać napletki aż do końca. Zawsze i koniecznie. Ale są takie fajne broszury i poradniki dla młodych mam, warto je mieć i czytać. Ale to przyszłość, na razie zajmijcie się bzykaniem :)

Gość gość
Większej bzdury nie czytałam. U maluchów nie wolno ściągać skórki, ponieważ jest ona fizjologicznie przyklejona. Taki stan może utrzymać się nawet do nastoletniego roku życia. Mam dwóch synów. Jednemu napletek odkleił się w wieku 8 lat, drugi ma zaledwie 5 i można odsłonić około połowy żołędzi. Jest to normalne i powie ci to każdy lekarz (nie mylić z konowałem starej daty). Jeśli nie ma stanów zapalnych, ani stulejki, nie należy na siłę robić nic. Kropka.

Gość gość
dlatego głupia pitko odniosłem się do broszur dla młodych mam, umiesz czytać ze zrozumieniem???? czy widzisz gdzieś, żebym pisał, że należy robić to u noworodków?????napisałem "u chłopców" jak nie rozumiesz co czytasz, to wydaje ci się to bzdurami.

Gość zpytaniem
Moj ma tak samo. kochacie sie w prezerwatywie? wszystko wtedy ok? myslalas zeby namówić go na obrzezanie?? pozdrawiam

Gość lat26
myślałam że tylko my mamy ten problem. moj facet tez ma długi napletek i zwija sie pod kondoma jedyny sposób to trzymanie skóry u podstawy penisa. Wy jak sobie z tym radzicie?

Gość gość
obrzydlistwo

Gość lat26
dlaczego piszesz obrzydlistwo?