Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przedszkole Tequesta

Polecane posty

Gość gość

Witam, chciałabym zapisać dziecko do przedszkola językowego Tequesta. Polecacie? Jakie macie doświadczenia?

Gość gość
Moje dziecko chodziło do przedszkola Tequesta przez dwa lata. Byliśmy z mężem bardzo zadowoleni. Zwłaszcza z nauki języków i z tego, że do przedszkola chodzą dzieci z różnych kultur i różnych narodowości. Dobra placówka, monitoring, smaczne posiłki.

Gość gość
Tequesta to bardzo dobre przedszkole! Mój syn bardzo rozwinął się językowo, nie boi się mówić po angielsku, trochę próbuje po hiszpańsku. Nauka języków sprawia mu przyjemność. Mam nadzieję, że jak pójdzie do szkoły, to będzie mu łatwiej...

Gość gość
A proszę mi powiedzieć, czy w Tequeście faktycznie nauka języka jest na takim wysokim poziomie? Bo nam bardzo zależny, żeby dziecko załapało podstawy. No chciałam jeszcze zapytać o bezpieczeństwo dzieci, jakie maja państwo doświadczenia?

Gość gość
W Tequeście angielski jest porządny, ale przede wszystkim chodzi o to, że dzieci nie boją się mówić w tym języku. Uczą się przez zabawę, poprawiają nawzajem, ale też otwierają się na język i późniejsza nauka już w szkole przychodzi im dużo łatwiej. Tak było z moim synem. Choćby dlatego - warto.

Gość gość
Oprócz angielskiego w Tequeście jest tez hiszpański - w cenie. Nie wiem, czy znajdziesz drugie takie przedszkole z dwoma językami na solidnym poziomie.

Gość gość
A, to ja nie wiedziałam że w Tequeście tez jest hiszpański. Sporo zajęć fajnych tam mają. Moim zdaniem warto zainwestować w dobra placówkę.

Gość gość
Tak, w Tequeście jest i angielski i hiszpański. Świetne rozwiązanie.

Gość gość
W Tequeście nauka angielskiego jest codziennie i jest na takim poziomie, że po skończeniu przedszkola dziecko dobrze sobie radzi w podstawówce i nie ma oporów przed mówieniem w tym języku.

Gość gość
Bardzo dobra placówka i wysoki poziom nauczania języków. Jeśli tylko jest miejsce, zapisałabym dziecko właśnie do Tequesty.

Gość gość
Dzieki za info. Właśnie sprawdzamy z mężem przedszkola, bo nasze dziecko idzie od września i tak się zastanawiamy właśnie nad ta placówką, bo ma dobre opinie.

Gość gość
A wiecie jak tam z posiłkami w Tequeście? Widziałam na stronie, że jest ich 5 dziennie, ale zastanawiam się co dzieciaki dostają na śniadanie, obiad, podwieczorek...?

Gość gość
Głównie to takie tradycyjne jedzenie, domowe, nic wydziwionego;) Jeśli chcesz wiedzieć ile jest posiłków i w jakiej cenie to zajrzyj na ich stronę: http://www.tequesta.pl/cennik/

Gość gość
Dzięki. Mam zamiar zapisać tam dziecko za rok, kończy niedługo 2 latka i myslę, że już pora na przedszkole.

Gość gość
Mój synek chodził też do żłobka i bardzo polecam. Chociaż na kilka godzin dziennie zapisz :) A Tequesta ma elastyczne godziny akurat.

Gość gość
Można u nich kupić karnety godzinowe?

Gość gość
Super opcja, bardzo mi się podoba. Nie wiem czy moja córcia będzie chętnie chodzić na cały dzień, więc taka opcja na godziny bardzo mi odpowiada. Przynajmniej pierwszy semestr tak planujemy wykupić.

Gość gość
W jakich godzinach można tam zostawiac dziecko?

Gość gość
Maksymalnie możesz zostawić dziecko od 7.30 do 18.00. Mają tam umowę całodniową.

Gość aabuenaa
jeśli chodzi o prywatne przedszkola to warto sprawdzić też ofertę przedszkola towarzystwa edukacyjnego Te Vizja w Warszawie ( na Wawrze ). Córka chodzi tam od 2 lat - nauka matematyki, 2 języki obce i ciekawa oferta zajęć dodatkowych. Wychowawczynie to dla córki kochane ciocie, które super się nimi zajmują :) Ja jako rodzic też mam jedynie pozytywne odczucia więc polecam!

Gość kamilaa09
Mój syn chodzi do Tequesty, bardzo dobre przedszkole. Różnorodne zajęcia rozwijające zdolności i talenty, gry pobudzające wyobraźnię. Bardzo się cieszę, że mój syn przebywa w międzynarodowym środowisku, uczy się języków, tolerancji i otwartości względem innych narodowości. Polecam.

Gość mirabelka12
Do Tequesty to ja też zapisałam córkę i bardzo była zadowolona :) Przede wszystkim chciała chodzić do przedszkola, bardzo jej się podobały zajęcia z baletu :) Aż miło popatrzeć jak taka mała istotka stawia pierwsze kroczki :)