Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moge dac zolty ser 9m dziecku????

Polecane posty

Gość gość
Absolutnie nie.

Gość gość
Czemu nie? ja dawałam i dziecko żyje.

Gość gość
Pewnie, ze tak! 5ylko wyszukaj jakis dobry, popatrz na sklady.

Gość gość
Akurat czytałam aktualny schemat żywienia - sery,kefiry, jogurty po trochu po 7 miesiącu.

Gość gość
Dziewięciometrowe dzieci są dziwne:classic_cool:

Gość gość
gość dziś Dziewięciometrowe dzieci są dziwnecool.gif x hahaha :D

Gość gość
Ser żółty jest świetnym źródłem wapnia ale nie jest zalecany dla takich maluchów z powodu dużej zawartości soli. Ja dawałam po 2 roku życia.

Gość gość
Biedne dziecko....mój syn dostał swój pierwszy ser ok 7 mca życia. Ma rok i przepada za nim.

Gość Mama małej Kasi
Mam 13 miesięczne dziecko i nie miałabym odwagi karmić dziecko żótym serem.Jest tyle zdrowych produktów dla dzieci i chyba moje dziecko nie zjadło by tego śmierdziela.

Gość gość
Mama małej kasi- co za zryty łeb!

Gość gość
po 12 miesiącu mamo małej kasi można podawać śmierdziela :-o oczywiście jak dasz teraz po troszkę to też się nic strasznego nie powinno wydarzyć :-) autorko po prostu obserwuj dziecko

Gość gość
Zobacz zawartosc soli.Ja czekalam az mala skonczy rok, ale jesli wolno wczesniej to czemu nie?

Gość gość
W dzisiejszych czasach, te młode mamy to mają nie pokolei w głowie. Trzymają się tych schematów żywienia tak bardzo, że fiksują na ich punkcie. Mam roczne dziecko. Je wszystko! Ser, miód, truskawki, cebulę, czosnek...no wszystko! Od urodzenia miał tylko raz katar. Jest karmiony piersią. Nigdy nie zwracałam zbytniej uwagi na schematy. Odkąd dziecko skończyło pół roku i zaczęło dostawać coś innego niż pierś, daję mu wszystko po trochu, to na co ma ochotę, to po co wyciąga rączki. Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Jak wyciągnie rączkę po kawę to nie dam mu się napić! Mam znajomą, która tak fiksowała. Dziś jej dziecko ma niedowagę, pije apetizer a na obiadek je w zasadzie tylko rosół- w mikroskopijnych ilościach. Mleka nie tknie, ser- blee, pulpecik- nie...masakra! Nie wariujcie, bo potem będziecie miały podobny problem.