Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skromna sukienka na komunię

Polecane posty

Gość gość
jeśli wszystkie dzieci będą szły w albach to powinnaś się dostosować, bo sama jedna w sukience, może się żle czuć. u nas już od lat dzieci idą w albach,

Gość gość
jak dla mnie sukienka wcale nie jest skromna jest ładna nawet bardzo ale jak chcesz skromności to w albę ją ubierz

Gość gość
Mnie też czeka ta impreza, ale dziewczynki będą miały jednakowe skromne sukienki, przynajmniej nie będzie rewii mody

Gość gość
to prowo -po co odpisujecie , to przeciez reklama

Gość gość
Pewnie, że prowokacja i reklama... sukienka śliczna, ale skromna to ona nie jest... dół jest na halce z kołem... a to nic wsólnego ze skromnością nie ma... do ślubu ta suknia się nadaje...

Gość gość
reklama czy nie..sukienka bardzo ladna

Gość gość
Co wy macie z tymi albami do komunii? Za moich czasów wszystkie dziewczynki miały sukienki na kołach, żadna nie usłyszała, że ma brzydką czy tanią sukienkę, a zdecydowana większość miała odkupione lub po starszym rodzeństwie. Moja sukienka jest schowana, obsłużyla już 5 dziewczynek i posłuży też mojej córce.

Gość gość
no patrz... a za moich czasów (komunia 1990) to na kołach sukienki na palcach można było policzyć... wsyzstkie prawie były w podobnym kształcie, proste na dole, i w większości takie "koronkowe"...

Gość gość
Sukienki są śliczne, nie powiem... chociaż wg mnie spora część z nich nie nadaje się dla 8 letnich dziewczynek.. nieważne, czy miałyby taką suknię założyć na własną komunię czy na czyjeś wesele. Po prostu fason niektórych z nich nie pasuje do dziecka i już. Ale część sukienek jest na prawdę super. Ceny- masakryczne. Dziwię się, że ktoś może wydać 300zł na sukienkę do komunii, a tam ceny bywają i 3 razy wyższe.. natomiast nazwy sukienek z kolekcji exlusive to jakaś żenada... jak jakiś panienek z domu publicznego hihi

Gość gość
Ja szłam do komunii w 1999 roku ;)

Gość gość
no patrz... czyli kilka lat (siostra komunia w 1992 i tę samą sukienkę miała, nie różniła się ona zbytnio od innych) i z prostych, koronkowych sukienek "moda" zmieniła się na sukienki z gładkich materiałów i na halkach z kołem... to może i dlatego te sukienki trochę dziwią 30 kilku latki, ale już 25 latki nie :)

Gość gość
czasem w parafii wszystkie dzieci obowiazkowa ida w albach.jestem za granica od kilku lat, myslalam ze w PL moda na suknie slubne do komunii juz minela i wszedzie sa alby.jak dla mnie to swietny pomysl, w stroju objawia sie i sposob myslenia.jak dziewczynka jest ubrana w suknie o srednicy paru metrow to wiadomo ze na pytanie co to za swieto powie ze impreza i prezenty

Gość gość
piękna

Gość gość
Ta sukienka, o która autorka pyta - http://www.sukienkikomunijne.emmimariage.pl/sukienki-komunijne/komunijne-klasyczne/ania-detail.html - jest na halce, a nie na kole. Na stronie jest info. Moim zdaniem bardzo ładna i skromna właśnie. Nie w każdej parafii dzieci idą w albach, u mnie np. jest wolna amerykanka i niektóre dziewczynki wyglądają jak z programu mała miss, żadne dziecko w albie nie idzie. Dlatego plus dla autorski za wybór takiej prostej sukienki, bo moim zdaniem jest odpowiednia na taką okazję :)

Gość gość
Bardzo ładna, skromna, elegancka i z klasą. Podobnej będę szukała dla mojej małej damy za 2 lata bo nie uznaję tych okropnych alb (ale tych ogromniastych sukien na krynolinie z mnóstwem falban, które robią z dziewczynek torty bezowe te nie, żeby nie było, że jestem tandeciarą robiącą z córki starą-maleńką)

Gość kawajacobs
Mnie również się podoba ta sukienka ;) bardzo ładna ;) a myślłaś o sobie co na siebie założysz ? bardzo szeroki wybór sukienek dla siebie masz w sklepie Nico ;) i za rozsądną cenę ;) Możesz wygladać skromnie i elegancko ;)

Gość gość
http://www.boomoo.pl/ Śliczne, stylowe sukienki, sweterki, body, tuniki, bluzki i bluzy wyprodukowane w Polsce i Unii Europejskiej.

Gość gość
Moja córka idzie do komunii w przyszłym roku i postawimy raczej na sukienkę coś w stylu jak pokazywałyście ze sklepu https://www.sukienkikomunijne.emmimariage.pl/. U nas w parafii każdy ubiera dziecko, jak chce, dlatego my się zdecydujemy na sukieneczkę :)

Gość gość
Ja mam upatrzoną ładną i skromną albę na https://www.sukienkikomunijne.emmimariage.pl/ w niedużej kwocie. Córka sama chce iść w albie, a nie w sukience, więc tak będzie, mimo że mnie się te sukienki bardzo podobają :)

• NAJŚWIEŻSZE

• 3
      Hej