Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pablo123456789

Podejżenie depresji, bądź schizofrenii u mojego chłopaka

Polecane posty

Jestem z chłopakiem od 6 miesięcy. Od jakiegoś miesiąca dzieje się z nim coś złego, powoli przestajemy się dogadywać. Stał się zupełnie inną osobą, nie cieszy się z życia, nic nie sprawia mu przyjemności, wszystko wykonuje z przymusu. To co wcześniej dawało mu radość i przynosiło szczęście nie ma dla niego teraz żadnego znaczenia. Dlatego poszedł do psychiatry. Lekarz przeprowadził z nim wywiad, stwierdził, że może być to depresja, bądź schizofrenia(tata choruje na schizofrenię) i przepisał leki. Ostatnie miesiące były ciężkie dla niego. Nie zdał matury, miał poważne problemy z wcześniejszą dziewczyną, musiał wkroczyć w dorosłe życie a nie za bardzo mu to wyszło. Bardzo się kochamy. Wspieram go i staram się być wyrozumiała. Jednak wiem, że on próbuje się zachowywać przy mnie inaczej, normalnie. Stara się wychodzić ze mną z domu, smiać się do mnie.. jednak to nie jest, to co dawniej. Kiedy go poznałam był on bardzo otwartym człowiekiem, ze znakomitym poczuciem humoru. Teraz twierdzi, że nie potrafi rozmawiać z ludzmi. Nie utrzymuje już tak bardo kontaktów ze znajomymi lecz wyłącznie ze mną. Jest o mnie zazdrosny i chyba największą jego obawą jest, to że mogłabym go zostawić. Tłumaczę mu, że bardzo go kocham i jest on dla mnie wszystkim, jednak sama po sobie widzę, że jest to dla mnie cieżka sytuacja. Wiem, że bardzo mnie kocha i bardzo mu zależy w dużej mierze dla mnie chce walczyć z samym sobą, jednak nie okazuje mi tego przez bycie takim czułym wobec mnie jak dawniej. Potafi wyrazić to w słowach, nie czynach. Nie wiem co sądzić o tym co mówi psychiatra.. czy to naprawde objawy schizofrenii bądź depresji?

Gość gość
Objawy twego chłopaka wyglądają bardziej na depresję chociaż schizofrenia też nie wykluczona, uaważam że nie będzie ci lekko z chorym chłopcem tym bardziej że właśnie od mężczyzn oczekuje się wsparcia dlatego zastanów się czy warto ciągnąć ten związek dalej ja bym sobie odpusciła.