Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przestawić roczniaka na "normalne" jedzienia

Polecane posty

Gość gość

Córka ma rok, zjada wszystko bardzo ładnie, ma 8 zębów i gryzie bez problemu. Je kanapki z wędliną, serem, miękkie warzywa. Obiady w dalszym ciągu gotuję jej oddzielnie, ale powoli juz mnie to męczy. Wiem, że mała może już jeść większość rzeczy, z których przygotowuję obiad sobie i mężowi. Problem polega na tym, że nie gotuję tradycyjnie (ziemniak, mięso, surówka, zupa), wybieram raczej kasze, makarony z różnymi sosami, przyprawiam orientalnymi ziołami. Są to danie zdrowe, ale zastanawiam się czy mogłabym podać dziecku np. makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, czy krem z cukinii z fetą. Co myślicie? Już czas, żeby jadła to co my?

Gość gość
A niby czemu nie? Mój syn ma rok i tydzień temu rękami wyjadł fetę z mojej sałatki :)

Gość gość
Ziola dziecku raczej nie zaszkodzą. Mój jak miał rok rwal sie do naszego jedzenia jak nie wiem. Kasze i makarony sa zdrowe mój to uwielbia kluski i kasze tez lubi.za to jak kiedys jadl ziemniaki tak teraz srednio.woli właśnie makaron ryz i kasze.i zupy lubi bardzo

Gość gość
no własnie, niby jestem wyluzowaną matką, podchodzę z głową do wielu rzeczy, ale w kwestii żywienia mam jakieś takie obawy

Gość gość
Ja znowu do jedzenia dość luźno podchodzę. Niczego nie odmawiałam sobie w ciąży ani karmiąc piersią, małemu nigdy nic nie zaszkodziło więc co dzień praktycznie próbuję coś nowego. Kakao jeszcze nie dawałam tylko

Gość gość
Bi El Dablju się kłania.

Gość gość
A czemu w ogóle gotujesz dla niej osobno? Od kiedy dzieciak musi jeść ziemniaki i surówkę? wystarczyło w trakcie trochę odłożyć i mniej przypraw dać. Wg mnie powinnas przestawiać jak najprędzej bo nauczyłaś ją zupełnie innych smaków niż wy jecie i w efekcie te podwójne obiady mogą stać się Waszą codziennością.