Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dni przed miesaczka mozna zrobic betę?

Polecane posty

Gość gość
10 dni po stosunku najwcześniej.

Gość gość
Tylko czasami ciężko stwierdzić który to stosunek kiedy kocha sie codziennie prawie a owulacja jest nieregularnie

Gość gość
No to skąd wiesz kiedy będziesz miała okres? Jeśli się owulacja przesuwa to i okres też.

Gość gość
Właśnie nie. Okres mam regularnie natomiast dni płodne różnie. Po poronieniu miałam tez okresy bezowulacyjne. Nie kazda kobieta ma dni płodne 14 dnia cyklu. W poprzedniej ciąży wychodzilo ze zaszłam w ciaze 19 dnia cyklu.

Gość gość
Nie można mieć regularnych cykli gdy owulacja przychodzi jak chce. Nie dostaniesz okresu jeżeli owulacja była 7 dni wcześniej. Skąd to przekonanie? Masz owulacje potwierdzana na monitoringu czy sama ja sobie stwierdzasz? Owulacja występuje 12-16 dni przed miesiączka.

Gość gość
A nie lepiej poczekać te pare dni? Samo sie wyjaśni.

Gość gość
dni płodne ZAWSZE ok 14 dni przed okresem. Więc najlepiej betę zrobić wtedy gdy okres się nie pojawi, Po co robić wcześniej? Zrobisz 3 dni przed okresem, wyjdzie ciąża a za dwa dni dostaniesz okres i co? rozczarowanie

Gość gość
Można mieć mies regularnie a owulacje nieregularnie. Nie było by wpadek gdyby wszystko było tak idealnie.

Gość gość
P********ie. Poczytaj sobie co się dzieje w każdej fazie cyklu z twoim ciałem. Poza tym jak już ktoś pisał - skąd wiesz kiedy owulacja? Masz prywatne usg? Bo chyba nie wierzysz w te magiczne testy? Druga sprawa- odpuść. Rozumiem poronienie, emocje...Ale nie ma sensu się spinac. I jeszcze pomysł bety - takie trochę chore to jest

Gość gość
W dzień miesiączki to juz na teście wyjdzie. Chciałabym poprostu wczesniej wiedzieć zeby w razie ciąży zacząć odrazu brać leki które pomogły by ja utrzymać

Gość gośćgdcc
Luteina czy duphaston utrzymuja progesteron na wysokim poziomie, tak aby ( w bardzo wczesnej fazie ciazy) utrzymac odpowiednie endometrium do utrzymania ciazy. Natomiast poki zarodek sie nie zagniezdzi leki nie pomoga. Co do lekow, mozna je brac tylko za poleceniem lekarza, skad wiesz, ze za poronienie odpowiada u Cb akurat ta przyczyna. Robiliscie badania genetyczne? Najnowsze badania dowodza, ze kobiety nie powinny brac we wczesnej fazie ciazy lekow na podtrzymanie. Do pewnego tygodnia zarodek moze sie nie utrzymac. Taka jest natura, zbyt slabe geny instynktownie sie niszcza.