Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodziny żyjące z zasiłków mają 100 razy lepiej od tych pracujących!! Paradoks!

Polecane posty

Gość gość
To Ty namawialas na k***ina a teraz p********zo podwyzszeniu placy w polsce? Jak tak to gratuluje albo glupoty albo wewnetrznej niespojnosci

Gość gość
chyba mnie z kimś mylisz :-o

Gość gość
połowa piszących nie zrozumiała tematu. Chodzi ogólnie o rodziny, nie tylko wielodzietne, ale takie, które w zasiłkach znalazły sposób na życie i mają wszystko za free, i niczym się nie martwią, a rodziny PRACUJĄCE za najniższą krajową nie maja po opłaceniu rachunków na opał i jedzenie! JEDNAK IM SIĘ NIE NALEZY ŻADNA POMOC, BO PRACUJĄ, DLATEGO SĄ KARANI, A LENIE WYNAGRADZANI!!!

Gość gość
gość dziś nie chodzi o zasiłki dla pracujących, ale obniżenie zasiłków dla nierobów, którzy mają wszystko opłacone podczas gdy pracującym nie starcza na życie. niech obniżą zasiłki dla nierobów, by im się nie opłaciło w chacie siedzieć. bo to jest paradoks, że pracujący ledwo wiążą koniec z końcem a leserzy mają wszystko za free!!!

Gość gość
gość dziś to ze skoro obydwoje pracują i nie mają co do GARA usmiech.gif śmieszne włożyć że są nieudacznikami to jest śmieszne usmiech.gif nie wyobrażam sobie ja na dzień dzisiejszy jak by nie dzieci które pochłaniają taką straszną część kasy żyła jak byśmy byli tylko my o rany no nawet sobie nie wyobrażam ,ale z dobrobytu by nam sę w doopach poprzewracało a co do tego oboje pracują i goowno mają to chyba powinniśmy wszyscy walczyć o podniesienie płacy w polszy a nie że zasiłek się k***a nie należy xxxxxxxx no ale jakoś nierobom NIEPRACUJĄCYM się należy i o to się nie plujesz, z tych ludzi się nie wyśmiewasz tylko z tych którzy walczą. Pracujących biednych ludzi nazywasz nieudacznikami, bo nie umieją podwyższyć standardu życia ale już nieroby nie próbujące robić niczego już ci nie przeszkadzają :) fajnie

Gość gość
gość dziś to ze skoro obydwoje pracują i nie mają co do GARA usmiech.gif śmieszne włożyć że są nieudacznikami to jest śmieszne usmiech.gif nie wyobrażam sobie ja na dzień dzisiejszy jak by nie dzieci które pochłaniają taką straszną część kasy żyła jak byśmy byli tylko my o rany no nawet sobie nie wyobrażam ,ale z dobrobytu by nam sę w doopach poprzewracało a co do tego oboje pracują i goowno mają to chyba powinniśmy wszyscy walczyć o podniesienie płacy w polszy a nie że zasiłek się k***a nie należy xxxxxxxx laska ty musisz być mopsiarą, skoro tak bronisz swego stada hehe

Gość gość
Ale to nie wina ludzi bioracych zasiłki, ze sa one w okreslonej wysokosci :D Czemu nie uwazacie, ze sa po prostu zaradni zyciowo ? :P Nie narobic sie , a zarobic :D To nie wina zasiłkow, te dysproporcje, to wina WASZYCH PŁAC, ze sa takie male ! To wy zarabiacie grosze i ledwo wiązecie koniec z koncem, a nie te 'wysokie ' zasiłki.. To system jest zle pomyslany, granica pomiedzy placa minimalna , a zasilkiem jest zbyt mała.. Zreszta skoro to taki luz i miód, to dlaczego nie rzucacie pracy i nie lecicie do Mopsu ? Posmakowac tego dobra, tych wszystkich dopłat i dodatkow, darmowej zywnosci, opalu, wyprawek szkolnych ? Hm ? O tak wy jestescie ponad to, macie honor i ambicje :D I zazdrośc tez, te brzydkie uczucie :P Rozumiem wasze wkur/wienie, ale idzie ono w zlym kierunku. To , ze spobie ponarzekacie na kafe nic nie zmieni, tylko podniesie wam cisnienie. Chcecie zmian? udzielajcie sie spolecznie, politycznie, dązcie do zmiany PRAWAi przepisów, GŁOSUJCIE na ludzi podzielajacych wasze opinie.. Bicie piany na kafe nic nie zmieni.. Ktoras tam napisala, ze jak teraz bedzie po 500 zł na dziecko ,to kobiety nie beda pracowac.. I dobrze, beda mialy wybór ::) Ile kobiet idzie do pracy bo MUSI, a nie CHCE ? Podobno nie ma pracy zwłaszcza dla młodych i ciagle sie ujada na starszych, ze na pól etatu robiac blokuja etaty.. Kobietki zostana w domu, do pracy pojda tylko te kture NAPRAWDE tego chcha.. zwolnia sie miejsca pracy dla tych niecierpliwych mlodych co nie moga kariery zrobic i bedzie git :)

Gość gość
mopsiarą :-D nie my obydwoje pracujemy i mamy co DO GARA włożyć po prostu nie myślę o nierobach na zasiłkach tak jak i o pedofilach wojnach i o tym że ktoś kotu skleił oczy Każdy jest kowalem swego losu :-) i tacy ludzie mnie bawią obydwoje pracujemy i c***a mamy i nawet zasiłku to się w pisduu pozwalniajcie :-D

Gość gość
11 28 dokładnie w 100 % się zgadzam i kolejna też pozwalniać się i czerpać miód żebyście się tylko nie udławiły tym dobrobytem :-) bo wystarczy pooglądać telewizję jakie są zasiłki i jak [Polacy żyją :-o

Gość gość
gość dziś tiaaa obydwoje pracujecie w pocie czoła, tylko czego przed południem siedzisz na kafe? :D

Gość gość
gość dziś ale ty jesteś tępa.... matko jaki cioł.... Nie chodzi, o to że zazdrościmy zasiłków i że się pozwalniamy z pracy to sobie tak pożyjemy tylko o to żeby takim zawodowym nierobom nie dawać, a przynajmniej nie tyle, bo właśnie ci co tyrają za grosze coraz częściej rezygnują z pracy i ja to nawet rozumiem. Chodzi o to żeby im się nie opłacało w domu siedzieć, bo na razie im się opłaca i to za nasze podatki ale ty owszem nie zastanawiaj się nad tym, bo przecież ty się nad takimi bzdetami nie zastanawiasz tylko sobie wesoło żyjesz, a wszystko się samo dzieje tralalalala jak kolorowo! tylko potem się nie dziw, że czekasz w kolejce do specjalisty pół roku i dziurawą drogą jeździsz.

Gość gość
gość dziś [11:43 BRAWO! dodałabym jeszcze, że laska taka wesoła, zobaczymy jak podniosą podatki nam pracującym, by było na zasiłki i zapomogi oraz nowe pomysły PIS, by tamci mogli dostatnio żyć nie pracując. Wesoło że ho ho Dziewczę chyba nieświadome, że ona na to wszystko łoży i to się odbija kosztem jej i osób uczciwie pracujących, z których taką ma polewę, czyli również z siebie. No boki zrywać

Gość gość
gość wczoraj ja nienawidze rodzic wielodzietnych to ZAWSZE jest patologia - oszołomy religijne - pijaki, cpuny, kryminalisci, pedofile - albo po prostu zwyczajni debile i prostacy ktorzy nie wiedza co to antykoncepcja i się mnozą jak kroliki NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK NORMALNA RODZINA WIELODZIETNA, ci ludzie są albo patologiczni albo psychicznie zwichrowani, na te ścierwa idą miliardy x Każdy sądzi według siebie. To, że TY wyszłaś z takiej rodziny jeszcze nie znaczy, że wszystkie tak funkcjonują. I raczej nie chwal się w ten sposób swoją przeszłością.

Gość gość
a i owszem jestem wesoła siedzę dziś na kafeterii cały dzień bo mam taką możliwość :-) ja po prostu nie rozumiem waszej frustracji bo ja mam dobrą płacę za prace mąż również i stać nas na dzieci a 500 będzie super na basen ,tenis itd. itp. i błagam nie piszcie mi o podatkach bo ja widzę jak mąż siwieje bo zus i us czekają na wpływy na konto i co mamy niby zrobić trzeba robić swoje a leserzy byli są i będą taka prawda :-p

Gość gość
ość dziś gość dziś ale ty jesteś tępa.... matko jaki cioł.... Nie chodzi, o to że zazdrościmy zasiłków i że się pozwalniamy z pracy to sobie tak pożyjemy tylko o to żeby takim zawodowym nierobom nie dawać, a przynajmniej nie tyle, bo właśnie ci co tyrają za grosze coraz częściej rezygnują z pracy i ja to nawet rozumiem. Chodzi o to żeby im się nie opłacało w domu siedzieć, bo na razie im się opłaca i to za nasze podatki ale ty owszem nie zastanawiaj się nad tym, bo przecież ty się nad takimi bzdetami nie zastanawiasz tylko sobie wesoło żyjesz, a wszystko się samo dzieje tralalalala jak kolorowo! tylko potem się nie dziw, że czekasz w kolejce do specjalisty pół roku i dziurawą drogą jeździsz. xx Kochana, akurat nie mieszkam w Pl miodem i mlekiem płynacej :D Uwiez mi inne kraje tez maja socjal i to lepszy i te same problemy z niepracujacymi latami osobnikami. maja tez takich ujadajacych zazdrosników , kórym wydaje sie , ze socjal to taka zarabista sprawa i ile to oni nie musza na niego placic podatkow.. Problemy te same :) Rozwiązanie jednak inne.. Kwota wolna od podatku wieksza, minimalna placa wieksza, min. na godzine duzo wyzsze , podatek od firm najnizszy w Europie, a od niedawna jest specjalny dodatek dla powracajacych do pracy =dostaja dodatkowa kase , ze wrocili do pracy nawet za minimalna :) Byleby dysproporcja miedzy zasiłkiem ,a praca za minimalna byla jak najwieksza i zachecala ludzi do pracy. I o to własnie mi chodzi. Problemy sa wszedzie podobne, ale jakos w Pl nie umieja tego rozwiazac, jedynie gadac i bic piane..

Gość gość
gość dziś posłuchaj CIOLE MATOLE my tu mówimy o polsce i polskich zasiłkach i polskich realiach. Ja prdl.... wiadmo, że gadamy o naszych warunkach, naszych zasiłkach, a zawsze znajdzie się jakaś karierowiczka ze zmywaka, wykłóca się, a potem mówi, ze łone w Polsce nie mieszka.... No matko, jaki debil! I czym ty się zachwycasz, że za granica jest jeszcze większy socjal i żyją i bogatsi są... Tylko na te "zagranice" tyrają całe kolonie okupowane i rozgrabiane latami oślico! nic się tam z powietrza nie wzięło!

Gość gość
gość dziś 100% racji tłukowi nie wytłumaczysz

Gość gość
gość dziś Po hooj zabierasz głos o kraju, w którym nie mieszkasz, który cię już nie dotyczy? zapieprzasz na zmywaku czy grasz na angielskich frędzlach od tapczanu?

Gość gość
Relaksuje sie z daleka od polskiej biedy :) Gdyby ktos wam podsunał gotowe rozwiązania pod nos i tak byscie nie skorzystaly , bo niestety umiecie jedynie narzekac, a nie korzystac z doswiadczen innych. Kafe daje taki piekny podglad na warunki i ludzi w kraju, ze tylko sie cieszyc iz to juz nie moje zycie :)

Gość gość
a ty uważasz, że my jesteśmy biedne? poświrowałaś na mopie zagramanicą, bo w Polsce nieudacznico niczego osiągnąć nie potrafiłaś i szczekasz jak porąbana. Mnie się akurat dobrze powodzi ale wolałabym aby moje podatki szły na coś pożyteczniejszego w tym kraju ( bo o Polsce teraz rozmawiamy) niż zasiłki dla leserów i o tym tu rozmawiamy, a ty wylatujesz z wyzywaniem pracujących ludzi którym nie starcza w Polsce na życie, wylatujesz z tym, że ciebie smutki nie dotyczą, nie myślisz o takich rzeczach, a w ogóle to nie mieszkasz w Polsce. Weź się poczytaj :o No czy ty jesteś normalna?

Gość gość
Jak najbardziej :) Uzyłam instynku samozachowawczego, bo zycie nie polega na "przezyciu ' i " dawaniu rady ", a alternatywa nie powinna byc zapomoga z mposu.. Jak widac stereotypy emigranta w społeczenstwie polskim nic sie nie zmieniły..Cóz sie dziwic , ze i w Pl nic sie nie zmienia na lepsze.. I gdzie to ja wyzywam pracujacy naród polski ? :D Pisze jedynie, ze nie tylko PL ma z tym problem, podaje przyklady rozwiazan z innych panstw, które PL mogłaby w prowadzic z korzyscia u siebie i zachecam zazdrosników do spróbowanie tego zasiłkowego miodu , o który wzbudza takie kontrowersje :) Skoro o czyms piszemy znajmy to z autopsji, a nie jedynie z urban legend :P Zapomniałam tylko, ze co jak co, ale Polacy najbardziej lubia narzekac, ale ze zmianami juz gorzej..

Gość gość
nie wytłumaczysz im nie staraj się szkoda nerw ;-)

Gość gość
20:05 Napisz petycję do rządu polskiego, najlepiej przez konsulat Pl w twoim zagrabanicznym iście z***biaszczym kraju. My tymczasem rozmawiamy o tym co tu i teraz. Co jest u Niemczurów to mnie to wali, ja w Polsce żyje i o tym rozmawiamy.

Gość gość
20:05 Jeszcze jedno. Rozmawiamy o tym by zasiłki były zdecydowanie mniejsze, tak by laserom nie opłacało się w chacie siedzieć, a ty sama p**********z o Urban legend swego zagrabanicznego kraju, znasz to z autopsji? Co post to sama sobie przeczysz takimi paradoksami.

Gość gość
:-D matołku to przeczytaj to jeszcze raz bo to pisały 4 osoby a nie jedna i wyluzuj z tym jadem zasiłki i tak będą i 500 będzie i nic nie zrobisz ;-)

Gość gość
Post 20:05 pisały 4 osoby? Hmmm nie mam pytań. Jednak na odchodne dodam, abyś zmieniła dilera, bo mocarz ci nie służy

Gość gość
gość dziś 20:05 Jeszcze jedno. Rozmawiamy o tym by zasiłki były zdecydowanie mniejsze, tak by laserom nie opłacało się w chacie siedzieć, a ty sama p**********z o Urban legend swego zagrabanicznego kraju, znasz to z autopsji? Co post to sama sobie przeczysz takimi paradoksami. xxx Tak znam to z autopsji :) Dawno , dawno temu byłam na zasiłku dla bezrobotnych w Pl :) Caly piekny rok :) Spedziłam go w domu ze swierzo narodzona corka :) W kraju w ktorym obecnie mieszkam równierz przez 4 lata korzystalam z pomocy socjalnej :) Spedziłam je znow w szkole i wiem, ze w Pl nie ma szans na darmowa szkołe dla doroslej osoby i zasiłek , by przez okres nauki miec za co zyc.. Więc , cóz znam to z autopsji :) Zadowolona ?

Gość gość
Arabom przysługują jeszcze większe zasiłki i oni będą gwałcić Wasze córki i podżynać gardła dziś przez was hodowanym synom. Jeszcze dwie dekady i się skończy Wasze lewicowe europejskie eldorado.