Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polacy wycenili Polskę na 500

Polacy wycenili Polskę na 500 zł

Polecane posty

Śmiałam się z naiwności i pazerności Polaków. Decyzja zapadła. W życiu nie przepuszczałam, że prawo polskie rozpadnie się w trybie priorytetowym. Oglądacie to co się teraz dzieje? Totalitaryzm powraca. Boję się. Dowiedziałam się , że moje dziecko nie jest KAŻDYM dzieckiem wg PISu. To jedyna prawda Kaczyńskiego, którą zauważyłam- prawnie należy jeszcze do mnie i męża. Nie sprzedam go za 500 zł. Jest mi zwyczajnie wstyd, nie za Polskę, ale za ludzi, którzy chcą ją i nas zawłaszczyć.

Gość gość
Polacy wykopali komuchów i wreszcie będzie i już staję się dobrze!!!! Ja się cieszę niesamowicie :)

Gość gość
Ja nie mam bachorow a i tak glosowalem na pis bo mam dosc wyzysku przez prywaciarzy, po ciezkich studiach pracuje za 1300 zl no wybacz

Gość gość
A dlaczego sam nie możesz być prywaciarzem?

Gość gość
Bo ktos musi pracowac jeszcze, nie tylko ludzi wyzyskiwac.

A co Pis niby zmieni w tej kwestii?

Gość gość
"Bo ktos musi pracowac jeszcze, nie tylko ludzi wyzyskiwac." CÓŻ ZA POŚWIĘCENIE...

Gość gość
Chociazby place minimalna i przydusi troche przedsiebiorcow. Obecnie cale prawo, wszystkie rozporzadzenia sa ustawione pod kapital czyli przedsiebiorcow, praca jest skrajńie nisko wyceniana. To nawet ekonomisci ostatnio mowili. Dosc pompowania tylko w przedsiebiorcow, nie mozna traktowac pracujacych jak niewolnikow.

Gość gość
Będzie zabawnie. Będzie tylko kościół, władza absolutna i palenie czarownic na stosach + zakaz antykoncepcji, in vitro i aborcji. Lekarze będą zabijać kobiety w majestacie prawa, tak, jak to było z Agatą Lamczak.

Gość gość
Idź histeryczko do psychiatry. Masz fobię, to się lecz. Albo czytaj. Zacznij od "Michnikowszczyzny" Ziemkiewicza. I myśl, jak będziesz czytała.

Gość gość
Możesz mi wyjasnic w jaki to sposób powraca totalitaryzm? Chyba ,że sama nie masz pojecia co ten termin oznacza,a tylko powtarzasz po kimś bzdury :o

Gość gość
Kolejna wąsata malwinka u której tvn24 z kablówki leci 24h na dobe

Gość gość
przedsiębiorcow nie trzeba dusić tylko stworzyć im dobre warunki do dzialania bez tysięcy papierow do wypelniania pozwoleń i roznych kontroli to wtedy każdy będzie mogl byc przedsiębiorcą i będą konkurować o pracownika a nie go gnoić. trzeba wypędzić czerwoną nomenklautrę i rozmaitych "krewnych i znajomych" z koneksjami wtedy normalnym ludziom będzie lepiej. ale wiadomo że będą się kanalie przed tym bronić rękami i nogami i gadać brednie o "totalitaryzmie" i "zawłaszczaniu". biorac pod uwagę jak bardzo wszystko zostalo zawlaszczone przez post prlowską nomenklaturę to są śmieszne zarzuty.

Gość gość
Totalitaryzm (dawniej też: totalizm, z łac. totalis - cały, całkowity) – system rządów (reżim polityczny) w którym państwo posiada całkowitą kontrolę nad społeczeństwem i stara się kontrolować wszystkie aspekty życia publicznego i prywatnego na tyle ile jest to możliwe. Prezydent, sejm i Trybunał Konstytucyjny należący do PISU = system totalitarny.

Gość gość
Ludzie przestańcie onanizować się tymi 500 zł, bo kto je dostanie na pierwsze dziecko a rodzin z jednym jest chyba najwięcej. Rząd zakłada granicę wypłacania na 800zł na osobę w rodzinie. Tłumaczę Samotna matka z jednym dzieckiem i zarabiająca minimalną pensję w 2016 r. dostanie 1355. Dodajmy niziutkie alimenty w wysokości 300 to mamy 1655zł .Kobieta już tych 500 nie dostanie. Wniosek Jedna wielka ściema obliczona na robienie z biednych ludzi idiotów i żeby plebs nie myślał o ważnych sprawach.

Gość gość
No ja też myślałam, że takie hasła kupią ludzie prości, którzy z różnych przyczyn nie potrafią czytać między wierszami i liczyć. Ale tu ludzie po studiach też z jakiś przyczyn stoją za nim murem. Ja nie mam faworyta jeśli chodzi o partie polityczne - wszyscy tylko nie Pis, manipulujący społeczeństwem.

Gość gość
Prezydent, sejm i Trybunał Konstytucyjny należący do PISU = system totalitarny. I to jest sedno sprawy. Widzicie to???

Gość gość
przedsiębiorcow nie trzeba dusić tylko stworzyć im dobre warunki do dzialania bez tysięcy papierow do wypelniania pozwoleń i roznych kontroli to wtedy każdy będzie mogl byc przedsiębiorcą i będą konkurować o pracownika a nie go gnoić. X Miqlam kiedys w Polsce firme,dobrze prosperującą do pewnego czasu,nie wykonczyly mnie papierzyska kontrole i co tam jeszcze nie nawymyslasz tylko szara strefa,ja uczciwie placac podatki,zusy itp itd nie bylam już konkurować z tymi,którzy robili na czarno, tu jest problem. Moi koledzy z branży poobnizali ceny,a tym samym poucinali pensje,nie wyplacali już dodatków, nie fundowali wyżywienia itp i przeszli na umowy smieciowe a wielu też zatrudniło ludzi bez zadnych umów.

Gość gość
Sednem sprawy jest to że miliony Polaków oddało głos na PiS aby wreszcie zrobił porządek. I porządek robi. Dlatego czerwone małpy srają ze strachu! Wreszcie będzie porządek! Złodziej nie będzie spać spokojnie!

Gość gość
gość dziś Prezydent, sejm i Trybunał Konstytucyjny należący do PISU = system totalitarny. I to jest sedno sprawy. Widzicie to??? X A jak to wszystko nalezalo do PO-PSL plus jeszcze samorządy , rada radiofoni i telewizji,wymiar sprawiedliwości, kolesiostwo na wszystkich szczeblach np w NIK to nie bylo problemu? :)

Gość gość
Pis da? I co ? i P***a

Gość gość
Im wiecej czeerwonych świń odrywaja pisowcy od koryta,tym glosniejszy kwik slychac :p

Gość gość
"Prezydent, sejm i Trybunał Konstytucyjny należący do PISU = system totalitarny. I to jest sedno sprawy. Widzicie to??? " x trzeba być skończonym debilem żeby z definicji totalitaryzmu (czyli ustroju gdzie państwo kontroluje każdy aspekt życia obywateli) wyciągnąć wniosek że jak prezydent , parlament i tk jest pod pod kontrolą jednej partii to jest "totalitaryzm". to raz. a dwa to gdzie byliście gdy parlament, prezydent i tk byl pod kontrolą platformy? dlaczego wtedy nie krzyczeliście że to TOTALITARYZM? ale takie histerie grupa trzymająca wladzę będzie urządzać jeszcze dlugo bo w glowie im się nie mieści że mogli tę wladzę stracić. i co glupsi im uwierzą.

Gość gość
Prezydent, sejm i Trybunał Konstytucyjny należący do PISU = system totalitarny. I to jest sedno sprawy. Widzicie to??? X A jak to wszystko nalezalo do PO-PSL plus jeszcze samorządy , rada radiofoni i telewizji,wymiar sprawiedliwości, kolesiostwo na wszystkich szczeblach np w NIK to nie bylo problemu? usmiech.gif Trybunał jest wybierany co 9 lat i jezeli pamięć mnie nie byli wtedy ta koalicja nie rządziła:)

Gość gość
"nie wykonczyly mnie papierzyska kontrole i co tam jeszcze nie nawymyslasz tylko szara strefa,ja uczciwie placac podatki,zusy itp itd nie bylam już konkurować z tymi,którzy robili na czarno, " x wykończylo cię wlasnie to o czym piszę tylko nie zdajesz sobie nawet z tego sprawy. wlaśnie wladza urzędasow cię wykończyla bo ci ktorzy dzialali w szarej strefie jej nie podlegają. albo ryzykują że im się uda albo mają odpowiednie kontakty i koneksje żeby urzędnicy "nie widzieli" ich nadużyć (jak niejeki rysio sobiesiak). wlaśnie posel bury obecnie ma zarzuty polegające na tym że za lapowkę wplywal na sędziow sądu administracyjnego zeby wydali wyrok korzystny dla jednego z takich oszustow. i dlatego w polsce normalni przedsiębiorcy nie mają szans i bankrutują a zostają tylko wyzyskiwacze i cwaniaki. a "niezawisly" sąd nie uznal nawet za stosowne zastosować wobec posla burego areszt tymczasowy. natomiast kibica trzymal bez procesu w pudle przez 3,5 roku. tak wygląda postkomunistyczna "sprawiedliwość" i to wlasnie trzeba zmienić. cale państwo trzeba naprawić.

Gość gość
No to zobaczymy jak Prawo i Sprawiedliwość będzie respektowało prawo Trybunału... Kaczorek bawi się Dudą a ten tańczy jak Jaruś mu zagra... Sam kierownik wydziału prawa UJ powiedział dzisiaj w rozmowie z dziennikarzami, że takiego Dudy nie zna, i że to nie możliwe aby jego mijanie się z konstytucją było nieświadome. Jarek każe zaprzysiężyć sędziów o 1 w nocy Andrzej biegnie, Jarek każe przyjechać do swojego apartamentu o 3 w nocy Andrzej jedzie... Marionetka nie jest tak ubezwłasnowolniona jak nasz Polski Prezydent. Jeszcze jedno nikt mnie od koryta nie odrywa, pracuję w budżetówce, jestem apolityczna i tylko cyrk pisowski budzi mój zdecydowany sprzeciw.

Gość gość
widac twoje PO do takiej biedy doprowadezilo kraj ze na 500 zl sie rzucaja

Gość gość
marionetką to byl komoruski, marionetką slużb specjalnych. no bo chyba nie uwierzycie w to że ten gamoń bylby w stanie samodzielnie osiągnąć pozycję jaką osiągnął i zostać prezydentem. a duda po prostu naprawia polskę. trybunal konstytucyjny skrajnie upartyjniony i dzialający na zlecenie "grupy trzymającej wladzę" chce w tym przeszkodzić więc probują go wyeliminować.

Gość gość
No jasne , jak będzie PiS miał 14 sędziów na wszystkich 15 to trybunał nie będzie ani upartyjniony ani powiązany z władzą:D PO chciało być cwane - fakt ale PiS to już całkiem jedzie po bandzie.

Gość gość
Duda naprawia Polskę - "ciężko haruje 24 godz na dobę "...Komorowski to był dopiero człowiek marionetka, ale Duda w żadnym wypadku. Dobrze, go wszyscy znaliśmy zanim zaczął kandydować na prezydenta - prawda? Swoimi zasługami zdobył głosy wyborców. Kaczyński go nie wykreował - no w żadnym wypadku...