Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedzą wasze 2latki.? Bo nie mam z kim porównać .

Polecane posty

Gość gość

Nie mam znajomych z dziecmi w wieku mojej albo niemowlaki albo sporo starsze. Moja je tak: Przykładowo Rano wstaje o 7 i koło 7.40 platki owsiane górskie z mlekiem krowim 200-250ml Potem kolo 10 poskubala chleba razowego prawdziwego na zakwasie i zjadła kawałek jabłka 11.30 lasagne z wolowina i warzywami z sosem pomidorowo beszamelowym ok 200g 15 marchewka ugotowana w paski, cala miska ze 200-250g., mandarynka 17. Serek truskawkowy. W składzie mleko smietanka cukier aromat Naturalny czyli nie jest zle. Potem zje kolacje czyli kasze pelnoziarnista na mleku hipp. powoli wprowadzam krowie bo miała chyba alergie do konca nie wiem na co ale odstawilam potencjalne alergeny. Nie je prawie kanapek za to dużo gptowanych warzyw. Sok lubi tylko pomarańczowy wiec kupuje bez cukru i pije ale nie codziennie. Czasem pije Kubusia ale to z raz w tygodniu albo i raz na dwa tyg. Je kasze ciemny makaron i surówki z surowych warzyw. Nie je jajek bo wymiotuje juz przy jedzeniu. Czasem jdostanie jajko z niespodzianka albo Kinder czekoladke rzadko mambę. Czasem znaczy 2 razy w tygodniu. Innych słodyczy nie je Jej dieta jest ok? Jak jedza wasze dwulatki?

Gość gość
To jest dość zabawne. 90% tego typu tematów zakładają matki które dobrze karmią a mimo to mają wątpliwości. A te co wciskają dzieciom syf nawet nie zastanowią się nad sobą

Gość gość
Czyli jest ok? Zastanawiam sie jak jej te jajo zastąpić bo niestety odpadają mi wszelkie jajecznice omlety czy jajka na twarz miekko na kanapce czy pasty. A szkoda bo ja bardzo lubię.

Gość gość
A naleśniki czy placki z jajkiem zje? ja np. zjem ugotowane jajko, naciągany omlet (tzw. grzybek, z maką i śmietaną), ale jajecznicę tylko 1 jajko. Jak mam zjeść więcej jajecznicy to momentalnie robi mi się niedobrze i mam ochotę wymiotować Możesz jakichś twarogów więcej, soczewicę czy inne strączkowe jeśli chodzi o białko

Gość gość
Moim zdaniem OK, choć ja swojej nie daję wcale słodyczy, bo nie jadamy ich, więc po co mam ją przyzwyczajać? Będzie chciała to sama spróbuje. Moja córka jadła wczoraj: miska płatków jaglanych z mlekiem kozim, płatkami migdałowymi i rodzynkami kanapka z pomidorem na obiad żeberka pieczone z sałatką z rukoli i gotowanymi brokułami na deser jabłko na kolację jajko na twardo i plaster pieczeni z wczoraj

Gość gość
Oo oo soczewicy dawno nie robiłam. Można zupkę ugotować. Z warzyw je glownie brokula marchew kalafior buraki fasolka szparagowa. To jej ulubione. Potem ziemniaki i inne. Rybkę lubi . Ale naleśniki nie bardzo. Bardziej racuchy kopytka, wtedy z twarogiem robię. Albo pierogi z białym serem ale to dwa gora je.

Gość gość
Moja niestety nauczyli dziadki i miejsca w które chodzimy czyli sale zabaw albo sklepy. Rozmawia zdaniami i sama sie upomina mamusiu daj ciekoladke. Tzn wtedy udaje ze nie słyszę a jak prosi baaardzo bardzo to po posiłku urywam kawalątek czekoladki Kinder i jej daje. Albo jedna gwiazdkę z milki.(sa takie maluteńkie) sama jej przeciez nie wpycham.upomina sie zwykle z raz dziennie. Ale często sie wymiguje od tego. Tak samo mówi nieeee mamusiu nieee nie chce jus majchewki. Z taki m dzieckiem to sobie mogę pogadać. Nie wiem jak da sie dwuletnie dziecko da trzymać z dala od słodyczy. Zwłaszcza jak siw idzie w gości do rodź y albo znajomych. Znajomi jeszcze zrozumieją. Ale teściowie czy moja mama to kiepsko z niedawaniem słodkości.

Gość gość
Moja prawie dwuletnia córka nie lubi słodyczy, ze słodkich rzeczy jada tylko owoce. Po czekoladzie krzywi się jakby była kwaśna :-) Oby trwało to jak najdłużej ;-)

Gość gość
Jak dwuletnie dziecko utrzymać od słodyczy? Bardzo prosto. Nie dawać i nie pozwalać dawać rodzinie. Moja córka ostatnio dostała cukierka od lekarza, to nie wiedziała co to, lekarka mile zaskoczona pochwaliła mnie, że w dzisiejszych czasach to rzadkość. Moim zdaniem słodycze raz na dzień dla dwulatki to dużo i prosta droga do uzależnienia od cukru. Córka też mówi zdaniami i wie, że nie jemy niezdrowego jedzenia.

Gość gość
Moj synek ma 2latka na sniadanie je platki(te bez syfu i cukru) z mlekiem ekologicznym potem zje paczke chrupkow (tych dzieciecych ekologicznych)/albo jogurt naturalny z dzemem wlasnego wyrobu Potem je obiad normalny taki jak my makaron/ryz/ziemniak sosy /zupy Na kolacje kanapki ,albo omlet,albo kaszka Pije kompoty ,herbate,wode

Gość gość
Moj synek ma 2latka na sniadanie je platki(te bez syfu i cukru) z mlekiem ekologicznym potem zje paczke chrupkow (tych dzieciecych ekologicznych)/albo jogurt naturalny z dzemem wlasnego wyrobu Potem je obiad normalny taki jak my makaron/ryz/ziemniak sosy /zupy Na kolacje kanapki ,albo omlet,albo kaszka Pije kompoty ,herbate,wode

Gość gość
Moj syn dzisiaj: kaszka mleczno -wielozbożowa placek (z ciasta naleśnikowego z jablkiem w drobna kostkę) gulasz z szynki z kasza i ogorkiem kiszonym pol jabłka i banan na kolacje zje kaszę mannę na polgesto do picia woda Wczoraj: kaszka ml-wielozbożowa jajecznica z koperkiem zupa fasolowa makaron z ryba i brokułem plaster sera zoltego gruszka manna moj syn nie chce jesc chleba,chcialabym by zamiast tej kaszy rano jadl normalne sniadanie,tylko co zamiast pieczywa?

Gość gość
tutaj na forume 2 latki tylko na piersi :)