Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy opłaca sie stanąć na targu i sprzedawać własne stroiki na święta?

Polecane posty

Gość gość

Strasznie potrzebuje pieniędzy a chodzę do szkoły i nie mam jak dorobić. Robię rożne stroiki choinki z szyszek itp i tak myśle sobie żeby w sobotę stanąć z tym na pobliskim placu handlowym. Czy to dobry pomysł?

Gość gość
Bardziej opłacalne jest staniecie pod latarnia i sprzedawanie doopska.

Gość gość
Moze dla ciebie...

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Wszystko zależy od tego gdzie jest ten targ , czy jest tam dużo ludzi oraz jakie stroiki sprzedajesz. Policz jaki koszt jest wytworzenia, a jaki sprzedaży zobaczy czy się opłaca.

Gość gość
Nie zaszkodzi spróbować :) może do tego jeszcze aniolki z masy solnej? Serduszka z masy na choinkę, a jak potrafisz szydelkowac to fajne tez sa sniezynki :) pamietaj,że wielu biznesmenów zaczynalo od drobnego handelku ,powodzenia

Gość gość
A pozwolenie na handel masz? Bo bez tego to chyba jeszcze mandat dostać można spory! Może lepiej sprzedawaj na allegro?

Gość gość
Ja juz mam porobione choinki z szyszek w doniczkach z lampkami i chciałabym za nie 25 zł bo mi pieniądze strasznie potrzebne są. Mam 3 takie choinki jedno drzewko z szyszek wianki na drzwi itd a nie mam co z tym zrobic. Moze jeszcze na internet wystawie ale tego pełno jest na necie. Targ jest w większym mieście dziś zrobiłam obchod i nikt takich rzeczy nie sprzedaje jedynie takie badziewne choinki obklejone sztucznym igliwiem. Boje sie sprzedawać bez działalności i tego ze inni mnie wyśmieją poza tym niewiem jak sie handluje na takich targach

Gość gość
No właśnie to pozwolenie... Mam znajomego który ma działalność czy mogłabym sie jakoś podpiąć pod niego ? On by bez problemu sie zgodził

Gość gość
może sprzedaj do jakiejś kwiaciarni?

Gość gość
weźcie się puknijcie w łeb z tym pozwoleniem, ciekawe czy wszystkie babcie sprzedający jajka, mleko, w lecie poziomki i maliny z własnego ogródka,a wiosną bukieciki z konwalii mają pozwolenie na handel? możesz stanąć i sprzedawać, będziesz musiała zapłacić tylko za placowe, u mnie na targowisku jest to 25 zł za dzień handlu,ale u ciebie może być inaczej.

Gość gość
wstydzę sie iść do kwiaciarni i pytać czy wezmą ode mnie bo raczej nie chcą tego robić. One same sobie robią. Wieczorem mogę wkleić zdjęcia tych choinek to popatrzcie i doradzicie czy ładne czy nie