Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mATYLDA 11

Do dziewczyn z PCOS

Polecane posty

Gość mATYLDA 11

Cześć dziewczyny. Pomóżcie podjąć decyzję która droga bedzie lepsza. Odkąd tylko pamiętam mam nieregularne @. Teraz z mężem postanowiliśmy powiekszyc swoja rodzinę . Więc wybrałam sie do lekarza pani ginekolog mnie zbadała przeprowadziła wywiad i stwierdziła że podejrzewa PCOS. Trochę poczytałam na ten temat . Koleżanka mi doradziła super ginekologa do którego ona poszła i po 1 wizycie zaszła w ciąże . Więc poszłam i ja on tez stwierdził podejrzenie PCOS. Diagnoza ( podejrzewająca ) w obu przypadkach się zgadza róźnią się tylko sposoby leczenia. Pani doktor powiedziała że musze iść na oddział porobić wszystkie badania i zaczać sie leczyć a pan doktor przepisał luteine i powiedział ze za 3-4 miesiące zrobi mi laparoskopie . I nie wiem który sposób leczenia bedzie lepszey . Pomóżcie

Gość gość
Najlepszy sposob leczenia to oczyszczenie organizmu z toksyn,watroby z kamieni, pozbycie sie robactwa. Przyczyna budzenia sie tej choroby lezy w duzej mierze w watrobie. Jesli ona nie odtruwa organizmu z toksyn jak powinna, a co tez za tym idzie, nie usuwa nadmiaru androgenow, to wtedy masz co masz. Torbiele. Watroba tez jest silnie powiazana z nerkami,a jakwiadomo nadnercza rowniez produkuja androgeny. Obojetnie ktore wymienione przez ciebie leczenie wybierzesz, nie zajdziesz w ciaze od tak sobie, do tego trzeba czasu.

Z tego co czytałam, najczęściej przy PCOS przepisuje się hormony, które mają za zadanie wyregulować, Twoją gospodarkę hormonalną. Dziewczyny na forach piszą, że to działa, ale obawiają się jednocześnie skutków ubocznych, które mogą być różne, a najgorszym z nich są chyba problemy z układem krążenia. Oczywiście nie każda osoba zażywająca hormony takich skutków ubocznych doświadcza, ale ryzyko zawsze istnieje. Alternatywą są specjalne suplementy diety jak np. inofem, który zawiera kwas foliowy i mio-inozytol. Również jego zadaniem jest pomoc w utrzymaniu prawidłowej gospodarki hormonalnej, ale już ryzyko skutków ubocznych jest znikome, a w zasadzie wręcz żadne. Jednak wszystko zależy od Twoich wyników i lekarza, zapytaj go o obie opcje i zobacz co Ci powie?