Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz zarzeka sie ze nie wezmie 500 zl na dzieci

Polecane posty

Gość gość

czyli tysiac w naszym wypadku, bo zarobki mamy bardzo dobre i uwaza, ze to bedzie oszukiwanie panstwa. Ja mam zupelnie inne zdanie, skoro daja na kazde dziecko, bez wzgledu na zarobki, to dlaczego mamy nie wziac ?Przeciez nie kradiemy A co Wy mysliscie na ten temat ?

Gość gość
Że jestes głupia jak but. Fige dostaniesz naiwniaro

Gość gość
Szczerze: mam jedno dziecko, może kiedyś będę miała drugie, jak będę miała i będę mogła dostać tą kasę to wezmę. Kompletnie nie rozumiem podejścia męża. Owszem: rozumiem, że tego 500 zł na dziecko w ogóle powinno nie być, bo naszego kraju nie stać na takie rozdawnictwo. Dodatkowo forma rozdawania (czyli kasa dla rodziców) jest najgorsza z możliwych. Ale przecież poza tym mąż będzie korzystał z innych przywilejów, bo przecież dziecko nie będzie chodziło wyłącznie do szkół prywatnych i na studia prywatne, ale państwowe (darmowe) - a też mógłby stwierdzić, że szkoły darmowe to oszukiwanie państwa, bo go stać na prywatne. Poza tym, zawsze możecie te pieniądze odkładać na jakąś lokatę, która będzie zabezpieczeniem dla dziecka.

Gość gość
jeszcze nic nie daja a ty juz masz dylemat??? zasada jest prosta - jak daja to bierz, jak bija to uciekaj. Nie popieram wyludzenia czyli np falszowania dokumentacji czy klamania w celu wyciagniecia zasilku ale jesli sie spelnia kryteria to czemu nie brac? Jak ci te pieniadze niepotrzebne to przelewaj je na chore dzieci.

Gość gość
Najwięcej dostanie patologia, żeby się mnożyła,a nie normalne rodziny.

Gość gość
A co 3 dzieci masz, ze piszesz o 1000?

Gość gość
a czy niektore z Was moga pisac z mniejszym jadem ??? oczywiscie, ze jeszcze nic nie dostaniejemy i mowie o syt hipotetycznej. Maz sie ze mna wrecz kłóci, ze nie bedziemy brac od panstwa zadnych pieniedzy.

Gość gość
w każdym kraju na dziecko są wysokie zasiłki i nikogo to nie dziwi, a w Polsce jak wreszcie chcą dać to też się nie podoba.. jak macie taką dobrą sytuację to oddawajcie te pieniądze komuś innemu albo na cele charytatywne, czy biednej rodzinie

Gość gość
A do szkoły pośle dzieci prywatnej? Na studia również? Bo to też branie kasy od państwa. Poza tym co się martwisz, Ty możesz złożyć taki wniosek:) Nawet nie musisz mu nic mówić, bo zgody nie potrzebujesz;)

Gość gość
Szydło mówi, że osoby z wysokimi zarobkami jednak nic nie dostaną, więc raczej nie będziesz musiała decydować. Oszukiwanie państwa to nie będzie, bo te pieniądze dostalibyście zgodnie z prawem.

Gość gość
Najbogatsi nie dostanina tego zasiłku wiec w czym problem? Ja dostane 1200zl, mam 2 dzieci wiec 2x500zl plus zasiłek rodzinny na 2 dzieci tj. 208zl :) Jestem happy. Nareszcie sobie kupie nowe meble do kuchni. ;)

Gość gość
najbogatsi czyli jaki dochód na miesiac ?

Gość gość
ja nawet tym za bardzo się tym nie interesuje i też niczego nie będę składać .

Gość gość
przeciez Szydlo wyraznie mowila, ze nie beda sprawdzac dochodow rodzin z 2 i wiecej dzieci TYlko rodziny jedynakow beda musialy wykazac dochod

Gość gość
13,49 najbogatsi czyli ci którzy nie dostaliby zasiłku gdyby był prog dochodowy bo za dużo zarabiają.

Gość gość
przeciez Szydlo wyraznie mowila, ze nie beda sprawdzac dochodow rodzin z 2 i wiecej dzieci xxx Tak mówiła przed wyborami, a w tym tygodniu już mówiła co innego.

Gość gość
(13.47) zasiłek rodzinny zostanie zlikwidowany.

Gość gość
ludzie poczekajcie az ten projekt bedzie w sejmie, zostanie przeglosowany, wyjda do niego rozporzadzenia wykonawcze itd bo na razie to jest dzielenie skory na niedzwiedziu.