Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

2lullaby

Problemy z niemowlakiem

Polecane posty

Witam, pod koniec września tego roku urodziłam córeczkę. Świetnie się rozwija. Trzyma już sztywno główkę...no właśnie i tutaj jest "pies pogrzebany". Maja tylko i wyłącznie śpi przez dzień na brzuchu a teraz próbuje się przekręcać w nocy. Jeżeli jej się nie uda, to wpada w histerie. Dodatkowo nie toleruje swojego łóżeczka, sporadycznie uda mi się ją tam ułożyć. Spi ze mną i mężem.Noce stają się uciążliwe. Przez dzień ciężko ją czymkolwiek zainteresować, dlatego pedałuję z nią pomieszkaniu aż zgłodnieje i stanie się senna...Jestem już wykończona :(

Gość gość
Stworzyła potwora :-) jeszcze jestem w stanie zrozumieć że śpi z wami, ale żeby nosić ja cały czas.... Kup huśtawke, leżaczek i sądzaj tam dziecko, bo już teraz ma źle nawyki...

Gość gość
ja nie chcialam aby nasz maly spal z nami, po pierwsze nie raz wyniknela smierc dziecka przez przygniecenie przez ktoregos rodzica, po drugie ciezko odzywczaic, ja chcialam miec jako taki sen. Po trzecie dziecko ma bezpieczniej u siebie w lozeczki anizeli z wami, nie rozumiem tego. Bliskosc buduj jak karmiesz, w dzien na zabawach, cwiczeniach. Ale ja sie nie znam ;)

Bujaczek, mata...wszystko to mam, ale co z tego jak góra 10 min się tym zainteresuje a potem wpada w ryk.

Gość gość
Mój ma to samo. ..

Gość gość
Okej, ale mimo to odkładać do bujaczka, ryczy, uspokuj a potem odłóż ponownie... Co do spania to nie doradze... Z całą trójką mi nie wyszło. ... Ale w dzień raczej nie noszę, najmlodszy obecnie 4 miesięczny, spędza czas na macie, huśtawce, lezaczku... Razem sprzątam gotujemy, jak się kąpie to on siedzi w łazience w lezaczku, jak gotuje on ze mną w kuchni... W dzień śpi głównie na spacerze lub na balkonie w wózku... Ale w nocy z nami... Mamy wielkie łóżko 2/2,10... Dla każdego starcza miejsca, przynajmniej dzięki temu ja jestem wyspana... Od urodzenia nie zarwalismy nocy :-) dla pocieszenia powiem Ci ze to minie za 8 miesięcy dziecko będzie Raczkowac nie będzie chciało już być cały czas na rękach :-) u nas poprzednia dwójka poszła spać do siebie w wieku 2 lat... Masz dwa rozwiązania zacisnąć zeby i Walczyć z małą albo zacisnąć zeby i przytrzymać te dwa lata :-) aaa i nie przejmuj się tak...tu każda ma idealne dziecko od początku przesyłając całą noc w swoim łóżku w osobnym pokoju :-p ja mam dużą rodzinę, kupę koleżanek z dziećmi i większość miała lub ma tak jak ty czy ja... Ja wychodzę z założenia że noc jest od spania każdym kosztem, ale w dzień możesz próbować troszkę ja odkładać... Ewentualnie jeszcze husta i motanie dziecka... Moja siostra miała naprawdę non stop płaczące Dziecko i husta bardzo jej pomogła. Powodzeniaa

Postanowiłam trochę wyluzować. Mała z dnia na dzień się zmienia. Zachowanie jej też. Dlużej się skupia, jest pogodniejsza... Mam to gdzieś, niech sobie będzie jaka chce... Dziękuję za wszystkie rady :) Szczególnie ostatni komentarz. Droga forumowiczko, wiedz, że dodałaś mi swoim komentarzem wiele otuchy :)

Gość gość
Moja mala ma 3 miesiace, przez pierwsze 1.5 m tylko i wylacznie spala u nas na brzuchu, byla noszona non stop bo inaczej straszny placz byl. Wozek be, kolyska be, fotelik samochodowy be, chusta tez be. A nagle z dnia na dzien inne dziecko, pobawi sie na macie i w bujaczku,polezy sama, spacery to przyjemnosc i zabawy rowniez. Najwspanialsze jest to na okraglo sie usmiecha, jest przekochana ;) Swoje sie wymeczylam a teraz nareszcie moge sie cieszyc maciezynstwem ;) :) bedzie dobrze, zaufaj.

Gość gość
Kiedys bylam w szpitalu, jak widzialam co te matki niektore wyprawiaja to szok. Jedna spala na siedzaco na rekach z dzieckiem. Dzieciak wogole mial sonde, wogole jakos tak ulomnie wygladal... Ta matka ciagle z nim na lapach, dzieviak chce spac a ona go tam podmywa przebiera czysci nos przez2 h masakra...