Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmama madrali

Moja corka i problem z odpieluchowaniem. Prosze o rady.

Polecane posty

Gość gośćmama madrali

Moja córka ma 2l i 2msc. Probuje od miesiąca ja odpieluchowac. Wczesniej proba byla przed 2urodzinami. ALe w ogóle nie rozumiała. Teraz jest taki problem ze ona mówi mi kiedy robi siku i kupę ale wstydzi sie. Nie chce siąść na nocnik i zrobić. Ucieka i chowa sie. A jak zrobi to przychodzi potrafi dać mi pieluchę i powoedziec żebym zalozyla sucha. Do zmiany kupy sama się kładzie z pupa w górze. Ale od nocnia ucieka z krzykiem. Na sedes też nie bardzo chce siadać. Kupiliśmy deskę taka dziecinna i nic. Mala od dawna mówi zdaniami, sama je sztućcami, liczy do 10 rozróżnia kolory i kształty układa pudle z 24 i 48 kawałków. Wiec jest kumata. Nie wiem czy to moja wina czy czego. Jest naszym pierwszym dzieckiem i jedynym nie chodzi do przedszkola a juz by poszła bo ma miejsce zaklepane ale ta pielucha a:-/. Ostatnio byla u nasz szwagierka z corka rok starsza i jak tamta usiadła na nocnik to nasz sie darka jak opentana histerycznie żeby tamta zeszla. Po czym moja usiadła na sekundę i zaraz wstala. Jakies porady?

Gość gośćmama madrali
Raz nawet przyrżnęłam jej patelnią żeliwną przez łeb, ale dalej nie załapała :(

Gość gość
po jaki UJ sie chwalisz jej osiagnieciami....niech se liczy nawet i do 100, i mowi 5 jezykami, jak nie bedzie chciala usiasc to nie usiadzie, moja jest w jej wieku(ma 2 lata i 4mce), malo mowi ale na nocniku siedzi juz od czerwca, a ostatnio na sedesie a nocnik poszedl w kat... jedno z drugim nie ma nic wspolnego.

Gość gość
jak czytam takie chwalipięty-mamuśki to mi się niedobrze robi, no i to "odpieluchowanie" co za głupie słowo!:O

Gość gość
dawaj jej naklejki za skorzystanie z nocnika, albo inne nagrody

Gość gość
Nie jest gotowa po prostu. A te puzzle 48 kawalkow to chyba troche naciagane...

Gość gość
dzieci zdolne trudno odpieluchowac

Gość gość
A może faktycznie coś w tym jest. . Mój ma 23 msce i jest naprawdę bardzo zdolny. Mówi pełnymi zdaniami, zna na pamięć kilka wierszyków a co do puzzli to układa całkiem samodzielnie 24 z trefla i 27 z czuczu (tak więc wierzę, że dziecko autorki układa 48), ale na nocnik za chiny nie chce usiąść. A znam takie mniej kumate co chodzi bez pieluszki (bez wpadek! To dziecko mojej najbliższej przyjaciółki, więc wiem) odkąd skończyło 17 mscy.

Gość gość
Bzdura, mam zdolne dziecko dwuletnie, też nawija zdaniami, liczy, układa puzzle a o pieluchach zapomnieliśmy już 4-5 miesięcy temu. Jest też bardzo samodzielny, je i pije, ubiera się, wiec może dlatego tak szybko pozbył się pieluchy. Twoja po prostu nie jest gotowa i tyle. Dzieci nie muszą być we wszystkim idealne.

Gość gość
Dokładnie, dziecko nie jest gotowe i tyle. Mój ma prawie 3 lata i bez pampersa ani rusz. Ale że dwulatek samodzielnie je łyżką i widelcem czy sam ściąga majtki to chyba akurat normalne. 99% dwulatków to potrafi niezależnie od rozwoju mowy czy sikania na nocnik

Gość gość
przecież autorką jest AGATKA :D wy nie potraficie tego rozpoznać? zmienia troszkę styl pisania, nie daje uśmiechnietych emotikonek i zmieniła ociupine wiek dziecka :D reszta się zgadza

Gość gość
Jaka agatka? Boże już nawet nie można nic napisać. Agatke znam nie jestem p***busem jak ona. Nie przechwalam się, moja córka potrafi ukladać 48 puzzle to potrafi. Jezu napisałam dla obrazu sytuacji, co umie. Zeby nie było że ina nie kapuje tego nocnika bo kapuje. Autorka. I nie porównujcie mnie do agatki, nie mam męża cudownego nei pracuje w sklepie z firankami i nie mam walniętej szwagierki. Za to kończyłam budownictwo a w pracy głównie na AutoCadzie robie. Dzieki za wpisy. Może poprostu trzeba czasu. Probowałam nawet z czekoladkami w nagrode ale ona sie drze że chce teraz czekoladke a nie po nasikaniu:/

Gość gość
I nie wiem co inne dwulatki potrafią bo nie mam styczności. wiem ze na tych puzzlach co układa jest wiel 3+ i 4+ i co mam jej zabronić?? Z resztą od zawsze była bardziej mysląca i stateczna niż zwariowana i rozbrykana, taki typ myslicielki. A co do tych puzzli to 24el układa jakieś 5-6 minut a 48 jakieś 15-20. siedzi zwykle aż skończy a jak jej nie wychodzi bo i tak bywa to sie denerwuje i rozwala wszystkie placze a potem od początku znów prubuje. NIE WIEM JAK MAJA INNE DZIECI,. Moja ma TAK

Gość gość
Po prostu nie jest gotowa, ale to nie jest problem. Dziecko jest w czymś gorsze, w czymś lepsze. Tu coś potrafi, tam ma deficyty. To, że umie układać puzzle nie znaczy, że coś innego też automatycznie będzie potrafiła. To tak nie działa.

Gość gość
Autorko, ja nie skończylam budownictwa a na Auto CAD szkicuje rzuty bez problemu, to nie jest dla mnie żadna filozofia. Puzzle to tez nie jest żadną filozofia u dziecka, skoro to lubi. Twoja córka nie jest gotowa i tyle. Moje dziecko przestało nosić pieluchy jak miało 2,5 roku, pomimo różnych technik i prób oduczenia, a i tak kolejne pół roku się posikiwało jak się zabawil i zapomniał pobiec do wc. Radzę poczekać, nic na siłę.

To nie ja jestem autorką tego postu :) Autorko coś zrobilaś nie tak , może za późno zaczęłaś ją oswajać z nocnikiem, moze ją wystraszyłaś nie wiem, moja córeczka w wieku twojej na pewno już będzie dawno bez pieluchy

Gość gość
agatko a skąd wiesz że będzie bez pieluchy? juz ze 3 miesiące temu mówiłaś ze zaraz bedzie odpieluchowana i co?

Gość gość
Autorko, ja moja córkè przekupiłam majtkami. Bardzo jej sie podobaly takie ze zwierzatkami, wiec powiedzialam, ze jej kupie, ale koniec z pampersem. Zgodzila sie. Wczesniej tez nie chciala siadac na nocnik.

Gość gość
Agatka198801 dziś wypowiedz się idiotko najpierw jak sama dziecko nauczysz na nocnik, bo teraz ty masz ten sam problem co autorka. Co robisz Agatko źle? siedzisz w robocie, a twoja matka z wygody zakłada jej pieluchy, ot twoja mundrość hłe hłe hłe