Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce piersi

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy moj synek ma 7 miesięcy ,od jakiegoś czasu nie chce ssac piersi w dzien tylko w nocy , boje sie ze moge stracić pokarm a chce karmić go do roku. Czy jak bedzie ssał tylko w nocy to pokarm moze zaniknac. W dzien je ładnie owoc, deserki, obiadki nie dawno zaczął jesc kaszki bo wcześniej ich nie lubił. Proszę o radę.

Gość gość
Widocznie dziecko nie chce piersi w dzien i raczej nic z tym nie zrobisz skoro sam się odstawil

Gość gość
Ale czy przez to moge stracić pokarm bo w nocy ssie w dzien tez czasami jak dam mu przez sen. Dieta dziecka w jego wieku powinna jeszcze zawierać mleko a sztucznego nie chce tknąć. Kaszki tez mu musze mieszać z deserkiem bo nie zje.

Gość gość
Moj mial podobnie w tymwieku. Teraz ssie noca tylko raz i musi fojesc mm :( ma 9 miesiecy. Corke karmilam 1.5 roku.

Gość gość
Ja sie nie bede poddawać. Mówią ze to moze przez ząbki. Co innego jak by pił mm a on nie chce. I nie zanika pani pokarm?

Gość gość
Zanika. Juz prawie nie mam.Ale co mam zrobić.Gryzie tak ze mam ochotę wyć. Dzis podjelam ostatnia próbę w dzień. Trudno. Podje nieconoca i pewnie tydIen dwa wcale nie będzie mleka..

Gość gość
Dopoki dziecko bedzie pilo z piersi pokarm będzie! Nawet jesli tylko w nocy będzie ssalo to laktacja sie pod to ustawi.

Gość gość
Dopoki dziecko bedzie pilo z piersi pokarm będzie! Nawet jesli tylko w nocy będzie ssalo to laktacja sie pod to ustawi.

Gość gość
Jeśli mały będzie stał tylko w nocy, to przy tylogodzinnych przerwach laktację będzie powoli zanikala. Ja bym na miejscu autorki odciągała mleko laktatorem przynajmniej ze 2 razy dziennie i podawała dziecku z butli czy kubeczka w zależności, jak maluszek pije. Odciąganie będzie stymulować laktację, a mały nadal będzie pił mleko. Niezależnie od tego cały czas próbowałabym podawać mu pierś. Może to chwilowy kryzys i wróci mu ochota na ssanie.