Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Seniorzy rodu są ważni!

Polecane posty

Gość gość

Seniorzy rodu to NAJWAŻNIEJSZE osoby w rodzinie, które zasługują na hołdy. Serio. Seniorkę i seniora rodu powinni całować WSZYCY. Bez wyjątku. Jeśli na naszym spotkaniu rodzinnym jest obecny senior/seniorka rodu, przy powitaniu powinniśmy okazać szczegolny szacunek. Jak? Jeśli mamy 40 i więcej lat - całujemy ich w rękę, Jeśli mamy 39 i mniej lat - przy całowaniu kobiety kłaniają się głęboko a mężczyzni powinni nawet klęknąć. Do seniorów zwracamy się per "Pani/Pan...", tzn : Jeśli seniorka to nasza babcia - "Pani babciu" Jeśli seniorka to nasza siostra - "Pani siostro". ZAWSZE gdy seniorka cos do nas mówi wstajemy. Dzięki za uwagę! :)

Gość gość
A i jeszcze jedno - podawahcie tematy które mam poruszyć. To moja seria savoir-vivre :) Planuję pn -pt jeden temat a w niedzielę 3 tematy

Gość gość
spadłaś z Marsa? mnie od dziecka uczono szacunku do starszych a ty dopiero dzisiaj Amerykę odkryłaś? ale z ciebie prymityw idz do kuchni albo zabierz się za świąteczne porządku

Gość gość
Są ważni ale nie najważniejsi!!!Moje dzieci i mąż są na I planie!!!

Gość gość
dziś [13:57 popieram w 100% spierd...prostaku]

Gość gość
Oczywiście, dla cb najważniejsi są dzieci i mąż. Ich kochasz najbardziej. Ale chodzi o to, jak okazywać im szacunek :) A do tych prostaków - tu macie zasady savoir-vivre dokladne a nie tylko "szacunek po peostu mysi byc". Pozdrawiam

Gość gość
hihi