Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AltGr

Oświadczyny ???

Polecane posty

Gość AltGr

Dziewczyny nie ogarniam... Znam się z moim chłopakiem od... prawie 8 lat a jesteśmy parą od 1,5 roku z czego pół roku ze sobą mieszkamy. Dogadujemy się od zawsze świetnie i nikt nas tak dobrze nie rozumie jak my siebie nawzajem. Wiadomo że bywają kłótnie ale to takie ciche 1 dniowe dni albo pół godziny ciszy i już jest dobrze :) jego rodziców poznałam w momencie kiedy zostaliśmy parą i od razu mnie zaakceptowali :) Moi rodzice również bardzo go polubili szczególnie jak pomagał przy remoncie całego ich mieszkania przez kilka miesięcy totalnie bezinteresownie :D Ostatnio jednak coś się zmieniło... Nie mam sprzątać przed pracą bo mam odpoczywać, gotuje mi obiady i pomaga we wszystkim cokolwiek robię. Wczoraj byliśmy u jego rodziców i jego mama dała mi przymierzyć obrączkę po jego babci mówiąc że chciałaby bym ją miała dlatego chciała ją dać do przerobienia na pierścionek a później wzięła mnie na bok i opowiadała o tym jak bardzo się cieszy że mój chłopak jest taki szczęśliwy i że mam na niego taki dobry wpływ bo normalnie nie poznaje własnego syna (???????). Od tamtego spotkania z jego rodzicami mój luby cały czas siedzi przy telefonie i pisze jakieś smsy do tego zablokował telefon żeby mnie ciekawość nie zjadła i żebym nie czytała smsów. Spytałam czy ma to związek z prezentem na gwiazdkę, odpowiedział "nie wiem, co się interesujesz, może to nie twoja sprawa?" o co chodzi ?!?!?! Jeszcze bardziej zamurowało mnie jak dziś rano powiedział "albo w sobotę adoptujemy małego psa, albo odstawiasz tabletki antykoncepcyjne" haha :D co mam przez to rozumieć? czy on chce mi się oświadczyć ? Dziewczyny mam stresa bo nie chcę sobie nadziei walnąć a pozniej się rozczarować :D co o tym sądzicie? :D

Gość Mrinous
Te smsy nie wiadomo od kogo pochodzą...

spytałam go raz "z kim tyle piszesz" to pokazał mi jedynie nazwę kontaktu "mama" a treści zasłonił dłonią hahaha :D

Gość gość
co mam przez to rozumieć? czy on chce mi się oświadczyć ? xxx jakby się chciał oświadczyć to by się oświadczył poznał kogoś więc dużo pisze i się zmienił - a piesek lub dziecko mają cię po prostu zatrzymać w domu i zająć ci czas, żeby on mógł sobie spokojnie jeździć na bzkanko

bez sensu, gdyby chciał mnie zostawić to by to zrobił bo to jego mieszkanie a nie moje, po co mialby mnie bezcelowo zostawić w mieszkaniu i jechać na bzykanie

Gość Gordon_Mrown
Pamiętaj, że są faceci, którzy chcą się ustatkować, ale zarazem nie chcą rezygnować przyjemności, tj. skoków w bok. Jak sama mówisz, ma Twoim partnerze ciąży presja ze strony jego rodziców - jego rodzice chcą, by chłop w końcu się ożenił i miał dzieci. On też na pewno wie, że prędzej czy później się ożeni i będzie miał potomstwo. Żonaci mężczyźni są w społeczeństwie traktowanie poważniej. Nie każdy facet jest jednak na tyle dojrzały, by w młodym wieku zrezygnować ze spotykania się okazjonalnie z innymi kobietami niż jego stała partnerka. Co do oświadczyn - nie jest wykluczone, że on może to zrobić, nawet w najbliższym czasie. Nie rozumiem Cię dlaczego masz stresa. Oświadczy się albo się nie oświadczy... Innej opcji nie ma. A jak się oświadczy, to masz 2 wyjścia - przyjąć albo nie. Ale jak postąpisz w razie tego zdarzenia, to już chyba sama wiesz i czujesz najlepiej.

Gość gość
a po to, że ktoś mu musi sprzątać, gotować i dokładać do czynszu!

Gość gość
albo adoptujemy psa albo odstawiasz tabletki antykoncepcyjne :O...co ty w tym śmiesznego widzisz :O

Gość AltGr
To nie był szantaż z powagą że mam wybrać albo jedno albo drugie :) On taki nie jest w stylu "wybieraj albo z nami koniec i masz w ryj" :D Po prostu od jakiegoś czasu dużo mówi o rodzicielstwie no i nawet proponował byśmy mieli bobo ale powiedziałam że bez ślubu nie chcę mieć dzidziusia a on bardzo chce nasze grono powiększyć :) jest bardzo opiekuńczy i chodziło mu bardziej o to że albo zaadoptuje mu do czasu ślubu psiaka to by miał kim się opiekować albo sobie to bobo zrobimy hehe wiem że to wygląda jak szantaż ale to było humorystycznie powiedziane :D bardziej propozycja :D szczególnie że jak mu powiedziałam "na dzidziusia przyjdzie czas" to chodził za mną po domu i pytał czy weźmiemy szczeniaczka hehe

poza tym ja sprzątam, on gotuje, on płaci czynsz, ja płacę raty i za karty miejskie, na życie zrzucamy się wspólnie ;) poza tym gdzie on ma na bzykanie chodzić jak pracujemy razem i wracamy do domu razem i czas spędzamy, później ja jadę do rodziny on idzie na trening - wątpię by posuwał innych chłopaków, jeżeli sprowadzacie wszystko do zdrady to ładnie macie w domu

ale mogłam się domyśleć że zaraz odezwie się rzesza fanów hejtów w wieku 13-17 lat ;]

Gość gość
oświadczy się to się oświadczy. Niby co by w tych smsach miało być? Instrukcje co ma robić? Ty już sobie robisz nadzieję, a jego zachowanie jest dziwne

Gość gość
Bobo, dzidzia :O Proszę, nie rozmnażaj się!

presji ze strony jego rodziców raczej nie ma, to na prawdę dobrzy ludzie którzy nie wtrącają się w jego decyzje, nigdy nie ingerowali w jego decyzje życiowe i nigdy nie słyszalam od nich pytania "kiedy wnuki" itp :) stresa mam bo tak troszkę w napięciu mnie to trzyma, np dzisiaj rozmawiałam z nim i spytałam co kombinuje to powiedział "dowiesz się w swoim czasie" no to pytam "na święta?" a on "nie, później" pytam więc "na urodziny?" (mam 16 stycznia) a on mówi "wcześniej" a poza tym podbił do mnie rano z metrem krawieckim i mierzył mi palce :D No takie zachowanie chyba nie symbolizuje kupna rękawiczek :D

Gość gość
Dziewczyno! Zyczę Ci dobrze. Być może jego rodzice napierają na ślub, a on boi się "smyczy" i chce zrobić coś głupiego. Porozmawiaj z nim na poważnie, a nie teksty w stylu "albo w sobotę adoptujemy małego psa, albo odstawiasz tabletki antykoncepcyjne" . Bo to może wyglądać na szykowanie niespodzianki, ale równie dobrze może z kimś flirtować

a i zadałam to pytanie bo po prostu chcę wiedzieć czy tylko mnie się tak wydaje i mam jakieś schizy bo tak w sumie to bardzo bym chciała by tak było i zależy mi na nim i kocham go i chcę z nim spędzić resztę życia czy faktycznie inni też widzą to tak jak ja :D

Gość gość
No ale już dwie osoby Ci napisały, albo Ci się oświadczy albo nie. O co Ci chodzi? chcesz to jego zapytaj wprost. Nikt z nas nie siedzi w jego głowie

Gość gość
Twoje wypowiedzi wyglądają nie jak pytanie czy się oświadczy, ale jak robienie debilki z siebie i chwalenie światu że on ci się oświadczył. Nie chwal dnia przed zachodem słońca itp

1) jak mam się chwalić czymś co jeszcze nie nadeszło ? - i nie nazywaj mnie debilką bo to świadczy tylko o Tobie, od tego jest forum by na nim pisać, jeśli post ci przeszkadza to nie czytaj albo odeślij samą/ego siebie do regulaminu 2) "Bobo, dzidzia pechowiec.gif Proszę, nie rozmnażaj się!" a jak mam mówić na małe dziecko ? gówniarz? szczyl? dzieciar? proszę cię....

Gość gość
Ale ja tez mam wrażenie, że tu jakaś nastka wlazła i świergocze. moze debilka bym Cię nie nazwala, jednak no dziwnie się to czyta.