Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mam pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

Wszyscy cieszą sie Mikołajkami i zbliżającymi się świętami, a ja się zadręczam... Do 10 grudnia musze wpłacić opłate za wynajem pokoju, a wypłate z pracy będę miała dopiero 17 grudnia... Nie mam nawet od kogo pożyczyć, jestem zdana sama na siebie. Nigdy nie zdarzyła mi się taka sytuacja ale teraz zmieniłam prace i wypłaty są w połowie miesiąca, a nie na początku... Był ktoś kiedyś w takiej sytuacji? Mysle aby zadzwonić do właścicielki, przeprosić i zapytać się czy tydzień może poczekać.. Może mnie nie wyrzuci przed świętami... Mieszkam tu 3 miesiąc, za poprzednie 2 normalnie zapłaciłam + kaucja, a teraz wyszła taka sytuacja :( eh... Prosze bez żartów i głupich docinek

Gość m ądralIa
poproś o zaliczkę w pracy ;):(

Gość gość
To ty nie masz ani grosza oszczędności? Jak cie zwolną z pracy to w ciągi 2 tygodni umrzesz z głodu i chłodu?

Gość gość
spokojna glowa, w pl takie popaprane prawko jest, ze zeby wlascicile kogo kolwiek mogl wywalic z wlasnego mieszkania wpierw musi do ciebie prosbe listowa wyslac, pozniej dac ci czas na wyprowadzke, a jak olejesz, to dopiero wtedy moze wniosek do sadu skladac, wiec spoko loko

Gość gość
Studiuje i pracuje. Nową Prace zaczęłam nie dawno, która jest na stałe. Wcześniej pracowałam dorywczo aby tylko opłacic mieszkanie i jakoś przeżyć do następnej wypłaty. Więc nie, nie mam oszczędności jeżeli chodzi o taką dużą sume. Pytałam się o zaliczke, nie dają u mnie w pracy. Ja na miejscu mojej właścicielki bym przymknęła oko bo przeciez są różne problemy... Ale to moje zdanie. Boje się bardzo.

Gość gość
Co byście zrobiły?

Gość gość
pan kaczynski da ci wiecej :p

Gość gość
Mogę cie zatrudnic u mnie od 7 do 9 grudnia zarobisz ok. 1500zł jako służąca

Gość gość
Jak zwykle. Nikt nie potrafi się tutaj wypowiedzieć, pomóc, doradzić tylko wieczne żarty i dogryzienia.

Gość gość
Możesz pracować u mnie na stałe mam 22 lata i jestem bogata w chole rę. Będziesz pokojowko-sprzątaczko-kucharką za 3400zł tygodniowo

Gość gość
Ja bym zadzwoniła do właścicielki i przedstawiła sytuacje. Jak kobita jest ok to powinna sie zgodzić, i skoro wypłaty masz w połowie miesiąca to zagadaj żebyś już na stałe mogła tak placic

Gość gość
A jeżeli chodzi o zaliczke to trzeba jakieś wnioski wypełniać czy iść do szefa i prosić?

Gość m ądralIa
zaliczkę się kwituje na druczku u księgowej, ale najpierw trzeba do szefa poprosić. Może też i napisać-zapytaj

Gość gość
Poinformuj właścicielkę o swojej sytuacji i tyle. Tydzień spóźnienia w opłacie czynszu to nie taki znowu problem.

Gość gość
Pogadaj z właścicielką, tydzień spóźnienia nie powinien być problemem. Najlepiej zrób aneks do umowy, żebyś płaciła do 20 każdego miesiąca, skoro wypłatę masz 17.