Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

KATOLICY fanatycy

Polecane posty

Bo dlaczego nie czepiam się hinduizmu czy buddyzmu? Czy inni się nie czepiają? A no dlatego że ich filozofia jest logiczna i bardzo prawdopodobna oraz mądra w przeciwieństwie do niespójnych i sprzecznych na każdym kroku praw z tory i koranu.

Gość gość
Znam taką jedną, która przed podjęciem decyzji biega do księdza po "duchową poradę". Nieraz to są błahostki, pyta go które jej myśli to pokusy a które są od Boga, czy ma z kimś o czymś porozmawiać, czy będąc sklepową może sprzedawać gumki itd.

Gość gość
Odświeżam.

Są kryminaliści czy zbrodniarze posiadający zdolność introspekcji tacy którzy umieją obiektywnie spojrzeć na swoje czyny i przyznać obiektywną rację. Ale katolicy i zacietrzewione buractwo religijne będzie wierzyć i nawet najbardziej żałosny obraz ich wiary czy zachowań oraz sprzeczności w ich religijnych książkach i zawiłych pytań na temat ich boga nie jest w stanie podważyć ich wiary. To potężna choroba.

Gość gość
no, to już łatwo zrozumieć, dlaczego pisiory są takie zawzięte. wierzą, że namaścił ich bóg i wszystko im wolno.

Gość gość
tora i koran to jeszcze większe bajdy niż biblia.

Gość gość
Nawet Bóg dał człowiekowi wolność, a katole chcą mu ją odebrać.

"W Nim B.óg objawił się w pełni." x Doprawdy, a w okrutnych ludziach nie objawia się? Jezus i ci co go zabili to jedność. Warto więc być tym kim się tylko podoba bo zawsze będzie się blisko stwórcy - O ILE - jesteś wybrańcem. Kto jest wybrańcem tego nie wiemy, być może ci krzyczący "allah akbar" nimi są, może i Trynkiewicz nim jest. A nawet jak nie jesteś to na różnych poziomach się znajdujesz i masz szanse wzrosnąć.

Gość gość
posiadający dziewczynę - zabierz się do jakiejś pracy , bo jak dalej będziesz wałkonił i judził na kafeterii , to dziewczyna cię rzuci , a ty się stoczysz i obierzesz sobie nick 'nieposiadający dziewczyny ' :D

A żebyś wiedział, że jest i w złych ludziach. W Tobie też. To jak się bronisz przed Nim, tego dowodzi. A co nami, katolikami powoduje, to Miłość. Miłość przychodząca na ołtarz i do naszych serc z tego ołtarza. Tylko my to mamy i za to szatan nas nienawidzi i każe pisać wam te wszystkie rzeczy pełne nienawiści i pogardy. To nie wasze myśli, tylko jego. Wystarczyłaby jedna szczera spowiedź i zobaczylibyście , jak zmieniłoby się wasze myślenie. Ale tu trzeba aktu woli. Trudno o taki akt osobom żyjącym w grzechu ciężkim. Współczuję wam bardzo serdecznie, ale dziś od godz. 12 do 13 jest czas szczególnej łaski. Godzina Święta. Obejmę i was modlitwą. Przede wszystkim was...

"A żebyś wiedział, że jest i w złych ludziach. W Tobie też." x Od lat to wiem i wyjdę na tym lepiej niż wy. Już wychodzę. To wy się bronicie przed tym aby nie uznać iż szatan to siła wyższa tak naprawdę - jak aktor - przebiera się do roli lecz ciągle ten sam. Wierzcie sobie dalej w diabłów i w piekło, a Hitler z matką Teresą śmieją się z was popijając sobie boską herbatkę.

Wiem po co jest zło na świecie, wiem co jest po śmierci - praktyka to jedynie formalność. Znam te wszystkie tajemnice bo doszedłem do nich CIĘŻKĄ PRACĄ a nie leniwym wiarołomstwem i kopiowaniem zachowań.

Co za brednie z tym rzekomym oszpecaniem się katoliczek! My nie zatracamy swojej kobiecości. Lubimy ładnie wyglądać. Nie ubieramy się wyzywająco, ale na pewno nie wyrzekamy się delikatnego makijażu i eleganckich ubrań. Ja o to dbam i moje koleżanki też. To piękne kobiety i miło popatrzeć na taką ładną osobę modlącą się w kaplicy przed Najświętszym Sakramentem i zadającą kłam stereotypowemu postrzeganiu katoliczki, jako babci w moherowym berecie albo nastolatki w bezkształtnej kiecce do ziemi i włosami w nieładzie. Jest pewien aspekt ewangelizacyjny w ładnym wyglądzie na modlitwie, mnie to bardzo buduje. Poza tym podczas adoracji Najświętszego Sakramentu zatrzymuje się czas i nie dotyka tych, którzy się modlą. Sprawdzone. :)

Gość gość
W porządku, ok, rozumiem. Powiedz to teraz tym tabunom niedomytych katoliczek w wełnianych spódnicach do ziemi.

Gość gość
idźcie do sejmu, tam posłowie katoliccy teraz rządzą to może wam wytłumaczą, jak to jest, bo ludzie co plują na katolików plują tym samym na cały polski rząd i wszystkich posłów pisu, ich rodziny, zwolenników, a także na tatusia rydzyka i jego radio i telewizję.

Gość gość
ty się na nogi lecz, bo na głowę to już za późno

Gość gość
Niestety ale widać ze nie tylko katolicy jak pisze "mający albo będący dziewczyna" maja manie religii... Jeszcze gorsi są niewierzący, którzy tez maja swoja wiarę "w niewiarę" i chyba są teraz gorsi od katolików... Nie tylko są fanatykami mówienia o tym jacy to są ni wierzący ale jeszcze narzucają to wiarę "nie wiarę innym". I w tym są gorsi chyba od łażących po domach domokrążców ... prawdzie wrzody na d***e....Szkoda gadać...