Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Są tu kobiety z niedoczynnością tarczycy???

Polecane posty

Gość gość

Podjerzwam u siebie niedoczynność. Jednym z objawów tej choroby są wypadajace włosy. Powiedzcie czy po przyjmowaniu leków na wyrównanie hormonów włosy przestały wypadac czy problem sie nasilił??

Gość gość
Przestały.

Gość gość
zrob badania, równie dobrze może być coś innego. Mnie wypadały zrobiłam i zdrowa.

Gość gość
himpokrytka a wypadały mocno?

Gość gość
Wypadanie włosów niekoniecznie jest objawem niedoczynności tarczycy. Ja mam chorobę Hashimoto i włosy mi nigdy nie wypadały. Za to mam problem z suchą skórą, no i oczywiście przytyłam. A nigdy nie miałam problemów z nadwagą.

Gość gość
wypadaja bo masz za malo zelaza

Gość gość
boje sie przyjmować leki na niedoczynność, czytałam, ze mozna leczyć odpowiednią dietą i ziołami.

Gość gość
gość 21:43, a nie doczytałaś, że jest to dieta z całkowitym wyłączeniem glutenu i laktozy? Powodzenia w zakupie produktów i przygotowywaniu posiłków. Ja staram się ograniczać powyższe dwa związki i pomaga na tyle, że biorę jedną z niższych dawek tyroksyny.

Gość gość
a miałaś duze odchylenie od normy?

mi nie tyle co wypadają a łamią się, też się bałam brać leki zwlekałam z tym grubo ponad rok!! aż w końcu przepisał mi je lekarz któremu ufam, lepiej się czuję i nie żałuję że biorę, żadnych skutków ubocznych. Lek kosztuje 6 zł, bierze się go rano pół godziny przed posiłkiem.

Gość gość
jakie były wasze odchylenia od normy?

Gość gość
21:49, kiedy zdiagnozowano u mnie niedoczynność w czerwcu tego roku, TSH miałam na poziomie ok. 9,3, antyTPO powyżej 600, pozostałe hormony w normie. Po 3 miesiącach TSH spadło do 4.9, antyTPO dalej było wysokie. Niedługo idę się przebadać. Biorę Euthyrox50.

Gość gość
ja w tygodniu idę zrobić tsh, ft3 i ft4. jesli odchylenia beda spore to bede musiała isc do lekarza, jesli nie, to bede sie leczyc na własna reke

Gość gość
Mój 5-letni syn ma niedoczynność tarczycy. Bierze leki od roku. Nie zauważyłam u niego skutków ubocznych. Poprawiła się za to kondycja włosów (jest ich więcej) i skóry (nie jest tak wysuszona - przestała się łuszczyć).

Gość gość
dzis podczas mycia szczotkowania itp wypadło mi grubo ponad sto włosów, z tym, ze wczoraj w ogole ich nie czesałam, wiec to tak jakby na pol, ale wg mnie np. 80 włosów to juz problem ;/

Gość gość
80 procent nadmiernego wypadania wlsoow jest spowodowane niedoborem zelaza jak zaczelam je suplementowac popiajac sokiemz witamina c przestaly mi wypadac z dnia na dzien i sie zagescily a juz mialam przeswity

Gość gość
jakie żelazo przyjmujesz?

Gość gość
CYTRYNIAN ŻELAZa

Gość gość
jak to wygladało w twoim przypadku? Ile włosów leciało i po jakim czasie zauwazyłas efekty? czy nadmierne wypadanie juz nie powróciło?

Gość gość
w gore!

Gość gość
Mi wypadały włosy całymi garściami - a mam długie do wcięcia w talii - po około miesiącu na euthyroxie wypadało troszkę mniej ale przestały po około 7-8 miesiącach. Miałam bardzo gęste włosy a teraz zostały mi rzadkie no ale cóż. Jestem już na euthyroxie 2 lata i nie wróciły do poprzedniej objętości. Brałam różne suplementy- skrzyp, piłam pokrzywę ale na problemy z hormonami żadne witaminy ci nie pomogą.

Gość gość
chodzi mi konkretnie o to czy przed zażywaniem euthyroksu wypadały bardziej niż po zażywaniu? czy zmiana dawki tez powodowała wyłażenie włosów?

Gość gość
Mam niedoczynnosc juz z 15 lat, biore eutyrox 0,75, nie jem miesa, ryb, nabialu, uprawiam sport, jestem szczupla, z wlosami zadnych problemow

Gość gość
lecze sie od 8 lat przytylam 20 kg jestem zalamana

Gość gość
Tak ,TSH powinnaś mieć około 1,0