Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciaza i depresja

Polecane posty

Gość gość

Otoz, jestem w 7 miesiacu ciazy, spodziewam sie chlopca, mam w rodzinie samych alkoholikow, brat, ojciec, dziadek, teraz jeszcze spodziewam sie syna....martwie sie na kogo on wyrosnie, czy tez bedzie alko i zgotuje mi taki super los jak brat mojej mamie. Geny wszystkich przodkow w lini mojej matki byly felerne, jesli chodzi o chlopcow. Spodziewalam sie dziewczynki bo kobiety w mojej rodzinie nie maja problemu z alkoholem. Ale nie wyszlo. Moj maz ma dobre geny, ale co z tego. KochM to dziecko ale boje sie nie wiem czy zdecydowalabym sie na dziecko gdybym wiedziala ze tak to bedzie. W ciazy mam lekka depresje, zaraz porod, widze wszystko w czarnych barwach.

Gość gość
Sluchaj, chyba za bardzo to przezywasz. Nie uprawiaj czarnowidzctwa. To ty z mężem będziecie wychowywac dziecko, przejmie wzorce od was. Wiadomo ze do pewnego momentu decydujemy o dziecku ale kiedy dorasta idzie swoja droga i często nikt nie ma na to wplywu. Naprawdę nie myśl o tym, prawdopodobnie wyrośnie na przyzwoitego człowieka.

Gość gość
Nie ma sensu myśleć na zapas o tym, co moze przynieść przyszłość. Powinnaś się cieszyć, ze będziesz miała małego dzieciaczka i przede wszystkim tym powinnaś się zająć teraz :) Ale jeśli spędza ci to sen z powiek to moze być spowodowane tą depresją o której wspominałaś. Proponuję wizytę u psychiatry (np. http://www.cp-choroszucha.pl/) i psychologa, którzy pomogą ci rozwiać wątpliwości.

Gość gośćania
o ludzie....ty na prawde przypisujesz uzaleznienie do płci?myslisz ze jakby było dziewczynka na pewno nie byłoby uzaleznione? nie masz gwarancji... zadbaj o dobry kontakt z synem i o to aby miał pozytywne wzorce w rodzinie i nie martw sie na zapas:) ciesz sie zyciem ktore w tobie rosnie-skoro ty nie jestes uzalezniona i maz-tak zakladam- to duza szansa ze dziecko bedzie na was sie wzorowac:)

Gość gość
nic nie jest przesądzone, kochana! Nie masz powodów, aby patrzeć na to w czarnych barwach, bo na tobie spoczywa w ogromnej mierze wychowanie tego dziecka, pokazanie mu tego, co jest dobre a co złe, a mając za sobą tak trudne doświadczenia wiesz na co zwracać uwagę i na co reagować, możesz to zrobić szybciej niż np twoja babcia, która być może takiej wiedzy nie miała. A co do depresji, lepiej by zajęła sie nią dobra poradnia psychologiczna - np http://www.czpgdynia.pl/category/poradnia-zdrowia-psychicznego-dla-doroslych/ - pomoga rozwiać ciemne chmury i wiele rzeczy wyjaśnią. Bedzie dobrze!

Gość gość
Wizyta u psychologa to nie jest zły pomysł, nie możesz się tak zadręczać na zapas. Na dziecko też to może źle wpłynąć. Mogę Ci polecić mojego psychologa www.psychologdlaciebie.com w Szczecinie, bardzo mi pomogła uporać się z problemami i zrozumieć pewne kwestie

Gość gość
ten problem zdarza sie bardzo czesto. jesli czujesz sie zle po porodzie udaj sie od razu do specjalisty - nie ma na co czekac. depresja oporodowa jest bardzo czesta, ja bylam u psychologa http://psychologia.wroc.pl/ - ta wizyta bardzo pomogla.

Gość gość
Moja bratowa dopiero po porodzie miała straszną depresję. Było z nią naprawdę źle, ale zdecydowała się pójść do psychologa do www.medis.pl w Katowicach. Bardzo jej pomógł i teraz jest z nią zdecydowanie lepiej