Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można zajść w ciążę..

Polecane posty

Gość gość

..uprawiając seks bez zabezpieczenia w dniu przewidywanej miesiączki? Generalnie mam w miarę regularne cykle, co najwyżej o dzień/dwa mi się przesuwają i wczoraj, w niedzielę miałam dostać okres a nad ranem niestety ciut się zapomniałam ze swoim chłopakiem.. Okresu jeszcze nie dostałam, cierpliwie czekam, oby przyszedł dziś lub jutro, no ale lęk o ciążę jest. Jakie są teoretyczne, statystyczne szanse, że można zajść w ciążę w dni niepłodne przed miesiączką?

Gość gosia1919
No to szansa niewielka, ale.... cuda się zdarzają bo może np cykl się rozregulować i wszystko jest możliwe. Różnice w cyklach między 28-32 dni uznaje się za regularne, więc jak widzisz to różnica 4 dni. Poza tym niewielkie przeziębienie, stres itp. mogą opóźnić miesiączkę. Ja bym na Twoim miejscu nie panikowała, bo jak napisałam przy regularnych marne szanse. Trzymaj się.

Gość gość
dzień przed miesiączką ? nie ma szans na ciążę bo musiałabyś mieć owulację w max 5 dniu cyklu a to totalnie nierealne

Gość gość
Dziękuję wam za odpowiedzi, podniosłyście mnie na duchu. Lecz dopóki teraz nie dostanę okresu, to jednak to ziarenko niepewności będzie istnieć, ale już ciut mniejsze niż wcześniej. ;)

Gość gość
a wytrysk byl w tobie ?

Gość gość
no niestety tak.. dlatego się martwię.

Gość gość
dalej nie mam okresu ale czekam cierpliwie..

Gość gość
Praktycznie nie realne, ale cuda się zdarzają.

Gość gość
szanse są naprawdę znikome. owulacja występuje ok 14 dni przed miesiączką więc powinnaś mieć dni niepłodne. na przyszłość jednak wyznaczaj sobie fazy cyklu na biezaco. Doskonale będziesz wiedziała czy w dany dzień istnieje ryzyko zapłodnienia. Mozesz to robić np obserwując śluz. Na tym filmiku masz pokazane jak można to robić: https://www.youtube.com/watch?v=G23OWzrN0zQ

Gość gość
a czy któraś z waz ma komputerek, którego logo jest w filmiku? chcę stosować npr i zastanwiam się nad kupnem takowego.