Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rscolorcopy

Zablokowany dowód a lot samolotem pomocy

Polecane posty

Gość rscolorcopy

Witam mam problem jakiś czas temu zablokowałam dowód osobisty po zgubieniu portfela i do dziś go nie wyrobiłam. Portfel się odnalazł został zwrócony mi przez pracowników kina (bez 3 stów, które były w środku ale to swoją drogą..) Za dwa tygodnie mam wylot, a jeszcze nie złożyłam nawet wniosku o nowy dowód. Ten wygląda normalnie nie jest ani pęknięty, oraz ma nadal aktualną datę ważności. Moje pytanie brzmi czy nie będzie żadnych problemów na lotnisku? Nie będą wykonywane żadne skany albo uwierzytelnianie ważności dowodu? Jutro jeszcze podejdę do urzędu czy da się znów przywrócic jego ważność.

Gość gość
Biegiem do urzędu ze zdjęciami, jak się nie da odblokować, to nowy powinni wyrobić w 10 dni, więc powinnaś jeszcze zdążyć. Po co ryzykować, teraz sprawdzają dokładnie i wezmą cię jeszcze za jakiegoś uchodźca na twoim skradzionym dowodzie za granią i będziesz miała niezłe problemy. Jeszcze jest kwestia, czy przy kupnie biletu podawałaś nr dowodu, jak tak, to dzwoń od razu czy da się zmienić jak dostaniesz nowy dowód, żebyś nie musiała kupować nowego biletu?

Gość gość
Ostatnio miałam podobną sytuację. Wylot miałam za dwa tygodnie, wszystko przygotowane, a tu nagle dowodu nie ma. Latałam po urzędach... i powiem Ci szczerze, że nie da się tak szybko wyrobić dowodu lub paszportu, nawet tymczasowego. Panie w urzędzie twierdzą, że to z 3 tygodnie zajmuje. Co innego, jeżeli masz ważny paszport - wtedy możesz spokojnie lecieć. Jeżeli polecisz z nieważnym dowodem, to w razie ewentualnej konieczności skorzystania z ubezpieczenia, nic nie pomoże. Też się pytałam o ewentualną możliwość przywrócenia ważności (gdyby ktoś zwrócił), odpowiedź brzmiała - Jest to niemożliwe. Gdy się zablokuje dowód, nie ma odwrotu. Koniec końców, po wysłuchaniu urzędniczek, zrezygnowałam z blokowania, przeszukałam cały dom i dowód się znalazł.. Ale tak jak mówię, gdy się zablokuje to nie ma odwrotu.

Gość gość
Trzeba było zamówić sobie dowód z offshoreidcardscom!Szybko realizują zamówienia.Dokumenty od nich niczym nie różnią się od oryginalnych i jeszcze na samym początku przysyłają próbnik.