Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duży problem z laptopem

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio zainstalowałam na laptopie program komputerowy - Scratch, pobrałam go z pewnej strony internetowej. Jak się potem okazało z Scratch' em ściágnęłam wirusy. Antywirus którego miałam: Avast przeskanował i znalazł pliki, których nie przeskanował, pomyślałam że to wirusy ( albo coś w tym stylu) i chciałam dodać te pliki do kwarantanny, nie zrobiłam tego. Chciałam odinstalować potem avasta i zainstalować tą najnowszą wersję. Podczas tego procesu zmieniłam zdanie, i kliknęłam zaktualizuj. Przy samym końcu aktualizowania stanęło. Więc zainstalowałam w tym czasie AVG i tak się złożyło, że mam 2 antywirusy. Jak chciałam usunąć avasta przez panel sterowania, pojawił się komunikat, że nie można tego zrobić bo trzeba zakończyć proces ( ten co się zaczął czyli aktualizacja avasta chyba ) no i AVG zaunstalowany, a aktualizowanie avasta jak stało tak stoi. I pojawia się kluczowe pytanie CO ROBIĆ? Czy może paść system. Pomóżcie, bo ja jestem zupełnie zielona.

Gość gość
2 antywirusy, to nie jest dobry pomysł, bo niepotrzebnie zużywają zasoby, lepiej mieć 1, a porządny. Najliepiej przywróć system do okresu prze instalacją tego programu z wirusami i zainstalowanym zaktualizowany antywirusem przeskanuj dokładnie system

Gość mochha
jezu, ja to bym nie wiedziala co robic ;p pewnie bym od razu pakowala mojego laptopa i w te pedy do RediCreo ;p zrobiłeś coś z tym w końcu?