Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karbita69

Michał Krupa powraca :)

Polecane posty

Gość karbita69

Rewelacyjny, zabawny przez blogerów nazwany "szaleńcem" Michał Krupa powraca z nową powieścią - tym razem autor przeniesie nas w czasy Władysława Łokietka, smoków, rycerzy, księżniczek i leśnych babek. Czy trafne będzie owe połączenie przekonamy się już teraz sięgając po książkę z równie jajcarskim tytułem "Janek herbu pół krowy" :) A znacie poprzednie knigi autora???

Gość gosiaczek opole
Pamiętam debiut Krupy Cześć, am na imię Michał - uzależnienie, mania, nałóg, namiętność, obsesja, zajob, zamiłowanie, narów, skłonność, szkodliwe przyzwyczajenie, zły nawyk, omotanie, opętanie, spętanie, usidlenie, zniewolenie - inaczej bym tego nie opisała :)

Gość grabonek
bez wątpienia "łosośki" i to oba :) świetna dawka zdrowego humoiru :)

Gość labado
ha ha ha - kto??? że jak??? nie no rozwalił mnie tytuł Janek herbu pół krowy, dobre. jest to już dstępne???

Gość michał1987
tak tak bracie pół krowy :) słyszałem ze na targach we Wrocławiu gość był i promował powieść

Gość labotek
jak powraca, to gdzieś wybył?????? Nie a tak poważnie to kto to ten Krupa, nie znam

Gość Rozalka21
no nie wiem, a czytał to ktoś?? żebym na mine nie wdepła

Gość RademKolo
no ma kilka ciekawych recenzji poszukaj na lubimy czytać dość lubiany

Gość gościuwa73
A co to takiego???

Gość cytatek78
- Janku herbu „Pół krowy”. - Książę wstał i rozwarł ramiona. - Spotkał cię nie lada zaszczyt! Oto za chwilę wyruszysz w swoją największą przygodę życia. Tak jest! Przygodę! Sam Lucek stwierdził, że właśnie TY nadajesz się do niej najbardziej. - O panie! Cóż to za zadanie masz dla mnie? - Janek widział wszystko raczej w czarnych kolorach, ale grał do końca. - Wyruszysz w podróż, której celem będzie znalezienie smoczego jaja. Podkreślę, że masz dwa tygodnie na to zadanie i ani dnia więcej. Czyż to nie zaszczyt?! Mości rycerzu, nie cieszysz się?! Wypowiedz werbalnie swoją radość! Wczoraj biedny i zagubiony rycerz na szlaku, dzisiaj dumny z wyznaczonym celem! Tylko chwalić! Tylko chwalić! W jakim to czepku się urodziłeś, szanowny rycerzu, że taki splendor spływa na twoje ramiona? - Przepraszam, ale o czym Bolesław, książę tych ziem, do mnie powiada? - Chłopcze. Mówiąc prosto. - Książę podszedł do Janka blisko, nawet bardzo blisko i zdecydowanie zmieniły mu się rysy na twarzy. - Masz dwa tygodnie, by znaleźć jajo smoka i dostarczyć je na mój zamek. Pojedzie z tobą Lucek, mój giermek i módl się chłopcze, módl się do kogo tam chcesz, byś znalazł to jajo i w całości dowiózł je do mnie, bo jak nie to... - Jakie jajo smoka?! Czyś pan zgłupiał do reszty?! Mogę zrozumieć jajo kury, kaczki, łabędzia, nawet przepiórki, ale smoka?! Gdzie ja smoka znajdę?!