Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krople Traumeel

Polecane posty

Gość gość

Dzień dobry, tak jak w temacie mam do Pań pytanie dotyczący kropli Traumeel. Czy może któraś z Pań stosowała je po porodzie? Jeżeli tak, to czy mogłaby mi napisać, dlaczego? Na wizycie w 7 tyg, po porodzie przypisała mi je pani dr (zbadała mnie ginekologicznie, zrobiła usg). Niestety, nie była to "moja" pani dr, a inna pracująca w jej przychodni (moja wyjechała na szkolenie do Stanów). Oczywiście zapytałam jej, od czego, na co są te krople. Dowiedziałam się jedynie, że "trzeba jej popić", kazała mi wypić cała butelkę (po 10 kropli dziennie). Jeżeli któraś z Pań mogłaby odpowiedzieć na moje pytanie byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie!

Gość gość
Mój mąż używał krople Yraumeelna nowotwór.Niestety zmarł.

Gość gość
Krople Traumeel są na nowotwór

Gość gość
Taa, na nowotwó głupoty :P x Tramal to silny lek przeciwbólowy a nie przeciwnowotworowy. A autorka pewnie dostała to Traumeel S Lek homeopatyczny

Gość gość
Autorka: Tak, są to krople Traumeel S (prawdę mówiąc wcześniej nie zwróciłam uwagi na "S" w nazwie). Gdy przeczytałam dwie pierwsze odp. aż zrbiło mi się gorąco :) (chociaż zdrowy rozsądek podpowiadał, że noo gdzie dr ginekolog na zwykłej wizycie wykryłaby nowotwó, ott tak :P) Hmm, jeżeli jest to lek jedynie przeciwbólowy, to nie wiem, czy warto go pić. Nie skarżyłam się pani dr na ból :) Owszem, trochę mnie pocieli, trochę pozszywali... Ale co to tam za ból :)Dziękuję bardzo za odpowiedzi! :)

Gość gość
Nie pij, bo zaszkodzisz sobie i dziecku! To nie żaden lek, tylko preparat okultystyczny. Idź do lekarza się leczyć, a nie do znachora.

Gość gość
Preparat działa nie tylko przeciwbólowo ale przeciwzapalnie . NIe rozumiem w jaki sposób miałby zaszkodzić dziecku. Inna kwestia czy autorka jest juz do końca takim debilem, że nie potrafi skorzystać z wyszukiwarki google'a?

Gość gość
Na przykład dziecko może mieć problemy ze snem, emocjami, lęki. Autorka oczywiście też. Homeopatia to magia.