Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cm w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Lekarz mnie nastraszyl wielowodziem i teraz mam sie mierzyc codziennie i tak sie chcialam zapytac ile cm tyg wam przybywa w obwodzie brzuszka?

Gość gość
W ktorym tyg jestes? Sama nie mam odwagi bo brzuch juz duzy ale podobno na koncowce rosnie 1cm na tydzien. Lekarz nic ci wiecej nie powiedzial?

Gość gość
Przyrost tygodniowy to max 2 cm, nie ma sensu mierzyć się codziennie, rób to raz w tyg, jakie masz AFI?

Gość gość
Jestem w 31tyg AFI 18 wagowo 3.5kg na plusie cukrzycy brak mala wymiary ma dobre choc wskazuja na 33 tydz, tylko wlasnie brzuch mi strasznie zaczal rosnac na poczatku myslalam ze to normalne w koncu mala rosnie ale lekarz mnie troche nastraszyl w 5dni przybylo mi 3cm

Gość gość
Nie stresuj sie, to po pierwsze, ja miałam 2 przyrosty tygodniowe po 4 cm, brzuch gigantyczny, miałam podejrzenie wielowodzia i raz afi wychodziło w normie, innym razem powyżej normy, do tego ogromne obrzeki, dziecko też było duże- w 38 tyg. usłyszałam, że waży 4700! Dziecko owszem ważyło trochę ponad 4 kg, miałam problemy z nadcisnieniem, więc ostatnie 10 tyg na lekach, no i częstsza kontrola poziomu wód, u mnie skończyło się dobrze choc miałam najgorsze wizje związane z wielowodziem, ciągle myślałam o makrosomii, powodzenia i nie myśl o tym, co może być źle

Gość gość
Dzieki za pocieszenie. Cisnienie u mnie na szczescie niziutki w ok 110/60, obrzekow brak jedynie na co narzekam to bol w pachwinach i dretwienie rak mam jeszcze tydz do nast wizyty i mam nadzieje ze bedzie w porzadku oby tylko dotrwac do 38

Gość gość
Mnie lekarz nigdy nie kazał mierzyć brzucha, a też miałam ogromny :/