Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ludzie oddalaja sie od boga? Przez psychopatycznych i chorych ksieży

Polecane posty

Gość gość

[cześć]to dzieki czarnym d***m ich przewałom molestwoaniom ,gwałtom dzieci ze scholi iministrantów i ich koleżków z branzy ten kościół upada !!! to jest straszne ! po co takie szkarady barany głoszą głupoty,a nie słowo boze ,

Gość gość
to prawda i przez papieży, kazdy kolejny to coraz wiekszy pajac Franciszek np stwierdził ze problem AIDS w Afryce...jest marginalny, wystarczy poczytac na zagranicznych portalach, no debil, miliony ludzi w Afryce nie ma dostepu do leków na AIDS i HIV a ten pajac mowi ze to marginalny problem Prezerwatywy to tez ''zło'' dla kosciola = same problemy Nic dziwnego ze katolicyzm upada, taka sraka dlugo sie nie utrzyma, kolos na glinanych nogach

Gość gość
zaraz, zaraz ... jak można się oddalać od czegoś co nie istnieje ? Co jest jedynie chimerą zdewastowanych umysłów ?

Gość gość
Ludzie często oddalają się od kościoła a nie od Boga, przez poglądy które są sprzeczne z ich poglądami.

Gość gość
Poglądy które glosi kościół byly dobre w średniowieczu. A księża też sa obłudnikami. Zycie księdza to tylko luksusy a i wielu nie trzyma celibatu. Księża to pedalstwo, pedofilia. A wiara to w ogóle to jedno wielkie oszustwo. Nie lubię narzucania mi zasad żyje jak chce i nikomu nic do tego. Jestem dobrym człowiekiem i nie wyrządzam nikomu krzywdy.

Gość gość
Kościół to wszystkie zabrania. Antykoncepcja zle, mieszkanie bez ślubu zle, in-vitro zle, piwo zle, masturbacja zle, sex zabawy zle, nawet jak lubisz dobrze zjeść to tez zle bo to nieumiarkowanie w jedzeniu.

Gość gość
Nie przez księży, tylko ludzie znaleźli sobie nowego Boga, kiedyś religia służyła do ogłupiania ludzi, dawania im nadziei i lepszego samopoczucia, dziś mamy już nową religię zwaną konsumpcjonizmem, chęć posiadania jest znacznie silniejsza niż wiara i lepiej poprawia samopoczucie.

Gość grosik1919
Udają świętych a mają więcej za uszami niż wielu z nas. Poza tym do wszystkiego się wtracają. Niech wygłasza swoje zdanie o in vitro, homo itp a żądają żeby zakazać in vitro w Polsce a homo wysłać do psychiatryka. Jak komuś się nie podoba to nie musi korzystać. Nikt nikogo nie zmusza. Nie każdy w Polsce musi wierzyć w Boga, ale wszystkim chcą narzucić swoje poglądy. Chory kraj! Niedługo będą palić na stosie.

Gość ochujał i pęk
Proces jest bardziej złożony niż walenie ministrantów & skąpienie kasy na tacę. Tylko po co to tłumaczyć. Lepiej przyjąć do świadomości fakt upadku religijności w Europie.

Gość grosik1919
Ostatni raz byłam w kościele kilka lat temu. Zmarzłam tak bardzo że przez tydzień nie mogłam wyleczyć bólu pęcherza. A na ogłoszeniach końcowych ksiądz powiedział żeby co łaska była większa bo opłaty za ogrzewanie są bardzo duże i muszą zapłacić ogromny rachunek. Normalnie jak to usłyszałam to nóż mi się w kieszeni otworzył bo nigdy w kościele ciepło nie było. Pewnie grzali tylko sobie dupska.

Gość gość
to sie ubierz cieplej.

Gość gość
Ta szara strefa ma jakiś wewnętrzny śliski podział na prywatne i kościelne pieniądze, i tak wyprane mózgi, że nawet wyrzutów sumienia nie mają. A łapserdaki organiści i kościelni się przyklejają do nich i koszą.