Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak szczepionek mmr w przychodniach

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoras z tu obecnych mam spotkala sie z ta sytuacja? Od polowy listopada dzwonie co tydzien do prychodni i kaza dzwonic za tydzien bo ma byc ale nadal nie ma. Co wam mowia? W radiu zet mowili ze bedzie w polowie grudnia

Gość gość
w mojej przychodni nie ma od sierpnia

Gość gość
I co zrobilas? Jak zaszczepilas?

Gość gość
Zadzwoń do wojewodzkiego sanepidu i zapytaj, o co chodzi.

Gość gość
Można dostać receptę od pediatry i sobie kupić. Szczepionka nazywa sie Priorix. Koszt ok 100zł. Ja tak zaszczepiłam córkę bo nie chciał czekać nie wiadomo ile

Gość gorge
Może wycofują tę trutkę? Była o tym mowa że wciskają na siłę resztki z magazynów, zanim na całego rozkręci się afera i będą musieli wstrzymać szczepienie tą trucizną. Mi też lekarka mówiła jeszcze latem, że nie ma na razie tej szczepionki. Jutro akurat idę z córką do lekarza, to może się czegoś dowiem.

Gość gość
Ja też się spotkałam z taką sytuacją, że zabrakło szczepionek. Po prostu koncerny nie nadążają tego produkować, bo jest dość długi proces sprawdzania i wpuszczania na rynek, a zdobyli inne rynki zbytu i stąd braki. Podobno po nowym roku wszystko ma wrócić do normy. http://szczepimy.com.pl/akademia-zdrowego-dziecka/niemowle-0-12-msc/zdrowie/szczepienia-obowiazkowe/