Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy w Polsce jada sie tylko schabowe, mielone i udka z kurczaka

Polecane posty

Gość gość

mieso sos i ziemniaki i tak na okraglo , szukalam inspiracji do jutrzejszego obiadu na blogach i forach roznych i co mnie zdziwilo na polskich stronach w opcji obiad mielone schabowy i tysiac rodzai udka z kurczaka ludzie czy wy nic innego nie znacie??

Nie jem mięsa. Codziennie jem owoce i warzywa. Polecam ryż z warzywami -pierś z indyka -papryka -cukinia -kukurydza -cebula Wszystko na parze bądź łosoś z kaszą gryczaną i ryżem -kasza -ryż -kabaczek -cukinia -brokuła Pycha! ;-)

Gość gość
To slabo szukasz albo przesadzasz.

Gość gość
Widać, że w twoim domu nic innego się nie jadło, a i to od święta tylko i nawet nie wiesz jak szukać.

Gość gość
wiesz ja jestem rocznik 75 wiec u mnie w domu w tamtych latach jadlo sie to co na sklep rzucono a od 20 lat juz nie mieszkam w Polsce , za granica nauczylam sie jesc ryby gotowane czy potrawi z ryb z kaparami na bialym winie , nauczylam sie mieszac alkochol z jedzeniem , owoce morza nauczylam sie jesc , makarony ryze przeruzne kasze , komos lubie , rozne orientalne przyprawy poznalam ale jakos dzisiaj chcialam cos znalezc fajnego i wlasnie tak przegladajac trafialam tez na polskie propozycje i w opcji obiad udka , mielone , schab eventualnie karkowka

Gość Józef Bździuch
do polskich domów wróciły bryzgane ziemniaki

Gość gość
sorki mialo byc przerozne

Gość gość
Już się nie tłumacz i nie pogrążaj. Nie masz pojęcia o polskiej kuchni. Moj***abcie i rodzice gotowali ekstra za czasów komuny. Czekolady mogło nie być w sklepie, pomarańczy, coca-coli ale nie składników potrzebnych do ugotowania obiadu. Fakt, że trochę zachodu z mięsem było, bo trzeba było sobie na wsi zamówić pół świniaka, czy zająca albo kaczkę ewentualnie bażanta, czy kuropatwę albo chociaż koguta. Cholera aż mi ślinka pociekła. Raczków bym pojadła.

Gość Józef Bździuch
plewy na mleku są bardzo dobre i pożywne

Gość Józef Bździuch
z wielu okien czuć, że Polacy lubią gotować rosół i widać, że w centrum miast ubywa gołębi , było stado i nie ma ale to chyba nie z powodu biedy znikają gołębie ?

Gość gość
jadam psine,w,pomidorach,polecam;-)