W Dudzie pokładamy nadzieję 0 Napisano Grudzień 9, 2015 Co wpisać w uzasadnieniu zmiany imienia i nazwiska? Co do imienia wpiszę: ponieważ tego imienia używam od dawna, itp. Ale co przy zmianie z nazwiskiem? pomóżcie? wymyślcie coś? Jak to uzasadnić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
W Dudzie pokładamy nadzieję 0 Napisano Grudzień 9, 2015 Pomóżcie mi uzasadnić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 9, 2015 Powodem może być, że jest brzydkie i jest dla Ciebie krępujące używając go w instytucjach. Np. Kulasek/ k***sek/Kulas/ jest wyśmiewane w środowisku w którym żyjesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
W Dudzie pokładamy nadzieję 0 Napisano Grudzień 9, 2015 Nie jest brzydkie ale ja chce zmienić swoje życie. Po prostu chce zmienić nazwisko (i to musi być nazwisko z po za rodziny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 9, 2015 To wpisz powód dla którego chcesz zmienić nie ma nic trudnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 9, 2015 Można zmienić nazwisko na inne, jeśli własne da się zaklasyfikować jako ośmieszające albo nielicujące z godnością człowieka. Jednocześnie przepisy stanowią, że nie można zmienić nazwiska na historyczne, wsławione w dziedzinie kultury, nauki, działalności politycznej, społecznej albo wojskowej, chyba że osoba ubiegająca się o zmianę nazwiska posiada członków rodziny o tym nazwisku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 9, 2015 Decyzję o wyrażeniu zgody na zmianę nazwiska bądź o odmowie wydaje kierownik urzędu stanu cywilnego znajdującego się w miejscu pobytu stałego wnioskodawcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
W Dudzie pokładamy nadzieję 0 Napisano Grudzień 10, 2015 Ja myślę o zmianie nazwiska na jakieś takie polskie nazwisko typu Michalak, Nowak, Kowalski. Ale nie wiem, czy to, że chce zmienić nazwisko ponieważ chce odmienić swoje życie może być zaakceptowane przez Urzędnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 10, 2015 Gołębiewska czy Majewska jest lepsze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Grudzień 10, 2015 Wpisz Duda. Dlatego, że jest najpięknięjsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach