Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mleko polecacie po 6 mc

Polecane posty

Gość gość

Hej. Do tej pory karmilam tylko piersia, syn ma 6 mc i mam dylemat jakie mleko modyfikowane wybrac? Jakie polecacie? Chodzi o to zeby bylo jak najlepsze, ale tez nie mialo ceny z kosmosu. Waham sie pomiedzy Nan a hipp. Moze wy poradzicie? Jakie podajecie? A moze zwykle bebiko? Jak wrazenia?

Gość gość
Mleko bobra kanadyjskiego

Gość gość
hehe dobre z tym bobrem, ja miałam pisać że mleko od świni :D

Gość gość
A na grzyba mm...wszystko to g****o w porównaniu do twojego

Gość gość
Mleko bobra, w przeciwieństwie do świńskiego zawiera unikalną witaminę "H" - hoojocynę. To dzięki temu, że te bobry kopulują rozpaczliwie w krystalicznie czystych wodach Kanady

Gość Mieciulek
Och tak, zgadzam się :) moje mleczko z fiuciolinka najlepsze!

Gość gość
Ale z was spasłe prostaczki,qwa Po co ? Po to ze ide do roboty dlatego mm dałnico.

Gość gość
Mam dałna nanananananannaananna

Gość gość
Oprocz dalna masz tez rozje@&% c***e i wodoglowie du@&py

Gość gość Irmina
No cóż kafeterianki jak zwykle nie zawodne . Moja córka ma 7mc kupiłam bebiko pije chętnie ale nadal karmie piersią mm ma wtedy kiedy ja jestem w pracy pozdrawiam

Gość gość
Rossmannowe. Trojaki nim wykarmiłam.

Gość gość
Widać wieś intelektualną co niektórych...

Gość gość
Bebiko, niedrogie i dostępne w większości sklepów

Gość gość
mleko matki

Gość gość
Boże jakie tu ciemniactwo... Nie czytaj tych bzdurnych ODP autorki...nie chcesz dłużej karmić piersia to nikt nie ma prawa cie zmuszać ... Ja daje marnej bebiko 2 a teraz 2R... Z pediatrą to ustalilysmy. Początkowo był bebilon ale marna źle go tolerowała a bebiko bezproblemowe ( dziwne bo ten sam producent NUTRICIA) IDZ do pediatry i razem z lekarzem wybierz najlepsze

Gość gość
Bebilon 2. Ja wykarmilam na bebilonie. Po bebiku na poczatku to dzieci tak plakaly ze masakra tylko ze jak byly malutkie a po bebilonie nic. I tak bylo u mnie u mojej siostry i bratowej meza...

Gość gość
Popieram. Babydream z Rossa. Dobre i tanie.

Gość gość
Jak chcesz dać dziecku najlepsze mleko to mleko matki. Nie ma zalecenia przechodzić na mm po 6 mcu życia, to tylko reklamy tak próbują ogłupić matki i trąbią, że jak chcesz, żeby Twoje dziecko rosło zdrowe i mądre, to daj mleko X czy Y. A jak koniecznie chcesz przejść na mm, bo Ci zbrzydło karmienie piersią, to ja Ci nie powiem, bo nigdy żadnego nie dawałam dziecku. Sama nie jadam zupek w proszku, więc i dziecku nie daję nic co ma w nazwie człon "modyfikowane".

Starsza jadła hipp bio combiotic 2 Młodsza od przypadku zjada Bebilon (bo jest w saszetkach).

Gość gość
2:40 t Twoja wypowiedź wnosi tyle samo do tematu co debile od bobrów czy tam czego

Gość gość
A może autorka juz NIE CHCE karmić piersią? Ja miałam dosyć po miesiącu. Bo nie mogłam nic jeść bo natychmiast dziecko miało kolki i zatwardzenia. Najpierw dalam bebiko Comfort a potem bebiko 2R a teraz 3R. Synek ma 1,5 roku i nigdy nie miał problemów na tym mleku. Na tym forum to cie autorko zjedzą-mnie zreszta tez. A do tych wyżej, kobieta może karmić jak chce i może myśleć tez o sobie i wcale to nie znaczy ze jest gorsza matką. A milosc do dziecka to nie tylko cycek. I nie gadajcie glupot ze dzieci na mm chorują bo mój przez 1,5 roku miał raz katar. Autorka ma prawo być zmęczona karmieniem 6 miesięcy.

Gość gość
autorko ja po odstawieniu malej od piersi podalam bebilon i mala niezbyt go tolerowala, zmienilam na bebiko i jest super :) dostepne wszedzie i 30 zl za opakowanie 800 gram.

Gość gość
W każdym mm jest szkodliwy tłuszcz palmowy. To dowód na to, jak bardzo producenci kochają nasze dzieci :) i myślą o ich zdrowiu :) opłaca im się zwozić statkami z Afryki ohydny tłuszcz palmowy w beczkach, zamiast dodać do mm nasz rodzimy i o wiele mniej szkodliwy np słonecznikowy. Poczytajcie sobie o palmowym, ma pełno tłuszczy trans i jest najgorszy. Od serca dla dziecka-smacznego:)

Gość gość
Teraz wszystko jest szkodliwe. Co z tego ze karmicie piersią jak jecie zanieczyszczone warzywa i owoce napędzane sztucznymi nawozami. Nie wierze w Eko jedzenie no chyba ze wszystkie macie swoje uprawy.

Gość gość
polecam coś z lepszej półki. Ja pierwszy raz kupiłam tanie ale nie pamiętam nazwy . Dziecko miało zaparcia po 1 butelce. Brał dicopeg przez jakiś tydzień by jelita wróciły do normy. Polecam zainwestować.

Gość gość
A ja bym bardzo chciała odstawić dziecko od piersi, ale podawanie mm nie wchodzi w grę. Pluje tym syfem dalej niż widzi. Jestem zdołowana. Czy któraś z Was jakoś poradziła sobie z podobnym problemem? Synek ma 11 miesięcy. Pediatra poradziła, żeby w przypadku odstawienia od piersi, podawać mu jakieś mm. Wypróbowaliśmy dotąd mleko następne: Enfamil, Nan i Bebilon. Następne chyba spróbuję Hipp. Macie jakieś wskazówki? Każda puszka praktycznie na zmarnowanie. Nie mam już sił:(

Gość gość
Przeglodz dziecko a na bank pociągnie. Ja tak miałam jak przechodziłem na nutramigen. Nie chciała jest Ale po całym dniu pociągnęła z głodu. To samo jak przechodziłan z nutramigen na inne mleko też musiałam przrglodzuc jeden dzień bo nie chciała pić. Potem z głodu zjadła. Nie pytaj o inne mm bo z każdym będzie to samo. Po prostu dziecko musi się przyzwyczaić do nowego smaku