Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy wasza rodzina chodzi do kościoła?

Polecane posty

Moi rodzice nie. Od wielu lat tam nie byli i raczej negatywnie mówią o kościele i katolikach, zwłaszcza mój ojciec. Dlatego zawsze mnie bawi, gdy katolicy zarzucają mi jakiś "bunt" i "kindermetalizm" na kafe gdy piszę o swojej niechęci do kościoła - przeciw komu niby miałam się w tej kwestii buntować, bo chyba nie przeciw rodzicom? :)

Gość gość
Jaki tatuś, taka córeczka

Gość gość
Moi czasem tak, ale nie wiem jak często, nie wnikam. ja w kościele byłam ostatnio jak miałam 19-20 lat. a teraz mam 35. wybiorę się tylko na pogrzeb kogos bliskiego ale nie będę klękac, modlić się itp. tylko stać/siedzieć,milcząc. ślub mam cywilny dziecko bez chrztu. rodzice jakoś to przełknęli, musieli.

Gość gość
aja wierze , tylko w kosciół nie...

Gość gość
Nie jesteśmy katolikami tylko ewangelikami,ale też nie bardzo

Gość gość
Jedni chodzą, jedni nie,to zależy w co kto wierzy i czy wierzy w ogóle. Nie ma chyba nikogo,kto oficjalnie załatwił apostazję.

Oczywiście, że są tacy ludzie :D Na przykład: ja.

Gość gość
Tylko dzieci i osoby starsze:-)

Gość gość
Droga Haze,z tą apostazją mi chodziło o osoby z rodziny,nie o ciebie.

Gość gość
Droga Haze,z tą apostazją mi chodziło o osoby z rodziny,nie o ciebie.

Gość co za przypadek
Z tymi tysiacami prostych jak twoje zwoje mozgowe autorko pytan, nudnych jak flaki z olejem i przyglupim awatarem, wyrastasz na najwieksze posmiewisko tego forum. Umyslowo jestes na poziomie starszakow w przedszkolu. Zacznij zyc a nie pier... smuty na kafeterii.

Gość gośćPojemnoscDwa400
Jesli myslisz:"Nie interesujcie sie moim zyciem,ja sie tak ubieram,taka jestem i patrzcie na siebie a nie na mnie" to na mysl mi przychodzi:"Dlaczego cie interesuje ktos inny a tymbardziej zawsze krecisz przy temacie wiary" Jest to celowe dzialanie majace na celu w jakis sposob osmieszenie wierzacego,zdyskredytowanie jego pogladow,zaprzeczenie jego wierze. Jezeli bylbym niewierzacy a mialbym w cos wierzyc to wierzylbym w cos dobrego i wiarygodnego wiec prosciej ci powiem,ze Jezus i wszystko co w Bibli pisze zdarzylo sie,mialo miejsce ale w to co ty wierzysz to nigdy o nim nie slyszalem. Moze jakis tekst starozytny jego? Jakies wyryte w kamieniu slowa?

gość dziś - mam tez w rodzinie apostatów i to kilku. Wszyscy z tego samego pokolenia :) Młodzi wyrastają z poczucia, że trzeba się oglądać na to, co powiedzą ludzie. Nie wierzą,to mają odwagę wystąpić.

Gość gość
Niezły numer w sumie,bo skąd niby ma ktoś wiedzieć kto się wypisał z kościoła.Tym bardziej obca osoba.Wielu ludzi dokonuje apostazji,ale nie ma pieczątki na czole:-) .Dość skomplikowana sprawa,jednak możliwa do załatwienia.Wspomniał o tym Nergal w swojej książce"Spowiedź heretyka"

Gość gość
Moja na szczescie nie chodzi

Gość gość
Lepiej nie rozmawiać o tym poza forum,bo można sobie wrogów narobić.Temat niebezpieczny,tak jak o polityce:-(

Gość gość
To wyobrazcie sobie teraz swiat bez wiary,doslownie bez wiary. Masakra,anarchia murowana, a takie szczyle jak autorka to dopiero bylyby psychopatkami.

Gość gość
Wierzyć może każdy,a w co,to już jego sprawa.Problem w tym właśnie,że nie wszyscy w to samo,a jakie są tego skutki,wiemy z historii oraz z tego,co się teraz wyprawia na świecie:-(

Gość gość
tak chodzimy co niedzielę, ja i mój mąż.Ale lubię tylko swój kościół. w obcym żle się czuję. Niedziela bez mszy to jak zwykły dzień. Ale nie jesteśmy zagorzałymi katolikami. Nie lubię mocherów, Rydzyka i jego radia. Żyjemy wedłu zasady, żyj i daj żyć drugiemu. Ktoś może nie chodzić do kościoła i być dobrym człowiekiem, a drugi modli się pod figurą, a diabła ma za skórą.

Gość gość
Rodzice sa bardzo (aż za bardzo wierzący) chodzą co niedziele ale nieraz tez w tygodniu a ja z mężem w ogóle nie chodzimy do kościoła. Bez przerwy sa z tego tytułu awantury miedzy nami. Niestety u rodziców to tv trwam i radio maryja na okrągło.

Gość gość
Jeszcze na razie konstytucja gwarantuje nam wolność sumienia i wyznania,wszelkie awantury rodzinne z tego powodu to prymitywne,tym bardziej jak dzieci są dorosłe

Gość gość
Moja mama nigdy nie chodziła, tata na większe święta pasterka, rezurekcja, ja czasem z nim pójdę jak mi się akurat zechce. Poza tym lubię atmosferę kościoła, ale nie pełnego ludzi (znudzonych najczęściej).