Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwie sie ludziom którzy spowiadają się księdzu, to nienormalne

Polecane posty

Gość gość

przeciez ten facet ma więcej ''grzechów'' niz wy sami... zresztą pojecie grzechu jest rózne w roznych religiach, krajach, kulturach... to co w Polsce czy katolicyzmie jest grzechem nie jest nim w Afryce czy wsrod Indian z Ameryki Poludniowej no a wy ? jestescie po prostu otumanieni judeo chrzescijanizmem, boicie sie szatana ktory przeciez jest bogiem... bog to szatan, szatan to bóg, tak jak Yin i Yang, juz starożytni o tym wiedzieli, boicie sie popelnienia okreslonych grzechów... potem macie pokute, ale co z tego skoro i tak wasze postepowanie nie ulega zmianie, wasz zaczadzony umysl jeszcze bardziej śmierdzi jak wsrod starych Polakow ktorzy turlają sie pod ołtarzem i na pielgrzymkach, myslą ze są coraz blizej boga...ale coraz wiecej jadu i brudu sie z nich wylewa :)

Gość gość
popieram. dlatego tez juz do kosciola nie chodze Tutaj masz podobny temat http://utn.pl/yaTtc pozdrawiam, Aga :)

Gość gość
proszę sobie wpisać w google frazę :"1 ksiądz 1 zakonnica" i obejrzeć filmik. P_O_L_E_C_A_M

@ gość dziś "przeciez ten facet ma więcej ''grzechów'' niz wy sami..." x Wielu lekarzy jest grzesznikami lecz gdy sie przeziębisz to pytasz wpierw, który laryngolog jest bezgrzeszny? Nie. Idziesz do fachowca na leczenie. Tak samo jest z księdzem. Ksiądz jest grzesznikiem (a któż nie jest?) ale ma "fach" odpuszczania grzechów. Koniec kropka. x @ "to co w Polsce czy katolicyzmie jest grzechem nie jest nim w Afryce czy wsrod Indian z Ameryki Poludniowej" x Zgadza się. Nie wszędzie dotarła prawdziwa wiara chrześcijańska, a nawet jeśli dotarła, to nie wszędzie jest mile widziana. Dlatego w mentalności chrześcijańskiej gwałt jest grzechem, ale już w Afryce w islamie gwałt jest normą. x @ "no a wy ? jestescie po prostu otumanieni judeo chrzescijanizmem, boicie sie szatana ktory przeciez jest bogiem..." x kurfa, co za bzdura :O szatanowi (celowo z małej litery) jest dalej do Boga niż mi na drugi biegun galaktyki. x @ "bog to szatan, szatan to bóg, tak jak Yin i Yang, juz starożytni o tym wiedzieli" x Ci sami starożytni, co myśleli, że to Słońce krąży wokół Ziemi? Zaiste, wielcy starożytni fachmani :O 🖐️

Gość gość
Idź do szczerej Spowiedzi św. to wówczas przestaniesz się dziwić

Gość gość
jaki masz problem autorze? jak chcesz to choć do kościoła jak nie to nie piszesz o jadzie ale to co napisałeś to też jad nie jestem katoliczką i mam to gdzieś czy ludzie się spowiadają czy nie ich sprawa może zajmij się sobą temat by miał sens jakby się w nim rozpatrywało np. czy spowiedź jest zgodna z biblią itd. a ty po prostu obrażasz ludzi

Gość gość
Taaaak obcemu facetów sie spowiadać ze swojego zycia intymnego :( nigdy w zyciu.

@ gość dziś Taaaak obcemu facetów sie spowiadać ze swojego zycia intymnego smutas.gif nigdy w zyciu. x Nie z intymnego życia tylko z grzechów. Ale jeśli te grzechy dotyczą różnych skoków w bok, gdy się ma męża, no to wybacz...

Gość gość
Tak opowiadajcie jak się z mężem zabawiacie a ksiądz się trzepie pod sutanną... Bleee :/ w tej religii wszystko jest grzechem.

Gość gość
"Wielu lekarzy jest grzesznikami lecz gdy sie przeziębisz to pytasz wpierw, który laryngolog jest bezgrzeszny? Nie. Idziesz do fachowca na leczenie. Tak samo jest z księdzem. Ksiądz jest grzesznikiem (a któż nie jest?) ale ma "fach" odpuszczania grzechów. Koniec kropka." x x x ja się nie zgodzę z porównaniem bo pobożność lekarza nie ma nic wspólnego z leczeniem po za tym odnośnie księdza Jezus powiedział że złe drzewo daje zły owoc jeżeli klecha jest zły i pozwala mu na to kościół to znaczy jest i kościół zły ślepi przewodnicy ślepych

Gość gość
Nie tylko skoki w bok to grzech. Nie jestem wierząca ale nigdy nie zdradziłabym męża. A grzech to tez seks analny, oralny, zabezpieczanie sie.

Gość gość
Czemu nikt na tym forum nie jedzie po spowiadających się psychoanalitykom ?

@ posiadajacy dziewczynę dziś Baron pancerny - takich jak ty to bym ściął nożem wojskowym, wiesz co mam na myśli... x A co ty chłystku możesz wiedzieć o wojsku? Znasz to jedynie z "Hansa Klossa". Gdybyś był w wojsku, to byś wiedział, że tam nie ma noży. Są bagnety. Ewentualnie niezbędniki wsuwane do prawej kieszonki z boku nogawki, gdy się idzie na jadalnie. Oj, bidny byś był gdybyś za moich czasów trafił do nas na kompanię :D

Gość gość
Grzechem jest seks w innym celu niz prokreacja

Gość gość
Ha ha ha

Gość gość
Spowiedź św. jest dla wierzących. Niewierzący będą dziwili. Wiadomo. Ale to już przecież ich problem. Powiem tak: dopóki nie uwierzysz, nie poczujesz mocy i niesamowitych łask jakie człowiek otrzymuje w trakcie Spowiedzi św. w Imię Jezusa. Dla niewierzących to jest kosmos. Dla wierzących codzienność. I tym się różnimy.

Dlaczego uważacie że wasze życie intymne to grzech? Spójrzcie jakie ohydne myśli miał sam jahwe i upodobania gdy rozkazywał brać dziewice za niewolnice seksualne, a resztę zabijać. Do takiego boga chcecie się modlić? To do mnie się też módlcie jestem taki sam! Haha!

Gość gość
problem w spowiedzi jest taki że została wymyślona by zbierać informacje pierwsi chrześcijanie się nie spowiadali nie było konfesjonałów a nawet kościołów to tak jak z czyśćcem i odpustami by wydusić od ciemnego ludu kasiorę

Gość gość
to pytanie proponowałbym skierować do obecnego rządu i ich posłów, prezydenta, bo oni chodzą się regularnie spowiadać ze swoich grzechów. za to już jest pewne kto jest gimbusem, co prochu nie wąchał...

Gość gość
"gdy rozkazywał brać dziewice za niewolnice seksualne, a resztę zabijać" x x żeś pomylił religię :D Bóg właśnie zakazywał wiązania się z obcymi

@ gość dziś Nie tylko skoki w bok to grzech. Nie jestem wierząca ale nigdy nie zdradziłabym męża. A grzech to tez seks analny, oralny, zabezpieczanie sie. x Zabezpieczeń nie stosujemy z żoną. Co do anala to się też nie wypowiem, bo nie preferujemy tego z żoną. Natomiast pozostałe formy seksu - nie widzę przeciwwskazań. Są dopuszczalne. O ile oczywiście mieszczą się one w granicach normalności. Żeby nikomu po przeczytaniu tego zdania nie przyszło do głowy zapraszać sobie kogoś trzeciego do trójkącika. To już byłaby zdrada małżeńska. Jednak we dwoje, w małżeństwie, można wszystko. Nie wiem w ogóle skąd się wzięło jakieś chore przekonanie, że seks po katolicku to leżąca nieruchomo żona, a na niej mąż. To wszystko. Reszta ponad to - grzech. Gdzieśta wyczytali te głupoty? Poproszę o cytat...

Gość gość
prawda, chodzi o informację, kiedyś był to ksiądz, teraz spowiednikiem jest fejs, a nawet na fejsie więcej jest, niżby ludzie księdzu powiedzieli.

"żeś pomylił religię" x Wiem co pisze w starym testamencie bo w przeciwieństwie do ciebie czytałem go dokładnie i ze zwyczajnej ludzkiej życzliwości powtarzam to ciągle żebyście przestali wierzyć bo robicie z siebie pośmiewisko, a wasz bóg ma was gdzieś bo wiele jest bogów od wyboru do koloru a wy wierzycie w tych najpopularniejszych. Wy jednak wiecie lepiej więc wyzywam was.

Gość gość
12.10 Jak ja bym się nie zabezpieczała to juz bym miała drużynę piłkarską dzieci. A chcemy miec z mężem góra 2 dzieci. Narazie mamy jedno i narazie chce żeby tak zostalo. Nie mamy ślubu kościelnego bo nie chcemy. Cywilny nam wystarcza. A seks analny tez lubimy.

Gość gość
jesteś żydem?

Gość gość
jak nie masz ślubu to nie masz rodziny. zresztą wisi mi to po kolana.

Gość gość
"Wiem co pisze w starym testamencie bo w przeciwieństwie do ciebie czytałem go dokładnie i ze zwyczajnej ludzkiej życzliwości powtarzam to ciągle żebyście przestali wierzyć bo robicie z siebie pośmiewisko, a wasz bóg ma was gdzieś bo wiele jest bogów od wyboru do koloru a wy wierzycie w tych najpopularniejszych. Wy jednak wiecie lepiej więc wyzywam was. " x x x to ty chyba nie czytałeś biblii piszesz kłamstwa daj wersety albo przestań kłamać w biblii NIE MA I NIE BYŁO takich głupot

@ gość dziś Grzechem jest seks w innym celu niz prokreacja x Kolejna bzdura :O Gdzieś to wyczytał/wyczytała? Cytat ze źródła poproszę... Zresztą na logikę. Gdyby naprawdę seks miał być dozwolony tylko i wyłącznie w celach prokreacyjnych to tym samym w dni niepłodne musiałby być zakazany. A jest zakazany? Nie! No, oczywiście, że nie. Seks jednoczy małżonków w miłości. Można go w małżeństwie uprawiać kiedy się chce i jak się chce.

@ gość dziś Jak ja bym się nie zabezpieczała to juz bym miała drużynę piłkarską dzieci. A chcemy miec z mężem góra 2 dzieci. Narazie mamy jedno i narazie chce żeby tak zostalo. Nie mamy ślubu kościelnego bo nie chcemy. Cywilny nam wystarcza. A seks analny tez lubimy. x No, to teraz jasne dlaczego krytykujesz spowiedź. Jako osoba w związku niesakramentalnym, bez ślubu kościelnego, nie możesz tym samym otrzymać rozgrzeszenia a więc i nie przystępujesz do spowiedzi. Zapewne najwygodniej dla Ciebie byłoby, gdyby sakrament spowiedzi został w ogóle zniesiony, prawda? Ano właśnie. Jak głębiej podpytać to szybko wyjdzie szydło z worka ;)