Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"problem" z kaszą w pożywieniu niemowlaka, proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Mam prawie 8 miesięcznego niemowlaka. Jest nadal na piersi. Chociaż ssie coraz mniej, ale to chyba w miarę normalne przy rozszerzeniu pokarmów. Rano zazwyczaj podaję mu kaszkę. Ma wprowadzone: jaglaną, kukurydzianą, ryżową, amarantusową. Dodaje do nich np. manną, ale w niewielkich ilościach czy inną glutenową. Do kaszy dodaję: owoce ( banan, gruszka, jabłko, śliwka, również suszone owoce), warzywa ( dynia, marchew). Czy taka kasza to pełnowartościowy posiłek? Zaznaczam, że nie jest na mleku. Pierś podaję przed posiłkiem lub przed drzemką jak dziecko woli. I jeszcze jedno co mogę podawać jeszcze do tej kaszy? Jakie dodatki? Żeby było pełnowartościowe śniadanie lub kolacja? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość gość
Też chętnie poczytam bo mam podobny problem

Gość gość
Bardzo dobry pełny posiłek. Nie ma czym się martwić.

Gość gość
Taka kaszka jest jak najbardziej wartościowa i w pełni wystarczająca na tym etapie. Możesz od czasu do czasu dorzucić kapkę dobrego jogurtu naturalnego, a po 12 miesiącu suszone, drobniutko pokrojone i wyparzone (chodzi o zmiękczenie) owoce suszone - ja dawałam morele, rodzynki i żurawinę.

Gość gość
Pewnie ze to dobry posilek. Moja mala uwielbia kasze. Ja daje jej z owocami, warzywami, a jak skonczyla rok to z jogurtem naturalnym i z miodem

Gość gość
Ja do kasz dawałam odrobinę oliwy z oliwek a później masło.

Gość gość
Tak to pełnowartościowy posilek. Tez staram sie dodawac np.maslo. ale czesto zapominam:( moj syn,ma prawie 3 lata do dzis na drugie sniadanie tak jada. Pochlania 250-300 ml takiego czegos :)