Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mozetymrazem

Opinie o malowaniu paznokci dwulatce

Polecane posty

Gość gość
Idź ty chamie. Przekuć jest poprawne, tak jak masz napisane coś na wlot. Menelstwo niezrównoważone

Gość gość
Malowanie paznokci dziecku? Od razu szminką jej usta pomaluj do kompletu i szpilki załóż. Przecież nie jest nigdzie napisane że to nie dla dzieci. Takie mamy dziś mamy. Szkoda słów na butach, pudrze czy szmince wg niej ma być napisane że od 18 stki a jak nie ma napisane to można dać dziecku. Straszne, kobieto przerażasz mnie brakiem myślenia

Gość gość
Dziecko nie powinno mieć pomalowanych paznokci z prostej przyczyny jest dzieckiem a makijaże są dla kobiet dorosłych.

Gość gość
Nie podniecaj się tak faktem czy przekłuć czy przekuć spójrz na formę swojej wypowiedzi. Zachowujesz się jak dno, przeklinasz wyzywasz i kogo uczysz poprawnej pisowni hahahahhahahahahaah jaja

Gość gość
"19.16 ty jesteś niedorozwinięta ??? Podkuwanie i przekłuwanie to wg ciebie to samo??? Jak ty szkołę skończyłaś, tępaku??? " Jedynym nierozwiniętym jesteś Ty bo nie widzisz pierwszego znaczenia słowa przekuć. Jak widać lepsze szkoły skończyłam i ja i inne dziewczyny które o tym pisały, "tępaku".

Gość gość
19 41 Jedynym tępakiem jesteś ty i forma twojej wypowiedzi to budka z piwem. jesteś śmieszna i sama piszesz te posty bo widać to po formie, szkoda mi ciebie i twojej głupoty, szkoda mi twoich dzieci że ma taką głupią i wulgarną matkę. Zachowuj się jak rozmawiasz, przeklinasz rzucasz mięsem obrażasz innych malujesz dziecku paznokcie więc kogo chcesz pouczać. Śmiech na sali, usiądź z dzieckiem do nauki i tam pouczać i nauczaj poprawnej pisowni a nie na forum będziesz tutaj nauczać a sama masz podstawowe braki we wszystkim... Zastanawiam się czy w zakładach karnych czy psychiatrykach mają internet bo to by wiele wyjaśniało.

Gość gość
Przecież nawet jeśli forma przekłuć jest poprawna to nie zmienia faktu że jesteś prostaczka i wulgarna chamka która dzieci wychowa na menelstwo

Gość gość
Jedynym chamem jest tutaj osoba która nie potrafi korzystać ze słownika i nie widzi, że obie formy są poprawne. Smutne masz życie laska. Ja akurat dopiero tu wpadłam (mój wpis jest z 19.16 i 19.41) i rozwalił mnie Twoj komentarz, ale widzę, że tu przesiadujesz i czekasz tylko na wpis do siebie by wylać swoją frustrację. Jak dla mnie szkoda czasu na rozmowy z osobą o tak nędznym poziomie. Ale co kto lubi 🖐️

Gość gość
Pani pd przekuwania pokazuje caly czas swoja klase. Brawo. Nawet z toba nie dyskutuje by sie nie znizac do twojego poziomu. Widac jakie relacje miala w domu a teraz w swoim bo nawet nie umie poszanowac rozmowcy. Jako jedyna rzuca tu miesem.

Gość gość
O rany, pewnie mała widziała jak mama maluje i też chciała. Jakby nie chciała to za chiny matka by jej nie dała rady pomalować. Robicie z igły widły. Autorko, zajmij się swoim życiem, zamiast obgadywać znajomych na forum...

Gość gość
Malowanie dziecka jest niestosowne

Gość gość
Kuro tępa, wróć do podstawówki i naucz się korzystać ze słownika. Dobra, napiszę ci wprost żeby twój biedny móżdżek to pojął, PRZEKUĆ i PRZEKŁUĆ to dwie poprawne formy bo to DWA RÓŻNE WYRAZY O RÓŻNYM ZNACZENIU a ty je mieszasz i wmawiasz że błąd jest poprawny!!! Dotarło? Nie osmieszaj się już, małomiasteczkowa paniusiu i nie odpisuj sama sobie :D

Gość gość
Autorce brak juz argumentow a nikt jej nie popiera. Dlatego zniza sie do tak niskiego poziomu bo za wszelka cene chce miec racje. Stac ja tylko na anonimowe komentarze udajace innych uzytkownikow. Ale nie martw sie. Ip cie zdradza :D

Gość gość
,, kuro tępa " gdzie sie wychowalas ze takich sformułowań używasz mądralino ? Szkoda mi ciebie i twojej nienawiści. Zasób slow masz żaden idź spac

Gość gość
"PRZEKUĆ i PRZEKŁUĆ to dwie poprawne formy bo to DWA RÓŻNE WYRAZY O RÓŻNYM ZNACZENIU" Dziewczyno wejdz na strone pwnu i sprawdz zamiast z siebie idiotke robic. Przekuc oznacza przebic cos na wylot a przekluc przebić sie przez cos. Czy od autorow slownika mądrzejsza jestes?

Gość gość
Ja tam nie widzę problemu . Mała zobaczyła u mamy, dla dziecka to atrakcją mieć pomalowane pazurki. Później samo pewnie z czasem zeszło i tylko w temacie, naprawdę dramat.

Gość gość
01.06----ty jednak naprawdę nie masz mózgu...

Gość gość
1.06, ja ci wytłumaczę, popatrz : przekuć oznacza «kując, przebić coś na wylot»---widzisz? KUJĄC czyli wykonując czynność KUCIA a nie KŁUCIA - kowal kuje, kolec kłuje - rozumiesz już?

Gość gość
Mój 2 letni synek raz widział jak maluje paznokcie i tez chciał wiec mu pomalowalam za kilka dni zmykam i po sprawie

Gość gość
Moja siostra miala malowanie paznokcie przezroczystym lakierem po wyschnieciu gorzki zeby nie brala do buzi paluchow a kuzynki corka widziala jak jej mama malowala i plakala ze tez chce i jednego paznokcia jej moja kuzynka pomalowala

Gość gość
Ale czynnosc kucie i kłucie to dwie rozne czynnosci. To ty dziecku kułaś platek ucha rozumiem??? To ze skutek przebicia na wylot jest ten sam to nie znaczy ze czynnosc jest ta sama.

Gość gość
Tak regularnie to myślę ze przesada a czasami mysle ze można bardziej w formie zabawy. Dla malej dziewczynki to po prostu chęć bycia jak mama bo mama ma ładne paznokcie. Dzieciom się podoba to co kolorowe.

Gość gość
Przekuwac to forma od "kucia". A teraz poczytaj sobie :kuć 1. «obrabiać plastycznie wyrób z metalu przez ręczne albo mechaniczne zgniatanie go uderzeniem lub naciskiem» 2. «ozdabiać metalem» 3. «przybijać podkowy pod kopyta konia» 4. «rąbać, kruszyć, np. skałę, lub wykuwać coś, np. w kamieniu» 5. «stukać miarowo» 6. «uczyć się intensywnie, zwykle na pamięć Jak widac jestes rak ograniczona ze ze slownika nie potrafisz korzystac. Odczytalas definicje przekuwac i juz myslisz ze wiesz wszystko. Czytanie ze zrozumieniem sie klania. Owszem mozesz cos przekuc na wylot ale nie ucho :o chyba ze jakims dlutem dziobalas je dziecku miarowo :o

Gość gość
tego się czytac nie da. jak dzieci mogą się uczyć szacunku do drugiego człowieka, chłopcy do dziewczynek skoro matki same o innych kobietach wyrażają sie tak wulgarnie. tak, wychodzę z założenia, że jaka w sieci taka też w życiu. dla niewtajemniczonych- wiele firm ma lakiery do paznokci dla dzieci, zmywa sie je wodą.

Gość allurepoison
To że producent wymyślił lakiery dla dzieci to nie znaczy że są one stosowne. Dzisiaj wymyślą wszystko abyś to kupiła i nikt się nie zastanawia nad stosownością tego tylko sprzedaje i zarabia. To matki mają rozum i wyczucie przynajmniej mieć powinny i powinny wiedzieć co wolno dziecku kupić a czego nie. Ja nie maluje dziecku paznokci i nawet nie kupiłabym niektórych zabawek a przecież są one stricte dla dzieci. Na przykład lalki monster high wyglądają nak martwe prostytutki, nawet w wersji kolekcjonerskiej można takiej lalce kupić trumnę. Czemu to ma służyć? Na pudełkach trupie czaszki a sama latka wygląda okropnie buciska na szpili jak z agencji towarzyskiej i także stosownie ubrana. Dziecku tego bym nigdy nie dała, to jest świadome co się dzisiaj produkuje żeby ludzi ogłupiać i żeby przybliżać ludziom ideologie masonerii czyli zła. Można nawet już kupić napoje satanistyczne i wiele innych gadżetów co jest dnem dna i to że to sprzedają nie znaczy, że ja to muszę kupować. Uważam że można pomalować dziecku paznokcie dla zabawy jakimś pastelowym kolorem ale nie w wieku dwóch lat. Może jak ma 6 czy 7 ale też nie do chodzenia po ulicy. Uważam że fakt że coś jest w sprzedaży nie znaczy że jest to mądre i dobre. Lalki barbi są ubrane w sposób często skąpy ale nie są satanistyczne jak te monster i nie są wulgarne. Każdy decyduje co kupuje dziecku i niektóre z was nawet może nie zastanawia się jak kupuje dziecku zabawki a szkoda.

Gość gość
Idz sobie wlacz radio maryja.

Gość gość
Jak dla mnie to pomysł malowania paznokci u dzieci to jakaś porażka, wiem że zdania są podzielone, ale przecież preparaty do malowania to sama chemia. Nikt nie powie, że przez tak młodziutkie paznokcie nic się nie wchłonie do organizmu dziecka. Zostawmy rzeczy dorosłych dla dorosłych a rzeczy dla dzieci dzieciom. Jeśli chodzi o dorosłych to ja polecam Salon Metamorfoza Częstochowa, tam na pewno malują dobrze paznokcie na różne okazje. Ceny można sobie sprawdzić na stronie www.metamorfoza-salon.com.pl. Polecam bo Pani Małgosia to prawdziwa profesjonalistka.

Gość gość
Jeżeli posiada się talent malowania paznokci, to dlaczego by nie. Można prace zaprezentować na www.utalentowani.pl.

Gość gość
Ja mojej 5-latce czasami maluję, na jakąs większą imprezę, frajdę ma niesamowitą;) Ostatnio kupiłam jej też zestaw kosmetyków do makijazu z Frozen i wodę toaletową, użyje raz na miesiąc do zabawy a radość była przeogromna:) Nie popadajmy w skrajności.

Gość Haniola
Ja jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch córek. Trzylatki i pięciolatki. Raz na jakiś czas zgodzę się na pomalowanie paznokci przy okazji wakacji czy ferii zimowych, kiedy nie chodzą do przedszkola. Często kupuję lakiery w Drogerii Natura bo te MySecret nail polish mają takie piękne kolory, no i moje dziewczyny jak zobaczyły ten pudrowy róż, którym sobie malowałam paznokcie to oczywiście też chciały. Są wakacje, raz nie zawsze :)