Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Dlaczego aparat ortodontyczny tak bardzo mi przeszkadza

Polecane posty

Gość gość

Mam go już ponad rok, czeka mnie prawie drugie tyle... a ja już wariuję. Teoretycznie powinnam się już przyzwyczaić, oglądam filmiki osób z aparatami, czytam, rozmawiam z ludźmi i większośc mówi, że tylko początek był ciężki a później to już z górki i zapominali, że go noszą. U mnie jest odwrotnie, ja praktycznie cały czas wiem, że go noszę... jedzenie to koszmar a jedzenie przy kimś podwójny, nie umiem jeść z aparatem, koślawo gryzę i wyglada to obleśnie w dodatku wchodzi tam jedzenie i od razu jak coś zjem to lecę do łazienki, ale już dobra, pominę tę kwestię... cieżko mi mówić, cały cas dziwnie układam usta, mam wrażenie, że mam wszystkiego za dużo, usta mi sie zaczepiają o zamki, mam wrażenie, ze mam sparaliżowaną twarz, mówię serio, rany w wewnętrznej stronie policzków, mówię niewyraźnie, czasem w ogóle nie chce mi się gadać bo tak mnie to wszystko boli, piecze, woski żadne nie pomagają bo to jest ogólne wrażenie, może ja jestem uczulona na metal?? nie mówiąc już o tym, że cały czas czuję te ostre zamki, mój otwór gębowy wcale się do tego nie przyzcaił. Moje usta cały czas są suche i spierzchnięte mimo, że dosłownie co chwila smaruję je pomadką, nakładam maseczki i inne rzeczy i nic. Moim największym marzeniem jest to, aby w końcu zdjęli mi to g****o... dlatego jak ktoś mówi, ze dla niego to "nic takiego" i mógłby nosić jeszcze kolejne lata bo w sumie co za różnica (nie chodzi o wygląd) to pytam się, JAK??? jak to możliwe?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować