Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwoje dzieci program 500 plus pytanie

Polecane posty

Gość gość
kurde naprawdę mi wstyd za niektóre wypowiedzi polaków. Jeden drugiego by zagryzł za te 500zł. Jakieś wyzwiska od patologii itp. Mieszkam w Niemczech tutaj to norma, że dostaje się pieniądze na dziecko i to od pierwszego dziecka, za pierwsze dziecko jest 184 euro (czyli około 800zł) a na kolejne nawet więcej i wcale to nie zależy od dochodu. I chociaż ja nie mam dzieci to nie krzyczę,że to z moich podatków na dzieciorobów. dla mnie to raczej normalne, że państwo powinno pomagać rodzicom w utrzymaniu dzieci. Jest masa osób uczciwych pracujących na śmieciowych umowach którym te 500zł bardzo by się przydało.

Gość gość
A mi wstyd za ciebie, ze "Polaków" piszesz małą literą ...

Gość gość
gość 22.27 Dlatego Ci wsytd za POLAKÓW, bo jesteś taki sam pasożyt co żyje w Niemczech na koszt państwa i psuje nam wszystkim renomę. I nie pieprz, że to normalne, że państwo utrzymuje dzieci. Normalne jest jak rodzice utrzymują dzieci, które sami spłodzili

Gość gość
8.47 nic dodać nic ująć!!! Patologia naprodukowala bachoriw to niech je utrzymuje teraz. A jak ja mam się opiekować rodzicami na starość to kto mi pomoże? Kto mi da kasę? Nieee bo po co na starych dawać... Lepiej na tych którzy produkują dzieci dla pieniedzy

Gość gość
Żeby nie płacić patologii to żaden problem do ręki dać tylko tym którzy oboje pracują i to na każde dziecko i tym którym przysługuje ewentualnie urlop wychowawczy. Tyle nieroby jak się nie rusza do roboty to wara od kasy. Im zaproponować opłacenie opieki nad dziećmi jak w końcu d**y do roboty ruszą.

Gość Larakrof
Mam pytanie... czy alimenty wypłacane z funduszu alimentacyjnego wliczają się w dochód do ustawy 500+