Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwoje dzieci program 500 plus pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam mam jedno dziecko i moje pytanie brzmi czy jesli urodzila bym drugie i pobierala co miesiac 1000zl zasilku macierzynskiego jako bezrootna to czy ta te pierwsze dziecko przysługuje mi 500zl. Dochod rodziny 1400zl wiec niby na pierwsze przysługuje ale nie wiem czy macierzynski tez nie jest brany w ten dochod

Gość gość
ktos co wie?

Gość gość
Ten program nie dojdzie do skutku, pochłonąłby 1 % PKB, więc nie bój się, nic za darmo nie dostaniesz. Nie róbta dzieci :)

Gość gość
Nic nie dostaniesz suko. Nie rob dzieci bo kolejny pasożyt wyrośnie

Gość gość
Suko do roboty idź. Leniu bezrobotna jesteś a jeszcze bachora będziesz robila, zeby razem z tobą biedę klepalo. Obyś nie zaszła!!

Gość gość
Suka z ciebie

Gość gość
Ominąć danie rodzinnego :-( to była tyłku kiełbasa wyborcza!!ale Giertych wytoczył im sprawę o obietnice jak nie dotrzymaja,za nim pójdzie reszta społeczeństwa

Gość gość
Może poczekaj aż program pisany na kolanie wejdzie w życie. Dzisiaj nikt nie podpowie Ci dobrego rozwiązania, bo wszyscy tkwią w malinach. Wiesz co to powiedzenie |czeski film"? = nikt nic nie wie.

Gość gość
Z tym 500zl to wcale nie bedzie tak latwo. Po pierwsze zaswiadczenie z pup,ze nie ma dla Ciebie zatrudnienia jesli tylko maz pracuje. Po drugie albo 500zl albo inny zasilek. Nie bedziesz mogla pobierac i macierzynskiego i 500zl,badz innych zasilkow. Po trzecie jesli w tym roku zalapiesz sie na 500zl na 2 dzieci to w przyszlym roku mozesz juz nie dostac,bo bedzie zasilek wliczal sie w dochod i moze przekroczyc. Pomysl sam w sobie nie jest zly ale to komu maja dawac,co zabiora i jak sie bedzie kalkulowalo jest wyjety psu z gardla. Np rodzina z trojka dzieci. 19-12-7lat. Czyli na 19 nie przysluguje zasilek,jako osoba pelnoletnia nie jest brana pod uwage na dochod w rodzinie. Czyli majac 3 dzieci dla zasilku 500zl musisz dochod liczyc na 4 osoby. Idziemy dalej. 12 LATEK WTEDY LICZONY JEST JAKO PIERWSZE DZIECKO,i tutaj rowniez dochod dzielicie na 3,a ze wam przekracza to tez 500zl odpada. Czyli zostaje wam 7latek na ktorego dostaniecie 500zl. Gdzies czytalam wywiad z Pania minister,ktora wlasnie tlumaczyla jak te zasilki beda rozdzielane. Wielu ludziom nie bedzie sie oplacalo ich pobierac,bo wiecej wyjda z rodzinnego.

Gość gość
na pierwsze dziecko nie przysluguje. Czytajcie troche ze zrozumieniem. Od 2 dziecka i nastepnego. Wszystko brane pod uwage w dochod.

Gość gość
Po drugie albo 500zl albo inny zasilek. Nie bedziesz mogla pobierac i macierzynskiego i 500zl,badz innych zasilkow. Po trzecie jesli w tym roku zalapiesz sie na 500zl na 2 dzieci to w przyszlym roku mozesz juz nie dostac,bo bedzie zasilek wliczal sie w dochod i moze przekroczyc. Pomysl sam w sobie nie jest zly ale to komu maja dawac,co zabiora i jak sie bedzie kalkulowalo jest wyjety psu z gardla. Np rodzina z trojka dzieci. 19-12-7lat. Czyli na 19 nie przysluguje zasilek,jako osoba pelnoletnia nie jest brana pod uwage na dochod w rodzinie. x x same bzdury tu ktos wypisuje. Tez sporo sie naczytałam, i jest wiele watpliwosci, ale to nie jest automatycznie tak, ze jak sie bedzie brało to 500 to od razu odpadna z automatu inne zasiłki, odpadna, jesli przez to 500 sie przekroczy próg dochodowy. Do tego, od tego roku jest nowosc przy zasiłkach rodzinnych, ze jesli sie troche przekracza próg, to tez mozna dostawac zasiłek, ale potrącony o kwote przekroczenia. Druga rzecz- jesli sie w danym roku ktos zapałpie na zasiłek, to z tego co wiem, o wyzszych dochodach biorac zasiłki trzeba urzad poinformowac w b krótkim terminie, wszystko jest obliczane na nowo, i jesli ktos przez to 500 przekroczy kompletnie próg do rodzinnego, to wydaje mi sie ze bedzie miał juz je odebrane od razu po przekroczeniu progu.. No i osoby pełnoletnie oczywiscie ze sa wliczane do dochodu w rodzinie, przeciez na dziec***ełnoletnie mozna nawet brac zasiłek rodzinny do 24 r. jesli sie ucza. a jesli sie nie ucza, i nie pracuja, ze je utrzymuje rodzic, to tez mozna je wliczyc do dochodu. Jesnak nie warto myslec o dzieciach z owodu tego programu, bo nie wiadomo, czy np. sprawa nie zladuje w trybunale konstytucyjnym, i on orzeknie, ze program jest niekonstytucyjny, bo dyskyminuje jedynaków, czy nie zmieni sie rząd, albo beda sie musieli wycofac z innych przyczyn. Tak czy siak, po 2 latach jest zapowiedziana weryfikacja, która bedzie na bank obostrzeniem

Gość gość
jakie spoleczenstwo pojdzie prostestowac? spoleczenstwo gejow i lesbijek? spoleczenstwo ambitnych karierowiczek? bezpłodnych invitrowców? odpowiedz brzmi: tylko patologia i hejterzy od PO pójdą żebrać i kłocic się o te 500zł. Wiadomo,że to była kielbasa wyborcza, a co Tusk nam naobiecywal? że będzie praca, wyższe pensje, a dal tylko wyższe podatki ;) uważam, ze absolutnie nie powinno być dopłat na żadne dziecko! ani pierwsze ani dziesiąte. a jeśli już by były to dla osób, które pracują! a nie dla bezrobotnej pasożyterii

Gość gość
Do roboty k***y, a nie tylko kombinujecie skąd tu jałmużnę czerpać!! Jaki wy przykład dajecie dzieciom pasożyty zasrane!! Nie bedzie dla was kasy i dobrze, zdychajcie z głodu jak wam się nie chce tylko ruszyć. Ja mam dwoje dzieci, ale pracuje bo chce im wszystko zapewnić a nie marne 500 zl od państwa, cieszę się, ze nie musze lap wyciągać po jakies śmieszne grosze. Tyle jest potrzebujących, np chore dzieci, to dla nich powinna być pomoc a nie dla leniwych suk, które tylko potrafią się płodzić do pieniędzy, bo wątpię ze to dzieci zrobione z miłości, jakbyście je kochaly to by wam zależało zeby miały wszystko a wam po to dzieci potrzebne, zeby kasę ciągnąć i nie pracować. Masakra. Obyscie dostaly jak najmniej i klepały biedę, tylko szkoda dzieci... Nie ich wina, ze maja upośledzonych umysłowo rodziców...

Gość gość
pełowcy nie głosowali na pisiorów, bo od razu widać było, ze te obietnice to pis na wodę. żeby ludzi ogłupić, trzeba im znaleźć wroga i naobiecywać. pisiory to zrobiły i są przy korycie. a obietnice, phi, jeszcze żaden rząd ich nie spełnił, ten też tego nie zrobi, obietnice są po to, żeby mięso poszło zagłosować.

Gość gość
a dla autorki poleciłbym poczekać, aż wejdą szczegółowe przepisy, do tego czasu szkoda nerwów. pisiory same nie wiedzą, jak z tego bagna co narobili wybrnąć. na razie po cichu robią czystki w administracji, żeby każdy Polski urzędnik był z pisu. dopiero potem dadzą nam popalić. a jeszcze jak wprowadzą cenzurę... to w ogóle będziemy w pięknym kraju żyć, w którym wszystko jest wspaniale.... a kto nie pójdzie na miesięcznicę, będzie się tłumaczył na komisariacie..

Gość gość
Kasa z socjalu dla naprawde potrzebujących, chorych dzieci i ludzi niezdolnych do pracy a nie dla zdrowych i zdolnych do pracy pasożytów którzy są seryjnymi dzieciorobami dla kasy. Nie może byc tak żeby ktos bral kilka różnych zasiłków równocześnie z podatków ludzi pracujących uczciwie i miał tule co ktos kto pracuje. Ten wypaczony socjal to nie żaden soludaryzm spoleczny tylko niesprawiedliwość spoleczna rażąca, dla ludzi bez pracy pomoc od państwa z znalezieniu pracy a niw kasa do lapy za siedzenie w domu. Ewentualnie jakies bony które można wykorzystać tylko na potrzeby dzieci z biedniejszych rodzin czyli.ubranka stolowke szkolną itp. anie na wódkę czy kosmetyczke dla mamusi.

Gość gość
Po trzecie jesli w tym roku zalapiesz sie na 500zl na 2 dzieci to w przyszlym roku mozesz juz nie dostac,bo bedzie zasilek wliczal sie w dochod i moze przekroczyc. x zasiłki nie wchodzą do dochodu

Gość gość
Nie można łączyć zasiłków na szczęście. Nie przysługuje ci ta kasa. Lepiej idź do pracy po rocznym bujaniu sie na socjalu i jak dziecko skończy roczek.

Gość gość
Nie może byc tak żeby nierób na zasilku miał tyle co ktos kto pracuje. Ten pomysl pisu był idiotyczny wiedziałam ze to doprowadzi do wysypu dzieciorobow ktorym nie chce się ruszyć tyłka do roboty i tylko wzrośnie liczba biednych dzieci płodzonych dla kasy. Jak chcieli dać 500 zl dla biednych dzieci to z jakimiś obwarowaniami i z kontrola ze ta kasa rzeczywiście idzie na dzieci a nie do lap patologii.

Gość lejdiss111
Jeszcze ustawa nie weszła w życie, a patologia już kombinuje jak tu naprodukować bachorów i jak tu urządzić się za państwowe pieniądze. Do k.....y nędzy czy to państwo wam narobiło dzieci, że wymagacie od niego , aby je utrzymywało? Do roboty, a nie kombinować

Gość gość
Dokladnie, obyscie c***a dostali lenie smierdzace

Gość gość
czasem trudno pracować, jak ma się małe dziecko. nie zapomnijcie, że te dzieci będą robić na waszą emeryturę, i może kiedyś powiedzą wam, że jesteście dziady a oni na was pracują.

Gość gość
Większość normalnych ludzi ma rodziny ,dzieci i pracuje. Racja jest trudno, ale kto mówił, ze ma być lekko. Nie pisz tu farmazonów, ze te dzieci będą nas utrzymywać, bo to sa normalne koleje rzeczy. A ty uważasz, że te 500 zł to spadnie z nieba. Otóż nie, bo z naszych ciężko zarobionych pieniędzy. Nic nie ma za darmo, ale ciemnogród nie zrozumie

Gość gość
11.02 nawet nie tlumacz niczego tym inwalidom umysłowym bo i tak niczego nie zrozumieją. To jest ta część społeczeństwa z najniższym wyksztalceniem, ktora glosowala na PiS bo obiecali pieniążki... Swoją droga śmiać mi sie chce z tych debili, ze sa aż tak naiwni. Czego to sie nie obieca żeby zachecic patole do glosowania... Racja, normalni ludzie mają dzieci i pracują, a lenie sie tlumacza, ze to ciężko przy małym dziecku... Moja znajoma ma chore dziecko a pracuje. Nie tłumaczy sie, ze ciężko, a ciężko na pewno jej jest. Musi pracować, zeby takie leniwe suki mialy na waciki. Patola myśli, ze jak naprodukuje dzieci to wielka przysługę robi dla kraju i nie wiadomo jakie przywileje sie za to należą.

Gość gość
Ja pracuje na swoja emeryturę płacąc podatki i składki a patologia zyje na socjalu ich dzieci korzystają z moich podatków i jeszcze jakas bezczelna pasożytka zarzuca ze je dzieci będą na mnie robic . Otóż nie bo zarabiam na swoja emeryturę nikt nie daje mi nic.

Gość gość
Tacy "ludzie" nic nie rozumieją i niczego się im nie da wytłumaczyć. Szkoda tylko tych dzieci, które są produkowane tylko dla pieniędzy. Dla jałmużny... Nie wiedziałam, ze w tym kraju żyje aż tylu zacofanych ludzi. Myślałam, ze patologia to mala część społeczeństwa, a tu się okazuje ze coraz więcej jej. A ciekawe za co będą zyc takie pasożyty na starość, skoro żadnej emerytury nie będą miały. Ale po ci się martwic o przyszłość swoją i dzieci, carpe diem! :D

Gość gość
Tak dokladnie napłódź dzieci dla socjalu, chwytaj dzień i 500 zl od sztuki dzisiaj i nie martw sie o to co będzie jak np rządy sie zmienia, państwo zakręci kurek z kasa. Wiedziałam ze ten pomysl tylko doprowadzi do masowej produkcj dzieci przez tych co im sie robic nie chce i teraz robienie dzieci stanie sie dobrym interesem dla patoli, tylko dzieci szkoda i budżetu państwa i uczciwie pracujacych podatnikow i naszego Pkb bo im wiecej patoli na socjalu tym niższe pkb i poziom zycia w skali kraju.

Gość gość
Tak, tylko patologii tego nie przetłumaczysz, niestety. Najbardziej pokrzywdzone sa i będą dzieci. Co się dzieje z tymi ludźmi :/

Gość gość
A wiecie jaka ja mam sytuacje beznadziejna. Ja m dziecko, ale pracuje, siedziałam z nim pól roku po porodzie i od razu poszłam do pracy zeby miec więcej pieniędzy dla dziecka przede wszystkim. A moja siostra z jednym juz siedzi w domu 5 lat, zasiłki ciągnie skąd tylko się da, a teraz stara o drugie, odkąd usłyszała obietnice pisu... Wstyd mi za nią, juz nie mam ochoty sie z nią spotykać, zalicza sie juz do patologii. Najgorzej, ze w święta, uroczystości rodzinne jestem na nią skazana... Sory, musiałam się wyżalić