Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorkazlaktatorem

Hej ile czasu średnio zajmuje wam

Polecane posty

Gość autorkazlaktatorem

odciągnięcie przykładowo około 100 ml pokarmu? I jakie macie laktatory? Pytam tak z ciekawości bo sama mam 8 tygodniową córkę którą karmie głównie piersią. Do tej pory zdarzyło mi się podać jej kilka razy mm w sytuacji gdy musiałam gdzieś wyjść ale wiedziałam, ze ominie ją tylko jedne karmienie. W środę muszę wyjść na dłużej i chyba będę musiała odciągnąć mleko bo nie chcę jej dawać za dużo mm. Z tym, że na początku jak mała się urodziła próbowałam kilka razy odciągnąć pokarm żeby zamrozić i mieć na zapas. Z tym, ze namachałam się jak głupia a ledwo 20 ml ściągnęłam. Nie wiem, może to wina laktatora (najprostszy ręczny) czy miałam wtedy za mało pokarmu , czy po prostu ja coś źle robiłam. Teraz muszę spróbować kolejny raz ale na samą myśl mi się odechciewa bo boje się, ze znowu nic nie odciągnę.Dodam, że za bardzo nie chcę inwestować w dobry laktator bo i tak nie zamierzam karmić dłużej niż pół roku. Ewentualnie po poł roku pierś tylko na noc ale zobaczymy jak to wyjdzie. Czy to odciąganie tak wolno u was też idzie i to długo trwa czy udaje wam się np w ciągu pół godziny?

Gość gość
Mam elektryczny i idzie mi dość szybko. Zależy ile czasu minęło od ostatniego karmienia czyli ile tego mleka w piersi jest. Zdarza się że w 20 min ściągnę 70-90 ml i to jest dla mnie bardzo długo. Od pewnego czasu ściągam w nocy wtedy w 5 min mam z jednej piersi 100 ml! Bo mała je o 21 i śpi zazwyczaj 5 godzin. Ja wtedy ściągam około północy z jednej piersi i jak mała się budzi to dostaje z drugiej. Córka ma 11 mscy

Gość autorkazlaktatorem
O kurczę gdybym tyle mogła ściągnąć w tak krótkim czasie to byłoby dla mnie już super :)...a jakiej marki masz laktator? Co prawda nie planowałam kupować ale już sama nie wiem. Nie chcę być uwiązana przez to karmienie piersią a nie chce Małej tak z doskoku dawać mm ;/. Moja w nocy tez potrafi przespać około 4h bez jedzenie z tym, ze ona przeważnie wypija dwie piersi, chociaż nie zawsze. No i właściwie tu też problem bo jak odciągnę pokarm z jednej to obwaiam się, że przy kolejnym karmieniu Mała się nie naje. Albo naje się trochę, zaśnie a za godzinę się obudzi...No ale trudno muszę jakoś to mleko odciągnąć. Może jak zacznę dzisiaj to do środy coś tam zamroże :D

Gość gość
Medela. Aha i pomyliłam się- córka ma 11 tyg a nie mscy :)

Gość autorkazlaktatorem
A no to nic dziwnego, że tak szybko to ściąganie Ci idze ;) - w końcu Medela to chyba najlepsza firma na rynku

Gość gość
Ja tez mialam Medeli. Swietny sprzet.polecam

Gość gość
Ja sciągałam ok 130 w godzinę, ale z rana, przy maksymalnie pełnych piersiach :/ Wstawałam rano o 4-5 i siedziałam z laktatorem :/ To było bez sensu tracić godzinę na jedną porcję... Wprowadziłam system mieszany kp i mm.

Gość gość
Z 11.13 mi ten laktator odsprzedała za grosze koleżanka. I jej coś to ściąganie nie szło. Tak więc sprzęt to jedno a drugie to może to, że jedne piersi są bardziej podatne na ściąganie a inne mniej. No i chyba ja mam naprawdę dużo mleka, bo córka zawsze je tylko z jednej piersi i w dzień starcza jej to na co najmniej 2 i pół godziny. Gdybym miała się męczyć z odciąganiem godzinę to chyba też wolałabym podać mm.

Gość gość
Ja sciagalam ok70- 90 max 100 ml w okolo 5-8 min. Mialam medele elektryczna. Odkupilam nawet uzywana. Sciagalam tylko tyle bo tylko tyle moj synek wypijal. Nigdy nie udalo sie sciagnac wiecej;) jak dostal to butelka to wlasnie wypijal cos kolo 70 ml i wiecej nie chcial. Mial wtedy ok 5 miesiecy.

Gość gość
Ja z 11.13 właśnie - moja póki co wypija tylko 50 ml naraz, więc jak ściągnę setkę to mam zapas.

Gość gość
Autorko polecam elektryczny. Jak szkoda kasy to kup używany. Wszystko można wyparzyć. Higiena zapewniona :) ja ściągam 100 ml w ok 10 min. Syn 14 tyg, wypija jakieś 80 ml

Gość Blanka6
mam medelę swing. ściągam ok 10 min. Córka prawie 7 miesięcy

Gość gość
Mi się laktator Medeli niestety popsuł, nie uznali mi reklamacji. Oczywiście sprzęt był używany zgodnie z przeznaczeniem. Jeśli szkoda Ci pieniędzy na Medelę to ja polecam Canpolu, jest nieco tańszy w internecie a naprawdę równie dobry jak nie lepszy.

Gość autorkazlaktatorem
właśnie patrzyłam na allegro i chyba kupię używany elektryczny z medeli. Mam nadzieje, ze jakoś mi pomoże ;)

Gość gość
Ja mam ręczny Avent. Ściągam okazjonalnie, jak mam gdzieś wyjść na dłużej. Ilość zależy od tego, jak wypełnione są piersi. Czas to kilka-kilkanaście minut. Ogólnie z moich piersi dobrze idzie. Jak nie chce się nic uciągnąć mleka, można odciągać przystawiając dziecko do drugiej piersi albo chociaż patrząc na dziecko. Serio pomaga. Takie hormony :)

Gość gość
Dokładnie, można przystawić do drugiej piersi a mleko leci jak szalone:) tylko moim zdaniem dziecko powinno być najedzone:)