Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niestrawność, a zbliżające się święta!

Polecane posty

Gość gość

Święta Bożego Narodzenia tuż tuż, a wraz z nimi ciężkostrawna wigilia, ciężkostrawne obiady, ciasta etc. Na 100% części z nas się to odbije na zdrowiu! Chcę się przygotować na przykre niespodzianki związane z problemami trawiennymi, zwłaszcza, że mnie wiele nie trzeba, aby czuć pełność w nadbrzuszu, żeby mi się odbijało, czy żebym miała zgagę. Jakie znacie sposoby na pozbycie się niestrawności? Zioła? Suplementy? Leki? Jakie?

Gość gość
nie żreć dużo

Gość gość
Przed jedzeniem ciężkostrawnych pokarmów weź pastylkę, która pomoże uzupełnić to czego brakuje Twojemu żołądkowi by bez problemu przetrawić jedzenie. Zażywam przed każdą większą wyżerką typu wesela, wigilie, imieniny itd. Pastylka zawiera naturalne enzymy i składniki roślinne, nie powoduje żadnych skutków ubocznych a wręcz przeciwnie bo zaprowadza równowagę biochemiczną trawienia. Nazywa się Digestive Enzymes. Możesz poczytać o tym specyfiku np.tu http://suplementyheleny.pl/digestive-enzymes/

Gość gość
Każdy mówi, żeby nie żreć tyle, ale jak zasiada to Wigilii, to sam się obżera bezkarnie :P Trzeba się jakoś zabezpieczyć przed przejedzeniem i niestrawnością i problem z głowy. Ja proponuję nalewkę leczniczą z orzecha włoskiego i ziołową Sylimarynę :)

Gość kolankokolanko
ja biore na choroby ukl trawiennego curcumin c3 complex z hepatica i mysle, ze mi to wystarczy :)

Gość gość
Dla mnie najlepsza to soda oczyszczona.W smaku niezbyt,ale wszystko szybko przechodzi.

Gość Celyna55
OOOO ja też miałam taki problem, dopiero ustał kiedy znajoma powiedziała mi o pewnym cudownym specyfiku. OD tego momentu go własnie przed świetami i w okresie grillowym. http://hepatica.pl/produkty/curcumin-c3-complex/ Jestem pewna, że i Tobie pomoże