Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko 8 tyg i goraczka 37, 2 stopni

Polecane posty

Gość gość

Bylam dzisiaj na szczepieniu, i od niedawna zaczela mojemu synkpwi rosnac gorączka, mam podać paracetamol jak bedzie wysoka ale jaka w sumie ppwinna być, czy 37 to nie jest juz wysoka?

Gość gość
małe dzieci maja wyzsza temp i 37,2 jest całkiem ok. jak dziecko reaguje? płacze? ja bym czekała jeszcze z tym paracetamolem

Gość gość
To nie jest wysoka temperatura. Niemowlak ogólnie ma wyższą temperaturę od dorosłego. Mierz systematycznie, zwłaszcza w nocnych godzinach. Podawaj płyny, albo pierś, albo mm ( możesz nawet lekko rozwodnić, żeby dziecko więcej wypiło, to rada pediatry. Nie przegrzewaj jak masz ciepło w domu. U mnie pediatra powiedziała, że podawać jak temperatura przekroczy 38 stopni.

Gość gość
To nie jest goraczka...

Gość gość
to jest stan podgorączkowy

Gość H helix
A mierzyłaś maluszkowi temperaturę przed szczepieniem, czy zaczęłaś sprawdzać ją dopiero po i wiesz, że wzrosła? Bo według mnie temp. jest zupełnie w porządku i bez zmian. Mój synek normalnie ma między 37,1-37,4. Paracetamol podaję powyżej 38. Tak też kazała nam pediatra.

Gość gość
paracetamol przy 38 podaj najlepiej w czopku

Gość gość
dopiero jak przekroczy 38 to sie daje.

Gość gość
Czytalas jakikolwiek poradnik dla rodzicow czy tylko kafe? Jakbys czytala cos ponadto to bys wiedziała ze to normalna temperatura malego dziecka. I tym bardziej ze na wieczór moze byc podwyzszona. A u takiego dziecka. To nawet nie jest stan podgoraczkowy.