Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czujecie nastrój świąt?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja już od kilku lat nie. Opowiem wam jak będzie. Najpierw dużo roboty z jedzeniem, które potem zostanie na następne kilka dni. To jest niesamowite, że tyle tego się robi a potem "ojejku ile tego zostało..." Od kilku lat lipne prezenty bo bieda, ale to tylko jeden z powodów. Tak naprawdę ludzie ze sobą nie rozmawiają i nie wiedzą co druga osoba by chciała dostać. Składanie życzeń to jest dopiero dramat. Coś tam ludzie stękają przy tym łamaniu się opłatkiem i mówią "wszystko będzie dobrze". Optymiści... No a potem niby wszyscy oglądają Kevina i koniec. Nareszcie do domu do łóżeczka... ;)

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona to bardzo fajne miasto

Gość gość
ja czuję nastrój świąt od początku grudnia, a to przez: 1) oglądanie codziennych vlogmasów moich subskrybowanych dziewczyn na youtube 2) w końcu wyzbyłam się wpraszania rodziny i jeżdżenia do nich w święta. jakże ja nienawidziłam tego procederu! szykowanie ciuchów, malowanie się i pindrowanie 3) kupuję produkty spożywcze dużo wcześniej (oczywiście te, które mogą poleżeć, tj. kukurydza, groszek, ryba, majonez etc.) z promocji w marketach, kiedy nie ma wielkich kolejek.

He he :D Szczerze, to nastrój był, jak się było dzieckiem. To niesamowite oczekiwanie na wystrojona choinkę, puszysty śnieg za oknem, zapach pyszności świątecznych i ta ciekawość, co się dostanie pod choinkę...to były czasy. Teraz święta to takie trele morele, ale jako że mieszkam daleko od rodzinki, to cieszę się na spotkanie z nimi. Inny klimat teraz, inny kiedyś. No cóż jak się jest dzieckiem, to wszystko wydaje się niesamowite i takie magiczne.

Gość gość
Tak. Od poczatku grudnia w moim domu slychac świąteczne ,zimowe piosenki :) Spiewamy je razem z dziećmi ( nie tylko w domu,chodzac po miescie tez :D) w dodatku w trzech jezykach gdyż jestesmy za granicą. Od kilku dni powoli dekorujemy mieszkanie,mamy juz lampki w oknach ale bez szalu ,mamy siedzacego na lodówce Mikołaja, który obserwuje czy dzieci sa grzeczne ;) zribilismy z dziecmi małą choinke z bibuły , jak tylko uda mi się kupic przyprawe do pierników zaczynamy pieczenie. Jesli chodzi o porzadki w domu to raczej nie bedzie jak u perfakcyjnej pani domu :p gotowac za dużo nie będę bo bedziemy tylko we 4,w tym dwoje dzieci. Synek napisał swój pierwszy list do Mikołaja :) i otrzymał odpowiedź! To mnie totalnie zaskoczylo i wzruszyło . Tylko pogoda mało zimowa,do świąt może sie zmieni choć tak naprawdę nie lubie sniegu ,ale bedzie takim dopelnieniem :)

Gość gość
Czuję bardzo i czekam na Święta z utęsknieniem! :) Piernik już zrobiłam, prezenty wybrałam w tym roku wyjątkowo szybko korzystając z super kodów rabatowych z akcji promocyjnej GG. Jeszcze tylko ubranie choinki i voila! Aha, gdybyście wciąż poszukiwały idealnych prezentów to polecam gorąco http://kodyrabatowe.gg.pl/ :)