Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka mama synka

Dziecko biega bez celu

Polecane posty

Gość autorka mama synka

Witam. Mam 16-miesiecznego synka. Martwie sie o niego bo zamiast bawic sie zabawkami to czesciej biega bez celu po domu ;/ a zabawkami bawi sie przez 10 sekund kazda tak, ze z nią sobie biega, rzuca albo oglada.. Czy to jest niepokojące? Czy którejs mamy dziecko tez sie tak zachowywalo?

Gość autorka mama synka
Prosze odpiszcie :(

Gość autorka mama synka
up

Gość gość
jak najbardziej normalne w tym wieku :). nawet bym powiedziała, że dobrze rokuje ;), bo wygląda na bystrzachę, dzieci zasiedziałe często są mniej inteligentne ;)

Gość gość
Tylko martwi mnie ze on biega bez celu, biegnie do pokoju obejrzy sie i z powrotem do kuchni, tam dotknie kaloryfera przez 10 sekund i biegnie do sypialni zeby powciskac guziki w telewizorze , potem biegnie do łazienki, wybiega z niej itd.. Naprawde to nie jest niepokojące?

Gość gość
jak najbardziej normalne w tym wieku, po prostu interesuje się światem :), ciesz się ;)

Gość autorka mama synka
a to ze biega tak bez celu i nie interesuje sie za bardzo zabawkami tez jest normalne? :(

Gość gość
dla niego same bieganie też jest pewnie zabawą

Gość gość
Mój synek ma 15 mcy u robi dokładnie to samo. Mamy "otwarty" dom i dzięki temu biega dookoła i krzyczy :-D normalne

Gość autorka mama synka
gosc 13:55 a tez sie nie bawi za bardzo zabawkami?

Gość gość
Moi synowie mają jeden 5 lat, a drugi prawie 2i ich ulubiona i chyba jedyna wspólna zabawa jest bieganie bez celu, tzn starszy uważa to za wyscigi samochodowe, a młodszy biega, bo starszy tak robi, oszalał można ;) Twój syn jest zupełnie normalny, dzieci uwielbiają biegać, moi od kiedy nauczyli się chodzić, to biegają.

Gość gość
Zupełnie nie interesują go zabawki. Złapie coś w rękę, po czym biegnie i rzuca :-) za chwile leci w przeciwna stronę :-) nie martw się, ja przyzwyczaiłam się do tego ze mam naprawdę żywe dziecko :-D

Gość gość
Moj 2,5 latek w tej chwili biega bez celu z jakimiś dzikimi okrzykami radości :P

Gość autorka mama synka
dziekuje wam! Bardzo mnie to uspokoiło ze inne dzieci tez tak mają :) wygląda na to ze syn to po prostu zywe srebro. Z reszta od urodzenia był bardzo *****iwy :)

Gość gość
Hej Corka ma 3lata teraz a było to samo myslalam że oszaleje jezdzilam po lekarzach po psychoterapeutach a tu się Okazalo że normalne i musze powiedzix że szybko się uczy jest bystra bardzo .... A ja już mniałam czarne scenariusze nAwet myslalam że jakas lekka wersja autyzmu. Nie martw się !!!!!!

Gość gość
Ha ha autorko naprawdę wszystko jest ok :-) dopiero mogłybyśmy się martwić gdyby nasze dzieci siedziały na podłodze i patrzyły przed siebie...

Gość autorka mama synka
Ja tez juz myslaałam ostatnio o autyzmie... Masakra. Ale to przez to ze znajoma ma dzieci z autyzmem i przez to doszukuje sie objawów u mojego synka :/ Ale skoro tyle osób dookoła i wy na forum mowicie ze to normalne to przyjmuje to do wiadomosci :)

Gość gość
Niestety zaburzenia ze spektrum autyzmu są obecnie tak "na topie", że robi się nam wodę z mózgu. Zauważyłam, że każda teraz szuka u swojej pociechy symptomów. Obłęd! Nie przejmuj się, zachowanie Teojego synka nie odbiega od normy.

Gość autorka mama synka
Tez myśle ze teraz kazd sie doszukuje u swojego dziecka autyzmu, ja tez. Wszystko przez to ze jest wlasnie "na topie". A najgorsze ze pojedyncze objawy autyzmu moga wystapic u zdrowych dzieci, a rodzic tedy wpada w panike

Gość gość
moj ma 22 mce i tez tak biega po domu, ale nigdy mi do glowy nie przyszlo zeby sie tym zaniepokoic. To chyba normalne. A jak idziemy na spacer to zamiast isc, tez caly czas biegnie :)

Gość autorka mama synka
Tak to jest jak się czlowiek dorwie do internetu i szuka na siłe chorób pasujących do jakiegos objawu. Mąż to mi powiedzial ze komputer wyrzuci zebym nie czytala :) on tez uwaza ze przesadzam a nasze dziecko jest po prostu *****iwe i ja od teraz tez tak uwazam :)

Gość gość
autorka mama synka-----------Zostaw dziecko w spokoju, jest normalne. Ja też tak gonilem jak bylem maly, po prostu mnie nie interesowalo bawic sie jak dziewczynka w jednym miejscu. Jak skonczylem 30-tke i sie ozenilem to mi przeszło.

Gość gość
Mój mąż też żartuje, że chyba musi mi odciąć internet :D

Gość gość
Ty sie nie przejmuj dzieckiem ze biega, bo moze twoj maz tez biegal za nim ciebie spotkal. No i biegac przestal !

Gość gość
Ten bachor ma ADHD. Co za wredny dzieciar. Ja bym z nim nie wytrzymala. Po dooopie dac i to mono az się uspokoi.

Gość gość
Ty wstrerna staraczko nawet sobie dzieciaka nie umiesz zrobic wiec przesiadujesz na forum i wypisujesz glupoty. Jestes tak nieudolna ze az zal.

Gość gość
A jak z nim siedzisz to też się nie bawi? Pewnie że dzieci są *****iwe i dużo biegają, skaczą i szaleją i to jest dobre, ale dziecko też powinno się umieć bawić zabawkami. tylko nie liczyłabym, że 16mczne dziecko samo się bedzie bawiło długo, raczej z asystą rodzica. Nie rozumiem, czemu tak uspokajacie autorkę, to nie jest w cale normalne, żeby w tym wieku dziecko tylko biegało bez celu...

Gość autorka mama synka
Mój syn zajmie się chwile klockami, piłką książeczkami lub drewnianymi kuleczkami na drucie. A tak to pomiedzy tym biega. To nie jest normalne? ;/

Gość autorka mama synka
up

Gość gość
Autorko jak już pisałam, wg. mnie zachowanie Twojego synka nie obiega od normy. Jeśli jednak się martwisz, to pogadaj z zaufanym pediatrą. Nie możesz bazować na tym, co przeczytasz na forum, bo jak widzisz: 10 osób napisze Ci że to normalne, a i tak znajdzie się zawsze taka, która zasieje wątpliwości. Tak to już jest na forum...