Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślub w wieku 26 lat, pierwsze dziecko mając 30 lat, co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Pisze kobieta.

Gość gość
Ją tak mam;)

chyba norma obecnie. ja miałam 25 lat mąż rok więcej. Teraz mam 29 i planuję ciążę.

Gość gość
Miałam 26 lat jak wyszłam za maz, 29 jak urodziłam dziecko. Szczerze to 30 stka to już dość pozno na pierwsze dziecko. Podobno jak się ma te dwadzieścia lat lepiej znosi się trudy macierzyństwa. Także nastaw się ze nie będzie łatwo. Poza tym po 30 stce mogą być już problemy z płodnością, warto o tym pamietac.

Gość gość
Dzięki dziewczyny za szczere odpowiedzi. :) Cieszę się, że nie jestem osamotniona w swoich wyborach. :)

Gość gość
Ewa333333 100% racja

teraz coraz wiecej kobiet rodzi w okolicach 30 a nawet po tak ok 35-38 roku życia. Prawda jest taka, że ślub to można sobie zaplanować, gorzej jest z ciążą. Bo często kiedy już jest ta chwila na dziecko nagle się okazuje, że wcale to nie jest takie proste. Ale trzeba myśleć pozytywnie :-)

Gość gość
tragedii nie ma, wiek na slub ok, ale czemu 1 dziecko dopiero 4 lata po slubie? nie mozna bylo urodzic 1 jak sie mialo 27/28? po co z tym czekac tak dlugo? potem troszke to glupio wyglada jak matko-babcia odbiera dziecko ze szkoly. 30 lat 1 dziecko a drugie co? 35 lat?

Gość gość
każdy ma prawo do swoich wyborów

Gość gość
30 + lat to najlepszy wiek. Teksty ze im szybciej tym lepiej piszą chyba styrane macierzyństwem karyny udające matki polki. Dziś wszystkie matki będą brane za babki :D jeśli o siebie nie dbasz to i tak będziesz wyglądać staro i brzydko nawet jako młodsza. Nie pocieszaj sie