Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyjęlibyście pomoc?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w bardzo nie ciekawej sytuacji. Jest ktoś, kto zaproponował mi pomoc w wyjściu w z kłopotów. Powiedział, że pokryje koszty z tym związane, a jak już wyjdę na prostą to pomoże mi znaleźć pracę i się usamodzielnić i uniezależnić od rodziców, którzy w pewnym stopniu są problemem. Zaproponował na ten czas mieszkanie w swoim domu ale nie wiem czy się zgodzić, nie mam sumienia przyjmować od kogoś takiej pomocy, która wymaga poświęcenia.

Gość gość
O czyim poświęceniu mówisz?

Gość gość
No tej osoby, która chce mi pomóc.

Gość Józef Bździuch
nie wiem, nie znam odpowiedzi , w takich sytuacjach przypominam sobie ciężkie życie Celine Dion w latach młodości i dojrzewania , wiadomo pomógł młodej dziewczynie i zdobyła sławę , pieniądze i została jego żoną , podobno zawsze albo bardzo często jest COŚ za COŚ , chęć bycia razem a może jeszcze COŚ więcej ?

Gość gość
Nie znam historii Celine Dion ale nie wiem co mam zrobić. Nie mam chyba sumienia żeby skorzystać z tak dużej pomocy.

Gość gość
Co masz na myśli przez coś więcej?

Gość Józef Bździuch
nie znam sprawy , na czym ma polegać pomoc ? słyszałem o polskich dziewczynach pracujących w Niemczech i dla Niemców jako pielęgniarki , za pracę pielęgniarki otrzymywała normalne wynagrodzenie i pomagała samotnej Heldze, Helmutowi schorowanemu , Wolfgang był samotny i nie było nikogo z rodziny , więc Polka pomagała i jemu duupę podcierała , takich ludzi samotnych w Niemczech są tysiące potrzebujących pomocy na starość i gdy umierał to dom i cały majątek zapisał na Helę, Danusię, Elkę, Honoratę, Kingę, Justynę , tak polskie dziewczyny otrzymały majątki po Niemcach za to, że były z Niemcem do ostatniej chwili

Gość gość
Tak jak pisałam. On chce pomóc mi i wyciągnąć mnie z kłopotów. Chce pokryć koszty finansowe z tym związane, a jak już się z tym uporam to pomoże mi znaleźć pracę, a przez ten czas proponuje mi mieszkanie w jego domu.

Gość gość
a co chce w zamian? jest dużo starszy?

Gość gość
O niczym nie było mowy. Tak. Jest ode mnie dużo starszy. Jest w podeszłym wieku.

Gość gośćjore
Ja bym zaryzykowała. Jeśli będzie to wyglądało inaczej niż sobie wyobrażałaś w każdej chwili możesz trzasnąć drzwiami i nigdy nie wrócić. A może będzie ok. Skoro jest w podeszłym wieku to może czuje się samotny i twoje towarzystwo będzie dla niego miłe bez żadnych podtekstów. Nie spróbujesz to się nie dowiesz.

Gość gość
On jest bardzo mądrym człowiekiem, inteligentnym, wykształcony, dobrze wychowany, z klasą. Nie podejrzewałabym go o coś złego.

Gość gośćjore
To może warto dać sobie pomóc. Pewnie jesteś dla niego wartościową osobą skoro chce to dla Ciebie zrobić. Spróbuj...być może Ty otrzymasz lepsze życie a jemu tym samym sprawisz przyjemność. Ja wierzę w to, że istnieją anioły...może on jest właśnie Twoim. Powodzenia