Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skoro człowiek sam sobie jest w stanie wywołać depresję to czemu nie odwrtonie?

Polecane posty

Gość gość

Jest depresja endogenna, czyli uwarunkowana zaburzeniami w neuroprzekaźnictwie w mózgu i depresja reaktywna, wywołanna czynnikiem zewnętrznym( czyli interpretacją faktów i nakręceniem się przez człowieka), skoro można sobie samemu zrobić takie kuku, że w mózgu robi się mniej serotoniny, dopaminy itd. to jak zrobić, żeby było odwrotnie? Czy się nie da? Bo jak tak to niesprawiedliwe.

Gość gość
skoro można sobie samemu zrobić takie kuku, że w mózgu robi się mniej serotoniny, dopaminy itd. to jak zrobić, żeby było odwrotnie? x x nie jestem pewna, jak to na serio jest, ale jesli mozna sobie pogorszyc stan, to polepszyc na pewno tez. Zreszta gdyby tak nie było,to nikt nie zalecałby chodzenia do psychologa przy depresji, a tak sie czesto zaleca, ze oprócz leków terapia.

No nie wiem, jedynym mi znanym lekarstwem na psyche jest miłość. Wzbudzanie w sobie miłości, tej bezinteresownej oczywiście.

Gość gość
Można, tylko jest to o wiele trudniejsze. Doły zewsząd otaczają ludzi i łatwo jest popaść w marazm i czarnowidztwo. Dobre odczucia i myśli są trudniejsze do osiągnięcia, jednakże są. Musisz tylko chcieć, nic więcej. Wszystko zależy od podejścia do sytuacji. Znam osobę, która nie chcąc iść do pracy wywołuje sobie sraczkę :O tak, niestety, tak działa jej psychika, ale w drugą stronę nie chce pomyśleć i zrobić krok, bo się boi nieznanego.

Gość gość
bo ludzkie ciało jest o wiele trudniej zepsuć niż naprawić. Możesz też sobie rozwalić wiele innych organów, a z naprawieniem jest już gorzej