Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku wasze dzieci nie piły już mm , co w zamian ?

Polecane posty

Gość gość

Synek ma 1,5 roku i ma lekką skazę białkową czyli większe zaczerwienienia i krostki na policzkach , rączkach jak zje czy wypije więcej produktów mlecznych . Z wiekiem wszystko mu ginie i coraz mniej go wysypuje. Kiedy odstawiłyście mm ? co potem ? Podobno mleko krowie też nie jest zdrowe . Co jedzą wasze dzieci w tym wieku ?

Gość gość
Ja wlasnie koncze ostatnia puszke mm i pozniej juz nie kupuje. Synek ma 22mce. Bedzie pil mleko krowie.

Gość gość
Ja po roku wprowadzilam krowie. Jak mial z 14 miesiecy to pil tylko krowie. Mm mu nie sluzylo,wiec tylko czekalismy kiedy bedzie mozna wprowadzic.

Gość gość
Mam tak samo. 18 mc i leki skaza córka nigdy nie lubiala mleka jadła kaszki troche na sile. Ostatnio chorowala wiec nie karmilismy na sile no a po chorobie stwierdziłam ze szkoda otwierać nowa paczke bo po 3 dniowej przerwie zeszly pryszczyki a ona i tak mi się pewnie nie tknela. Teraz na śniadanie je jogurt naturalny z płatkami na kolacje ser żółty i zupki zabielam mlekiem albo śmietana

Gość gość
Jak miał jakoś 18 miesięcy. Za to jadł kaszę, bardzo lubi po dziś dzień.

Gość gość
Moja córka od 14 mies życia pije mleko krowie bez laktozy. Normalne z kartonu.

Gość gość
Ja karmiłam piersią do 2 lat, a później od razu mleko krowie. Syn nie dostawał w ogóle mm.

Gość gość
Mleko bez laktozy ma się nijak do skazy, bo skaza nie jest od laktozy, tylko protein mleka. Autorko możesz dawać mleko owsiane (np. z Rossmanna) i do tego osobno ukwaszone produkty z mleka krowiego (kefir Robico, jogurt naturalny np. Zott). Powinien mieć ładną skórę po tych prod., a niedługo powinno być już po alergii. U nas skaza przeszła po około 1,5 r.-2 l., bo to nie jest prawdziwa alergia, tylko okresowa nietolerancja.

Gość gość
A i moje nigdy nie było na typowym mm, bo u nas mm mają beznadziejne składy, więc po odstawieniu piersi przeszłam już na normalne produkty i kompletną dietę (nie trzeba było suplementować). Ale słyszałam wiele dobrego o mleku mm kozim z eko marek dla dzieci (Holle itp.) Podobno są bdb dla skazowców.

Gość gość
Jak chcesz możesz też spróbować prod. na mleku kozim, ale nie każde dziecko będzie chciało, bo mają bardzo intensywny ciężki zapach. Z obserwacji wiem, że czyste mleko kozie (nieukwaszone) uczula nieco mniej niż krowie, ale jednak trochę uczula, tzn. egzema jest, ale mniejsza (mniejsze krostki w mniejszych ilościach, mniej suchych placków).

Gość gość
"Kiedy odstawiłyście mm ? co potem ? Podobno mleko krowie też nie jest zdrowe ." vvv A myślisz, że mm to robią z mleka kobiecego?

Gość gość
Mój syn po bebilonie pepti pil mleko ryzowe, bezsmakowe. Jadł tez twaróg, czy jogurt, ale nie jednego dnia. Mial wtedy 15 miesiecy. Do dzis , a ma juz 10 lat gdy wypije w danym dniu za duzo mleka krowiego np. płatki rano, kakao i jogurt , boli go brzuch.. Nie ma problemu z laktoza , tylko z bialkami mleka. Astma oskrzelowa, egzemy, itp. tez jeszcze go potrafia meczyc, ale to nie tylko od mleka , ma tez pyłkowice. Mleko ryzowe czy owisane jest dobrym rozwiazaniem :) Nie podawaj mleka sojowego synowi, w nim sa fito hormony zenskie, nie dla chłopcow :)

Gość gość
Dziękuję za rady , kiedyś czytałam o mleku sojowym a tu proszę .

Gość gość
Ryżowe jest tak samo wujowe jak sojowe, bo ma arsen. Owsiane najbezpieczniejsze, albo orkiszowe.